העוגה שלכם לחג: עוגת מוס שוקולד דבש

    עפר גדנקן No Comments on העוגה שלכם לחג: עוגת מוס שוקולד דבש

    תפסיקו לחפש, כי מצאנו בשבילכם את העוגה המושלמת לחג. כזו שמשלבת בין שוקולד עסיסי לבין סממן החג הדומיננטי; הדבש. המתכון המעולה, באדיבות 'שמרית' כאן לפניכם:

    22:01
    28.03.24
    המהדורה המרכזית No Comments on השרה מירי רגב: "לא מאמינה שהחרדים יפרשו מהממשלה"

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    רכיבים:

    לעוגת מדלן דבש:

    2 ביצים L
    קורט מלח
    ½ כוס סוכר לבן (80 גר')
    ½2 כפות דבש (50 גר')
    ⅔ כוס קמח (90 גר')
    ¾ כפית אבקת אפייה
    ⅓ כוס שקדים טחונים (30 גר')
    ⅓ כפית קינמון
    ½ נטורינה קוקוס (100 גר')

    למוס שוקולד:

    400 גרם שוקולד מריר קצוץ
    ½ כוס חלב סויה (120 מ"ל)
    1כף דבש (20 גר')
    קורט מלח
    3 חלמונים L
    2 גביעים קצפת צמחית (500 מ"ל)

    לגנאש שוקולד:

    ½ כוס קצפת צמחית (100 מ"ל)
    100 גרם שוקולד מריר 60% קצוץ
    20 גרם נטורינה קוקוס

    אופן ההכנה:

    1. לעוגת מדלן דבש: מקציפים ביצים שלמות עם קורט מלח וסוכר בהדרגה למשך כ-5 דקות לקציפה בהירה וסמיכה. מוסיפים דבש ומקציפים קלות להטמעה.
    2. מנפים פנימה בהדרגה קמח ואבקת אפייה תוך קיפול, מוסיפים גם שקדים טחונים וקינמון ומקפלים לתערובת כמעט אחידה.
    3. מוסיפים את הנטורינה בזרם דק ובהדרגה תוך קיפול לתערובת חלקה, משטחים את הבלילה בתבנית 24 ס"מ ומעבירים למקרר לשעה.
    4. בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, אופים את העוגה 18-24 דקות עד שמזהיבה אך עדיין מעט רכה ומצננים היטב.
    5. למוס שוקולד: ממיסים את השוקולד המריר במיקרוגל ומצננים.
    6. מביאים לרתיחה בסיר קטן חלב סויה עם דבש וקורט מלח. יוצקים בהדרגה לקערה ובה החלמונים תוך טריפה לתערובת חלקה. משיבים את התערובת לסיר ומבשלים על להבה נמוכה תוך טריפה רצופה עד שהתערובת מסמיכה קלות לקבלת קרם אנגלז (83 מעלות).
    7. יוצקים מיד את קרם האנגלז לשוקולד המומס דרך מסננת, מערבבים לקרם חלק ומצננים.
    8. מקציפים את הקצפת הצמחית ומקפלים לקרם השוקולד לקבלת מוס חלק.
    9. יוצקים את מוס השוקולד על תחתית עוגת המדלן ומקפיאים למשך כ-5 שעות או עד שהמוס יציב לגמרי.
    10. לגנאש שוקולד: ממיסים במיקרוגל את כל חומרי הציפוי, מערבבים לציפוי חלק ומצננים.
    11. יוצקים את הציפוי על העוגה ומחליקים במרית כך שמצפה את העוגה ונוטף מעט מהצדדים, ניתן לעטר בשקדים פרוסים.

    חג שמח!



    0 תגובות