ניחוחות שבת • רגע לפני המסיבות: סדנת אוכל מגוונת לחנוכה

דוד קליגר 2 Comment on ניחוחות שבת • רגע לפני המסיבות: סדנת אוכל מגוונת לחנוכה

המתכונים של מירי זורגר כפי שהוגשו בתוכנית 'ניחוחות שבת' • הפעם לכבוד חנוכה סדנה מיוחדת עם שלל מתכונים מגוונים שיתאימו לכם לאירוחים השונים ולמסיבות החג

23:17
15.07.20
איתי גדסי No Comments on ראה"מ הציג מענק קורונה מיוחד: 3,000 ש"ח למשפחה עם 3 נפשות ומעלה

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות מוקלטות

גם בפייסבוק

היום ברדיו

[daily-schedule schedule=1]

פוסטים אחרונים

תגיות

סלט חלומי – מצרכים:
1 חסה סלנובה או לבבות חסה מופרדות לעלים
סלסילת פטריות קצוצה מוקפצת עד להשחמה
7-8 עגבניות שרי חתוכות ל-4
1 בצל סגול קצוץ
6-7 זיתי קלמטה פרוסים
1 בטטה מסולסלת מטוגנת בשמן עמוק
לחלומי – קוביות חלומי
כוס קמח
ביצה מקושקשת עם תיבול
פירורי לחם

לרוטב חרדל:
1/3 כוס חרדל
1/3 כוס חומץ
1/3 כוס דבש
2 שיני שום
מלח
פלפל
להגשה
לקט זירעונים או פיצוחים

אופן ההכנה:
הכנת הרוטב – במעבד מזון שמים את הרכיבים טוחנים לרוטב סמיך. טועמים ומתקנים תיבול
הכנת החלומי – חותכים את החלומי לקוביות בגודל הרצוי טובלים בקמח ואז בביצה ואז בפירורי לחם
מטגנים סמוך לארוחה
הרכבת המנה
מסדרים ירקות בשכבות שופכים מעט רוטב מטגנים את החלומי ומגישים

•••••

רביולי קרם תירס – מצרכים לבצק:
2 כוסות מים
100 גר' חמאה
כפית מלח
4 כוסות קמח
4 חלמונים

למלית:
2 בצלים מטוגנים עד להשחמה
2 כוסות תירס קפוא
2 כפות קמח
כוס שמנת מתוקה
200 גר' גבינה צהובה מגוררת
200 גר' גבינת פטה מגוררת
מעט מיקס גבינות

אופן ההכנה:
תחילה מכינים בצק
בסיר שמים מים חמאה ומלח ומביאים לרתיחה
מוסיפים את הקמח ומערבבים. מסירים מהאש ומעבירים לקערת המיקסר ומערבבים
מוסיפים חלמונים אחד אחד עד לקבלת בצק רך ונוח לעבודה
הכנת המלית
מטגנים בצל עד להשחמה קלה
מוסיפים את התירס ומטגנים עד לריכוך קל כ 10 ד'
מעבירים למעבד מזון וטוחנים למחית
מחזירים אל המחבת ומוסיפים קמח וממשיכים לטגן. מוסיפים שמנת ומתבלים
ממשיכים לבשל עד להסמכה
מוסיפים גבינות ומערבבים טועמים ומתקנים תיבול מסירים מהאש..
מקררים ומעבירים לשקית זילוף
מרדדים את הבצק לעלה דק קורצים דסקיות בקוטר 5-7 ס"מ ממלאים וסוגרים
מחממים סיר עם מים ומבשלים עד שהרביולי צף
מגישים עם רוטב שמנת פטריות

•••••

רוטב שמנת פטריות – מצרכים:
2 בצלים קצוצים
1 סלסילת פטריות קצוצות
1/3 כוס שמן
50 גר' חמאה
50 גר קמח
2 כוסות חלב
250 מ"ל שמנת מתוקה
כפית מלח
מעט אגוז מוסקט
מעט פלפל שחור

אופן ההכנה:
בסיר מטגנים בצל עד להזהבה מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן עד להשחמה
מוסיפים חמאה ומטגנים עד שנמסה
מוסיפים קמח ומטגנים 2 דקות נוספות
מוסיפים נוזלים ומתבלים
מביאים לרתיחה טועמים ומתקנים תיבול
מבשלים כ-15 דקות
מקפיצים את הרביולי במעט חמאה ומגישים עם הרוטב

•••••

לחמניות במלית גבינות – מצרכים:
1 ק"ג קמח
1 כף מלח
קוביית שמרית
2 כוסות חלב
1 שמנת חמוצה
1 כף סוכר
1/2 כוס שמן
100 גר' חמאה רכה

למלית:
3 בצלים קצוצים מטוגנים עד להשחמה
2 סלסילות פטריות קצוצות
2 כפות קמח
200 גר' גבינה מוצרלה מגוררת
200 גר גבינת פיקורינו מגוררת
200 גר גבינת פטה מגוררת
200 גר גבינה צהובה מגוררת
מלח פלפל לפי הטעם
3-4 כפות עירית קצוצה
לציפוי – ביצה טרופה
מיקס זרעונים

אופן ההכנה – הכנת הבצק:
את הרכיבים יש לשים בקערת המיקסר כשאת המלח שמים בתחתית ומעל את הקמח ושאר הרכיבים
לשים כ-10 דקות עד לקבלת בצק רך והומוגני
מקפלים ועוטפים בניילון נצמד ומניחים להתפחה

הכנת המלית:
מטגנים בצל עד להזהבה מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד שמשחימות
מוסיפים קמח ומטגנים מוסיפים שמנת ואת התיבול ומערבבים תוך כדי בישול
מוסיפים גבינות ומערבבים עד שנמסות טועמים ומתקנים תיבול
מניחים להתקררות
מכדררים כדורים במשקל 15 גר' בערך ומקפיאים
מחלקים את הבצק לאחר שתפח לכדורים במשקל 30 גר' ומניחים על גבי תבנית להתפחה של כ-10 ד'
משטחים כל כדור בצק וממלאים בכדורי הגבינה סוגרים ומכדררים מניחים בתבניות שקעים משומנות
מברישים בביצה ומפזרים זירעונים
מתפיחים כ-20 ד'
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות
אפיה עד להשחמה

•••••

אינוולטיני חצילים – מצרכים:
2 יח' חציל בינוני
מעט שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס

מילוי:
200 גר' גבינת ריקוטה
50 גר' גבינת פוקרינו
150 גר' גבינה בולגרית / פטה עיזים
3 גבעולי בזיליקום
פלפל שחור גרוס

רוטב עגבניות – מצרכים:
3 בצלים קצוצים מטוגנים עד להשחמה
1/3 כוס שמן
250 מ"ל רסק עגבניות שימורים
3 עגבניות טריות
3-4 שיני שום כתושות
כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
כף סוכר
כף פפריקה מעושנת
כוס מים

אופן הכנת הרוטב:
מחממים שמן ומוסיפים הבצל ומטגנים עד להשחמה
מעבירים את כל הרכיבים למעבד מזון טוחנים למחית חלקה
טועמים ומתקנים תיבול

אופן ההכנה:
פורסים את החצילים לפרוסות אורך דקות, מברישים בשמן זית, מתבלים ואופים בטמפ' של 180 מעלות עד הזהבה.
קוצצים בזיליקום, מערבבים עם הגבינות והאגוזים ומתבלים.
מניחים בקצה כל פרוסת חציל כף תערובת גבינות ומגלגלים.
מתבלים, יוצקים לתבנית, מניחים את גלילות החציל ואופים בטמפ' של 180 מעלות במשך כ-20 דק'.

קימטוטי פילו – מצרכים:
1 חב עלי פילו
חמאה מומסת להברשה

מצרכים למלית:
500 גר' גבינת שמנת
250 גר' גבינת טוב טעם
80 גר' אינסטנט וניל
200 גר' אבקת סוכר
2 ביצים

אופן ההכנה – הכנת המלית:
מערבבים את הרכיבים לקרם חלק טועמים ומתקנים תיבול מעבירים לשק זילוף
חותכים את הבצק לריבועים מניחים ריבוע מברישים בחמאה ומפזרים אבקת סוכר ומעליו מניחים ריבוע נוסף שמים במרכז מלית ומקמטים
מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה
מברישים בחמאה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להשחמה

•••••

קרולר – בצק רבוך מטוגן – מצרכים:
240 מ"ל מים
150 גר' מרגרינה ללא שומן מוקשה
15 גר' סוכר
150 גר' קמח לבן
מעט מלח
2-3 ביצים
2 חלבונים טרופים (רק אם צריך)
שמן לטיגון עמוק

לציפוי:
120 גר' אבקת סוכר
25 גר' דבש
35 מ"ל חלב סויה

אופן ההכנה:
בסיר שמים את המים המרגרינה הסוכר והמלח
מביאים לרתיחה עד שהמרגרינה נמסה
מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שהבצק נפרד מהדפנות
מעבירים לקערת המיקסר ופותחים עם וו גיטרה כ-2 ד'
מוסיפים את הביצים אחת אחת ומעבדים לקרם חלק
חותכים ריבועי ניר מנייר אפיה
מעבירים את הבצק לשק זילוף עם צנטר משונן
מזלפים חישוקים על הנייר מכניסים את הקרולרים אל השמן החם
מעבירים 3-4 יחי' לפי גודל הסיר אך לא יותר מדי
מטגנים משני הצדדים עד להשחמה
מערבבים את מצרכי הציפוי וטובלים את הקרולרים בציפוי ומגישים

האזינו לתוכנית המלאה:



2 תגובות

מיין תגובות
  1. 2

    מה אם ראש הממשלה בנימין נתניהו חיים יהושע בידרמן הכתבן

  2. 1

    נו מה קורא זה הכתבן חיים יהושע בידרמן