מיוחד לסעודת הפורים • מתכון לכרוב ממולא

    השפית מירי זורגר 3 Comment on מיוחד לסעודת הפורים • מתכון לכרוב ממולא
    13:20
    22.04.24
    אתר קול חי No Comments on "כולנו מסובין": סדר פסח מוזיקלי עם מוישי רוט וחברים • צפו

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

     

    רגע לפני שאנחנו עוברים לכוננות פסח, ארוחות צהריים במיקרו במקרה הטוב וכריכים במקרה הפחות  טוב. מגיע פורים ואיתו השמחה שממלאה כל פינה בבית. במיוחד במטבח.

    אז אחרי שסיימנו להכין אוזני המן ועוגיות למשלוחי מנות, הגיע הזמן להכנס למטבח ולארגן משתה פורים בלתי נשכח. שילבתי בין מתכונים מסורתיים למתכונים יצירתיים, חלקם קלים וחלקם קצת יותר מורכבים, מתוקים ומלוחים. ובעיקר כאלו שימלאו את הבית בניחוחות חגיגיים. פורים שמח!

    כרוב ממולא

    בפורים נהוג לאכול מאכלים ממולאים בשר, כרוב ממולא הוא מאכל שאני נוהגת לעשות במיוחד לפורים. גם קרעפלך ופלפל ממולא פופולאריים במשתה הפורים.
    למה ממולאים? כי פורים, למרות שמותר לעשות בו מלאכה, הוא חג עם כל ההשפעות הרוחניות האדירות שמגיעות איתו. מצווה לשמוח בחג בבשר ויין, היות ובפורים החג קצת מוסתר בגלל עשיית המלאכה, גם הבשר מסתתר בתוך הממולאים.

    מצרכים:
    1 ראש כרוב מוקפא למשך יומיים במקפיא
    1 ק"ג שווארמה הודו טחון
    4 בצלים חתוכים לקוביות ומטוגנים עד להזהבה
    100 גר' פסטרמה שווארמה חתוכה לקוביות ומטוגנת עד להשחמה
    3 כוסות אורז מבושל
    מלח פלפל
    פפריקה מתוקה
    3 כפיות סוכר
    250 מ"ל רסק עגבניות

    לרוטב:

    500 גר' רסק עגבניות
    1 קופסא עגבניות חתוכות
    1 ליטר ציר עוף
    1/4 כוס שמן
    מלח פלפל פפריקה
    סוכר לפי הטעם

    אופן ההכנה:

    מערבבים את מצרכי המלית ומניחים במקרר עטוף בניילון נצמד לשעה.

    הכנת הרוטב:

    שמים את השמן בסיר כבד.
    מוסיפים את הרסק עגבניות והעגבניות החתוכות ומטגנים כ- 3 ד'.
    מוסיפים את ציר העוף ומערבבים לקבלת רוטב אחיד.
    מתבלים ומביאים לרתיחה.
    טועמים שוב, מתקנים תיבול ומבשלים כחצי שעה.

    מילוי הכרוב:

    מפרידים את העלים מהגזע.
    שמים בחלק המופנה אלינו 2 כפות מלית, מקפלים וסוגרים.
    מסדרים את הכרוב הממולא בתבנית, שופכים מעליו רוטב.
    מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ואופים 4 שעות.
    מגישים חם.



    3 תגובות

    מיין תגובות
    1. 2

      את אותו מתכון ניתן להכין בשינויים קלים, שיגרמו לתוספת טעם משמעותית.

      השינוי המרכזי – במקום "הודו" ו"פסטרמה" לשלב בשר בקר טחון (לא מעובד) ועוף טחון, טעמם עשיר יותר ומשובח יותר, לעומת טעם ה"הודו" שלוקה בחיוורון מסויים.

      מעבר לכך, שילוב של תיבול אסייאתי (כמו מעט רוטב סויה או יין מתוק) משבח מאוד את התבשיל ההונגרי.

    2. 1

      תודה אייך אני יכולה לחקבל המתקון לכרוב ממוללא אני ליד המחשב אבל אני לו רואה טוב עברתי נתוח קטרט העם ניתן לשלוך לי למייל אז הכלה שלי תוציא את המרשם תודה