- רדיו קול חי - -

שבת בלי אפיה: דואט שוקולד וגבינה קטלני

שבת באה לבקר שבוע אחרי שבוע, שלווה ורגועה אחרי ימות החול האינטנסיביים .

ימי השישי הקצרים לא מאפשרים לנו יותר מדי להתפנק ואנחנו אוהבים להכין דברים לא מסובכים מדי, ואם זה בלי אפייה זה מצוין (יש מספיק דברים שמוכרחים בשבילם תנור).

אז הנה מתכון מצוין, פשוט ונראה מליון דולר ומצורף סרטון הסבר כיפי

עוגת גבינת ושוקולד ללא אפיה/תרגום נאוה כרמון
מצרכים:
8-10 מנות
15 בסקוויטים
7 כפות חמאה מומסת
680 גרם של גבינת שמנת
½ 1 כוסות סוכר
1 כפית תמצית וניל
½ 1 כוס שוקולד מומס
2 כוסות חמאה בוטנים מומסת
1 כוס סוכר אבקת סוכר

אופן הכנה:
1. להניח את הבסקוויטים בשקית ניילון ולרסק אותם לפירורים דקים עם מערוך.
2. לערבב פירורי בסקוויטים עם חמאה מומסת עד לקבלת מרקם חול לח מעט.
3. לסדר אותם לשכבה אחידה בתחתית בתבנית קפיצית 22. לְקַרֵר.
4. בקערה גדולה מערבבים גבינת שמנת מרוככת עם סוכר עד שהתערובת חלקה.
5. מוסיפים את אבקת סוכר ווניל וממשיכים לערבב עד שאין גושים.
6. מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים עד שהצבע הוא הומוגני.
7. לשפוך את מסת הגבינה על הבסקוויטים וליישר על ידי מרית או כף. לְקַרֵר.
8. בקערה גדולה מערבבים חמאה בוטנים מומסת ואבקת סוכר.
9. שופכים על הגבינה. להחליק בעזרת מרית.
10. להכניס למקרר ל 2-4 שעות.
11. תהנו!

הערה: ניתן להחליף בשמנת מתוקה במקום הגבינה כי לא כולם אוהבים שילוב גבינה עם שוקולד, ומעל קרם קרמל או ריבת חלב.