- רדיו קול חי - -

המהפך בבריטניה טוב לישראל • שלמה ריזל מנתח את המצב

א. מעבר לעובדה שהוא עמד בראש מחנה המתנגדים ליציאה, דיוויד קמרון התפטר כי הוא זה שהציע ואישר את רעיון משאל העם. הוא אמנם עשה זאת כדי להרוויח רווח פוליטי ולזרוק את מפלגת יוקיפ – עצמאות לבריטניה (שהעלתה את עניין ההיפרדות לסדר היום שם), מהמדרגות ללשכת ראש הממשלה בדאונינג 10.

הוא הצליח לשבור כך את יוקיפ והיה בטוח שהבריטים יתנגדו למהלך (כפי שהיה ברור מהסקרים עד לפני כחודש) אבל ייזכר כמי שהלך דה פקטו לבצע את המהלך הזה.

ב. מעבר לשאלה אם ישראל מרוויחה מהמהלך הזה שבו האיחוד האירופי יאלץ להתכנס בינו לבין עצמו ולא לדון בנו, יש כאן רווח גדול מאוד מעלייתו של בוריס ג'ונסון שנחשב לפוליטיקאי פרו ישראלי בצורה ברורה. קמרון גם תמך בנו יפה, אבל גונסון עושה זאת בסגנון טראמפ. מעבר לדימיון במראה, הוא גם יודע לדפוק על השולחן ולא לתת דין וחשבון על דברים שנראים לו לנכון.

ג. ראש מפלגת יוקיפ, פאראג' נחשב גם כן לתומך ישראל מובהק. הוא בטח יכהן בתפקיד בכיר בשנים הקרובות ויש כאן רווח ישראלי נקי נוסף.

ד. סקוטלנד הצביעה בצורה ברורה נגד היציאה אבל עוד לפני היוודע התוצאות דיברו שם על היפרדות מבריטניה במקרה והיא תצא מהאיחוד. הסיבה לכך היא העובדה שמחצית מהסקוטים רוצים להיפרד מבריטניה אבל משאל העם שם הכריע לפני שנתיים נגד היפרדות ממנה, הרבה בגלל החבילה הגדולה יותר בצורת חברות באיחוד האירופי.

כעת, שבריטניה כבר לא חלק מהאיחוד אין לסקוטים סיבה להיות שם וסיכוי גדול שבשנתיים-שלש הקרובות נראה את סקוטלנד עצמאית. ואז אחת מהשתיים, או שהיא תישאר עצמאית או שהיא עצמה תהפוך להיות חברה באיחוד האירופי…