ניחוחות שבת עם מירי זורגר • כח סיון תשע"ד

    מירי זורגר No Comments on ניחוחות שבת עם מירי זורגר • כח סיון תשע"ד
    10:34
    28.03.24
    הרב אייל אונגר No Comments on יש דם ביצים שמותר? הרב אייל אונגר בשיעור מפתיע

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    גלידת שמנת בסיסית

    קרם פטיסייר

    מצרכים:

    ¾ כוס סוכר

    2 חלמונים

    2 כפות שטוחות קמח

    ¾ כוס חלב

    1 מקל וניל

    20 גר' חמאה

    לגלידה

    2 מיכלי שמנת מתוקה

    2 אינסטנט וניל

    אופן ההכנה:

    טרפי את החלמונים והסוכר עד שילבינו הוסיפי את הקמח והמשיכי לטרוף

    הביאי לרתיחה את החלב השמנת והוניל ושיפכי אל תערובת החלמונים באיטיות ותוך כדי טריפה .

    העבירי את הקרם חזרה אל הסיר ובשלי על אש נמוכה תוך כדי טריפה  עד לרתיחה קלה הסירי מהאש הוסיפי את החמאה וערבבי עד להמסת החמאה

    צנני היטב

    להכנת הגלידה

    יש להקציף את השמנת והאינסטנט לקצץ רך מאוד ולהעביר לקערה

    באותו הכלי יש לפתוח את הקרם פטיסייר עד לקבלת קרם חלק

    להוסיף את השמנת המוקצפת ולערבב בעדינות עד לקבלת קרם חלק

    להקפיא בפורמה הרצויה ללילה

    להגיש עם רוטב בטעם שתירצו

    גרנולה ביתית אודי בריל

    מצרכים

    3 כוסות שיבולת שועל

    1 כוס  שיבולת שועל טחון

    1/2 כוס גרעיני חמניה

    1/2 כוס שומשום

    1 כוס שקדים פרוסים

    1/2 כוס קוקוס

    1 כוס פירורי שוקולד

    מערבבים ומניחים בתבנית מרופדת בניר אפיה ואופים בתנור שחומם מראש ל 175 מעלות חצי שעה

    מערבבים כל 10 ד'

    כשמוכן מוסיפים

    1 ביצה מקושקשת

    1/2 כוס שמן

    1/2 כוס דבש

    2 כפות סוכר וניל

    לשפוך מעל  התערובת ולערבב היטב ולשטח

    לאפות 15 ד' נוספות ולצננן

    טונה צרובה

    500 גר' פילה טונה ורודה טריה

    למשרה

    1/2 כוס רוטב סויה

    1/3 כוס שמן

    4 שיני שום כתושות

    2 כפות רוטב טריאקי

    3 כפות סילאן

    1/2 כפית מלח

    מעט פלפל שחור גרוס טרי

    לציפוי

    1 כוס שומשומים בצבעים

    אופן ההכנה

    את הטונה יש לחתוך לאורך למנות צרות וארוכות

    הכנת המשרה

    ערבבי את המצרכים והשרי את מנות הטונה כשעתיים

    הכנת המנה

    במחבת כבדנ חממי מעט שמן

    את נתחי הטונה הוציאי מהמשרה וטבלי בתערובת השומשומים

    צרבי כ 2 ד מכל צד והעבירי לצלחת

    קררי היטב

    פרסי לפרוסות דקות והגישי עם סלט עלים וצנוניות

    סלט פטריות ושעועית ירוקה

    מצרכים

    1 סלסלט פטריות

    2 כוסות שעועית ירוקה

    4 כפות שומשומים בצבעים

    4 כפות חומץ בלסמי

    מלח

    פלפל שחור גרוס טרי

    אופן ההכנה

    חלטי את השעועית כ 10 ד' העבירי לקערה עם קרח וצנני

    את הפטריות פרסי לפרוסות וצרבי במחבת עם מעט שמן

    סנני את השעועית חתכי ל 2 והעבירי לקערה הוסיפי את הפטריות וערבבי בעדינות

    תבלי במלח פלפל וחומץ בלסמי וערבבי שוב בעדינות

    פזרי שומשומים והגישי

    סלט שקדים וליצי מיוחד

    מצרכים

    20 יח ליצי קלוף ללא גלעין

    16-17 שקדים ירוקים שטופים וחתוכים ל 4

    מלח ים בטעם צילי או מלח גס רגיל

    מיץ מ 2 לימונים

    7-8 עלי בזיליקום קרועים

    6 כפות שמן זית

    4-5 צנוניות שטופות ופרוסות עם הקליפה

    אופן ההכנה

    בקערה שמים את המצרכים

    שופכים מעל את הלימון והשמן

    מפזרים את המלח ומערבבים בעדינות

    מגישים מיד



    0 תגובות