- רדיו קול חי - -

עוף שלם ממולא בסימני ראש השנה • מתוך ניחוחות השבת

מצרכים

למלית

למרינדת הציפוי

לתוספת

אופן ההכנה

תחילה מכינים את מרינדת הציפוי

  1. בסיר טפלון מעט עמוק מטגנים תחילה את הבצל עד לשקיפות מוסיפים את השום ומטגנים עוד 2 דקות.
  2. מוסיפים את שאר המצרכים ומביאים לרתיחה
  3. מתבלים טועמים ומתקנים תיבול
  4. מצננים.

הכנת המלית

  1. מטגנים בצל עד לשקיפות ומוסיפים את הקרישה.
  2. ממשיכים לטגן עד שמשחים
  3. מוסיפים עלי סלק ומטגנים עוד קצת
  4. מוסיפים אל המחבת את שאר המצרכים ומערבבים למסה דביקה אך יציבה למילוי
  5. אם המסה מדי דלילה יש להוסיף קמח מצה
  6. לטעום ולתקן תיבול
  7. עם מברשת, לתבל את פנים העוף במרינדה שבישלנו למלא את העוף ולקשור אותו עם חוט שפגט לסגירה מושלמת
  8. לתבל את העוף מבחוץ היטב להניח את העוף בתבנית מרופדת בחצאי תפוחי אדמה זעירים שתובלו ואת הרוטב שנשאר לשפוך מעל
  9. לכסות בנייר אפיה ומעל נייר כסף ולהכניס לתנור שחומם מראש ל220 מעלות ולאפות שעה ו20 דקות מכוסה
  10. להסיר את הכיסוי ולאפות חצי שעה נוספת