- רדיו קול חי - -

תרבחו ותסעדו: מתכון למופלטה מרוקאית

מתכון מושלם למופלטה נהדרת לחג המימונא.

הכינו את המצרכים:
1 קילו קמח
4 כפות סוכר
4 כוסות מים פושרים
2 כפות שמרים יבשים
רבע כפית מלח
כוס שמן

עכשיו, אחרי שהכל מוכן, הנה אופן ההכנה:

שמים בקערה את המלח, הקמח, השמרים והמים ולשים עד שמתקבל כדור. מוסיפים את השמן וממשיכים ללוש עד שמתקבל בצק אחיד ורך.
משמנים משטח עבודה בשמן ומכדררים כדורים. (חשוב! הכדורים צריכים להיות משומנים על גבי המשטח עם השמן).
נותנים לבצק לנוח בשמן במשך רבע שעה ומשמנים קלות את המחבת.
לאחר מכן מרדדים דק דק את הבצק ומניחים אותו על גבי המחבת. לאחר שהופכים צד מניחים על המופלטה עוד מופלטה. ככה עד שמגיעים לכמות של עשר מופלטות ואז מוציאים לא לפני שמכינים חמאה ודבש אותם רצוי למרוח ברגע שהמופלטות מוכנות.

בתאבון, תרבחו ותסעדו!