- רדיו קול חי - -

שבועות לבן • מתכון לעוגת גבינה ותותים

מצרכים:

לציפוי

אופן ההכנה

  1. מקציפים 4 חלבונים עם חצי כוס סוכר לקצף יציב
  2. בקערה נוספת מערבבים את שאר החומרים למסה אחידה
  3. מערבבים את קצף החלבונים עם תערובת הגבינה בתנועות עטיפה
  4. יוצקים לתבנית עגולה בקוטר 26
  5. אופים בתנור שחומם מראש ל-120 מעלות
  6. בעת האפיה מניחים כלי עם מים בתנור ליצירת סביבת אדים
  7. אופים את העוגה כשעה עד התייצבות ומכבים את התנור
  8. משאירים את דלת התנור פתוחה מעט ונותנים לעוגה לנוח כחצי שעה
  9. מוציאים ומצננים לגמרי
  10. מכינים קצפת יציבה מהשמנת מתוקה והסוכר ומורחים על העוגה
  11. שמים מעל תותים פרוסים או כל פרי העונה
  12. אופציה: המלצתי פירות יער עם מעט סוכר להרתיח נוצר מעין ריבה קלילה ולשים על העוגה או פסיפלורה שמוסיפה טעם מעט חמצמץ למתיקות העוגה