האם הסלט הישראלי יהיה בקרוב עוד יותר בריא?

    במושב מעל 3000 דונם של חממות מלפפונים שחלקן נמצא בקרבה יתירה לבתי המגורים של החברים והריסוס עלול לסכן את בריאות בני משפחותיהם
    יוסי אשר No Comments on האם הסלט הישראלי יהיה בקרוב עוד יותר בריא?

    חקלאי מושב אחיטוב, מעצמת המלפפונים של ישראל, החליטו לעבור בחורף הקרוב לגידול מלא של מלפפונים מורכבים נקיים מחומרי הדברה • מושב אחיטוב מספק כ-65% מצריכת המלפפונים של תושבי ישראל

    במושב מעל 3000 דונם של חממות מלפפונים שחלקן נמצא בקרבה יתירה לבתי המגורים של החברים והריסוס עלול לסכן את בריאות בני משפחותיהם
    12:46
    19.04.24
    אבי יעקב No Comments on הלכה למעשה: מרן הגאב"ד הגר"מ גרוס בדרשת שבת הגדול | צפו

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    חקלאי מושב אחיטוב, מעצמת המלפפונים של ישראל, החליטו לעבור בחורף הקרוב לגידול מלא של מלפפונים מורכבים נקיים מחומרי הדברה. מושב אחיטוב מספק כ-65% מצריכת המלפפונים של תושבי ישראל והמשמעות היא ששניים מכל שלושה מלפפונים שנמכרים ברשתות ובשווקים גדלו בחממות המושב.

    תהליך ההרכבה של המלפפונים מבוצע בשלב הראשוני של הגידול במשתלות חישתיל שמספקת את השתילים. במסגרתו מורכב שתיל המלפפון על גבי מערכת שורשים של ירק אחר והתוצאה היא ירק עמיד למחלות ולמזיקים שמספק יבולים גבוהים ב-20% מהממוצע, צורך פחות מים וזקוק לפחות טיפולים.

    עונת החורף היא מאתגרת בגידול הירקות מאחר ומזג האויר הלח והקריר יוצרים תנאים מיטביים להתפתחות של מזיקים ומחלות. המעבר לטכנולוגית הגידול המתקדמת יאפשר לחקלאים באחיטוב לחסוך את השימוש בכמויות רבות של חומרי הדברה מסוכנים לאדם ולמי התהום. המעבר לירקות מורכבים נבע גם משיקולים בריאותיים של החקלאים עצמם. במושב מעל 3000 דונם של חממות מלפפונים שחלקן נמצא בקרבה יתירה לבתי המגורים של החברים והריסוס עלול לסכן את בריאות בני משפחותיהם.



    0 תגובות