הזוגות הצעירים החרדים הרוויחו: "פינוי בינוי" בקרית יובל בירושלים

    ניר ברקת: "בירושלים קיים הפוטנציאל להקים באופן מיידי למעלה מ-30 אלף יחידות דיור, באמצעות התחדשות עירונית – בדרך זו נוכל להשאיר את הזוגות הצעירים בירושלים"
    צבי טסלר 1 Comment on הזוגות הצעירים החרדים הרוויחו: "פינוי בינוי" בקרית יובל בירושלים

    אחרי שמאות משפחות חרדיות רכשו דירות בשכונה המתחרדת – אישרה עיריית ירושלים הקמת 815 דירות חדשות במסגרת פינוי בינוי, במקום 228 דירות ישנות בבלוקים שהוקמו לפני עשרות שנים • מי אמר שלא שווה לקנות דירה בשכונה מתחרדת?

    צילום: הדמיה - עיריית ירושלים
    ניר ברקת: "בירושלים קיים הפוטנציאל להקים באופן מיידי למעלה מ-30 אלף יחידות דיור, באמצעות התחדשות עירונית – בדרך זו נוכל להשאיר את הזוגות הצעירים בירושלים"
    11:45
    28.03.24
    נתי קאליש No Comments on השמועה שגרמה לבהלה – וההבהרה של הצדיק הגר"ד קוק

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    מאות רבות של משפחות חרדיות רכשו בעשור האחרון דירות רבות בשכונת קרית יובל בירושלים. רחובות רבים בשכונה, הן בחלק העליון והן בחלק התחתון, "נכבשו" על ידי זוגות צעירים מהציבור החרדי, ובהם אברכים רבים, שרבים מהם מתגוררים בשכונה ואחרים משכירים את הדירות שלהם לזוגות צעירים אחרים.

    אחד הרחובות המאוכלסים בהרבה מאד זוגות צעירים חרדים, הוא רחוב שטרן. כעת, הם בדרך לזכות בפיס: החלטת עיריית ירושלים, באמצעות הוועדה המקומית לתכנון ובניה, לאשר מתן תוקף לשלוש תכניות ל"פינוי בינוי" בשכונה, יעניק להם דירות חדשות בבניינים שיוקמו במקום הבלוקים הישנים שהוקמו בשנות החמישים של המאה הקודמת.

    אמנם, מדובר בהקמת מגדלים במקום השיכונים הישנים, אך גורמי נדל"ן מעריכים, כי הדיירים החרדים לא ינטשו את הבניינים האלה, בעיקר בשל הערך הנדל"ני הרב שיהיו לדירות החדשות.

    ברחוב טהון 6-18: תכנית ביוזמת עיריית ירושלים ובניהול חברת מוריה. התכנית קודמה במסלול הרשויות המקומיות של משרד הבינוי והשיכון. במסגרת תכנית זו ייהרסו 59 דירות קיימות וייבנו 255 יחידות דיור חדשות, לצעד פיתוח שדרה מרכזית, הוספת מסחר והרחבת הרחוב למעבר עתידי של הקו הסגול של הרכבת הקלה – תוספת של 196 יח"ד. אדריכלית התכנית היא ענבל פלד.

    ברחוב שטרן 29-33: תכנית ביוזמה פרטית של חברת "קדמת היובל". התכנית מציעה הריסה של 3 בנייני שיכון ובהם 102 יחידות דיור והקמה של 320 יחידות דיור חדשות ב-3 מגדלים – תוספת של 218 יח"ד.

    ברחוב שטרן 34-42: תכנית ביוזמה פרטית של חברת קדמת היובל. התכנית מציעה הריסה של 5 בניינים ובהם 67 יחידות דיור חדשות והקמה של 240 יחידות דיור במבנים בגובה של 11-19 קומות לצד שיפור המרחב הציבורי – תוספת של 173 יח"ד.

    בשלוש התכניות מדובר על פינוי של 228 יחידות דיור ובנייה של 815 יחידות דיור חדשות תחתן, תוספת של קרוב ל-587 יחידות דיור. כעת, התכניות יועברו לאישור הוועדה המחוזית.

    תכניות אלו קודמו ואושרו בהתאם למדיניות תכנית האב להתחדשות עירונית של שכונות יובלים וגנים אשר אושרה לפני כשנתיים. לפני מספר חודשים הסתיים "קול קורא" של משרד השיכון אשר הציע מענק מיוחד לפרויקטים של "פינוי בינוי" בעלי מאפיינים מיוחדים, במסגרתו זכו 5 פרויקטים במענק, 4 מהם בקריית יובל. בזכות המענק יוכלו פרויקטים אלו להתקדם לתכנון וביצוע בצפיפות ראויה.

    ניר ברקת, ראש העיר ירושלים: "המפתח להצלחה של פרויקטים ב'פינוי-בינוי' הוא התארגנות התושבים. כאשר היוזמה באה מהשטח זו חובה שלנו כמערכת העירונית לתת לתושבים את כל התמיכה שהם זקוקים לה, על מנת שהפרויקט ייצא לפועל ומשרד השיכון משתף איתנו פעולה בעניין הזה. בירושלים קיים הפוטנציאל להקים באופן מיידי למעלה מ-30 אלף יחידות דיור, באמצעות התחדשות עירונית – בדרך זו נוכל להשאיר את הזוגות הצעירים בירושלים".

    מאיר תורג'מן, סגן ראש העיר ויו"ר הוועדה המקומית לתכנון ובניה: "התחדשות עירונית היא המענה האורבני והחברתי הנכון לירושלים. כיו"ר הוועדה אני מחויב לסייע למתחמים הקשים ביותר ולדיירים המוחלשים ביותר. דרך התחדשות עירונית נוכל להגדיל את היצע יחידות הדיור בעיר ולתת מענה לזוגות הצעירים. יש מסלול ירוק לפרויקטים כאלו בוועדה והדגש שלנו הוא על ההיבטים החברתיים בתהליך כדי לוודא שאף אחד לא נפגע ונשאר מאחור".

     

     

    פינוי בינוי קרית יובל

    מה זה "פינוי בינוי"?

     

    פינוי בינוי הוא חלק ממדיניות ההתחדשות עירונית בערים, בעיקר בשכונות עם מבנים ישנים ומצב סוציו-אקונומי נמוך. כשאזור מוכרז כשטח ל"פינוי בינוי", מבוצעת בדרך כלל הריסת המבנים ובנייה מחדש של שכונה צפופה יותר ובעלת תשתיות משופרות, תוך מתן תוספות של זכויות בנייה והטבות מיסוי.

    על פי הנהלים, היזמים מחתימים את הדיירים הנוכחיים על הסכמה לפרויקט, כשהיזם מבטיח לדיירים דירה חדשה בשטח זהה או גדול יותר מהדירה הקיימת תוך 3 שנים, תשלום שכר דירה בזמן הבנייה ותשלום הארנונה על שטח הדירה הישן. היזם הורס את המבנה הקיים ובונה במקומו מבנה גבוה יותר ובעל מספר דירות גדול יותר, בהתאם להיתר הבנייה שניתן ליזם, שמרוויח את חלקו ממכירת הדירות העודפות על אלה שהעניק לדיירים הקודמים.

    ומי בעיקר מרוויח? הדיירים הוותיקים שקיבלו דירה חדשה לחלוטין, בלי לשלם שקל מעבר לרכישת הדירה המקורית בבניין הישן.



    1 תגובות

    מיין תגובות
    1. 1

      לא שאני מקנא, אבל יוצא לי העיניים מכל הקטע הזה