מצרכים:
- 750 גר גבינה לבנה
- כוס סוכר
- כף קמח
- 4 ביצים
- שמנת חמוצה 15%
- 5 כפות אינסטנט פודינג וניל
לציפוי
- 2 שמנת מתוקה עם חצי כוס סוכר
אופן ההכנה
- מקציפים 4 חלבונים עם חצי כוס סוכר לקצף יציב
- בקערה נוספת מערבבים את שאר החומרים למסה אחידה
- מערבבים את קצף החלבונים עם תערובת הגבינה בתנועות עטיפה
- יוצקים לתבנית עגולה בקוטר 26
- אופים בתנור שחומם מראש ל-120 מעלות
- בעת האפיה מניחים כלי עם מים בתנור ליצירת סביבת אדים
- אופים את העוגה כשעה עד התייצבות ומכבים את התנור
- משאירים את דלת התנור פתוחה מעט ונותנים לעוגה לנוח כחצי שעה
- מוציאים ומצננים לגמרי
- מכינים קצפת יציבה מהשמנת מתוקה והסוכר ומורחים על העוגה
- שמים מעל תותים פרוסים או כל פרי העונה
- אופציה: המלצתי פירות יער עם מעט סוכר להרתיח נוצר מעין ריבה קלילה ולשים על העוגה או פסיפלורה שמוסיפה טעם מעט חמצמץ למתיקות העוגה