ניחוחות שבת • מנות עיקריות לפסח מבשר בקר

דוד קליגר 1 Comment on ניחוחות שבת • מנות עיקריות לפסח מבשר בקר

המתכונים של מירי זורגר כפי שהוגשו בתוכנית 'ניחוחות שבת' • הפעם לקראת פסח המתקרב בצעדי ענק ניתנו בתוכנית מתכונים של מנות עיקריות מבשר בקר שמתאימות גם לפסח

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות מוקלטות

גם בפייסבוק

היום ברדיו

[daily-schedule schedule=1]

פוסטים אחרונים

תגיות

אסאדו ברוטב מייפל – מצרכים:
1 שרשרת אסאדו

לבישול:
1 ליטר ציר עוף
1 ליטר מים
2 בצל
5-6 שיני שום
2 כפיות מלח
פלפל שחור

לרוטב:
2 כוסות ציר עוף אדום
1 מיכל רסק עגבניות
1 כוס מייפל
(2 כפיות חרדל)
1 כוס רוטב סויה
1 כף פפריקה מעושנת
2 כפיות מלח מעושן
פלפל שחור
4-5 שיני שום כתושות

אופן ההכנה:
את מצרכי הציר בישול יש להביא לרתיחה ולהניח את האסאדו בסיר ולבשל 3 שעות

הכנת הרוטב:
את מצרכי הרוטב יש לשים בסיר ולהביא לרתיחה תוך כדי ערבוב
לאחר שרתח לטעום ולתקן תיבול לבשל כ-10 דק'
להניח את האסאדו על תבנית מרופדת בנייר אפיה לשפוך מעל את הרוטב
לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 ד'
לאחר מכן יש להפוך את שרשרת האסאדו ולאפות 20 ד' נוספות

•••••

מכסה הצלע ממולא – מצרכים:
1 נתח מכסה הצלע של עגל חלב

למלית:
2 חב' עלי סלק החלק הירוק בלבד או עלי תרד בייבי
2 סלסילות פטריות קצוצות
4 בצלים קצוצים מטוגנים עד להשחמה
1 כוס פירורי לחם
1 כוס קורנפלקס טחון
1 כוס קמח
1 כוס שמן זית
כ-1/2 כוס מים רותחים
1 כוס צנוברים
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

לאפיה:
10 שיני שום
4 בצלים פרוסים
1/2 כוס שמן קנולה
1 כוס יין לבן
1 ליטר ציר עוף
לקשירה חוט שפירוט

אופן ההכנה:
עסו את נתח מכסה הצלע בשמן זית היטב
פזרו מלח ופלפל
ערבבו את מסת המילוי
הניחו מעל החלק הבשרי את המילוי גלגלו בצורה מהודקת וקישרו
סיגרו על מחבת משומנת קלות
בסיר חסין אש טגנו את הבצלים והשום עד להשחמה
הוסיפו את היין הציר והתבלינים והביאו לרתיחה
אפו כשעה וחצי מכוסה בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות
צננו כחצי שעה ופרסו לפרוסות והגישו עם הרוטב שנוצר

•••••

אנטריקוט בירקות שורש – מצרכים:
6 סטייקים אנטריקוט
1 שורש סלרי חתוך לקוביות
1 שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות
3מ כפות פטרוזליה קצוצה
3 גזרים חתוכים לקוביות
2 קולרבי חתוכים לקוביות
מלח פלפל שחור גרוס טרי
500 מ"ל ציר עוף
1 כוס יין אדום
3-4 עלי דפנה

אופן ההכנה:
טגני את ירקות השורש בשמן עד להשחמה קלה
את הסטייקים תבלי במלח פלפל וטגני בשמן חם משני הצדדים
הוסיפי את הציר אל ירקות השורש הוסיפי יין ואת יח' הסטייק הביאי לרתיחה
בשלי כשעתיים או עד לצמצום הנוזלים
טעמי ותקני תיבול

•••••

צלי אנטריקוט במרינדת שום – מצרכים:
1 נתח אנטריקוט במשקל של כ-3 ק"ג

למרינדה:
2 ראשי שום טריים טחונים
3 כפות פפריקה אדומה
1 כפית פלפל שחור גרוס טרי
3 בצלים קצוצים
2 כוסות ציר בקר או עוף
1 כוס יין לבן
מעט מלח
מעט שמן לטיגון

אופן ההכנה:
את מצרכי המרינדה יש לערבב היטב בקערה המתאימה לגודל הנתח
את הנתח יש להעביר אל המרינדה ולצפות אותו במרינדה מכל הכיוונים
לכסות בניילון נצמד ולהשהות לילה בקירור
לחמם שמן בסיר מתאים ולטגן את הנתח מכל הכיוונים
להנמיך את האש ולבשל 3 שעות
באם אין נוזלים יש להוסיף ציר בקר לפי הצורך
לצנן ללילה ולפרוס
להגיש עם רוטב מהצלי

•••••

כתף בשיני שום ובצל – מצרכים:
1 נתח כתף
1 ראש שום קלוף
300 גר' בצלצלי שאלוט

למרינדת ההשרייה:
1 כוס שמן זית
(2 כפות גרגירי חרדל)
1/2 כוס יין לבן
מלח פלפל שחור גרוס טרי
1/2 כפית כמון
3-4 עלי דפנה

אופן ההכנה:
מרפדים תבנית בגודל המתאים לנתח בבצל ושיני שום
את מצרכי המרינדה מערבבים ומורחים את הנתח תוך כדי עיסוי
מחממים תנור ל-250 מעלות מניחים את הנתח מעל הבצלים והשום ואד המרינדה שנותרה שופכים מעל
צולים את הנתח ללא כיסוי מכל צידיו
מכסים ואופים כשעתיים נוספות
מקררים פורסים ומחממים לפני ההגשה
אפשר לקראת סוף האפייה להוסיף 2 סלסילות פטריות ולאפות עוד חצי שעה

•••••

שריר בפירות יער ושזיפים – מצרכים:
1 נתח שריר במשקל של קילו וחצי ללא עצם, חתוך למנות
4 בצלים אדומים קצוצים
5 כוסות מיקס פירות יער
5 כפות סוכר חום
15 שזיפים מיובשים ללא קליפה
1 וחצי כפיות מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
1 כפית פפריקה מתוקה

אופן ההכנה:
תחילה סוגרים את נתחי השריר בסיר הבישול עם מעט שמן
מוציאים את הנתחים לכלי
אל הסיר מעבירים את הבצלים ומטגנים עד להזהבה קלה מוסיפים סוכר ומערבבים עד להיווצרות קרמל
מוסיפים את נתחי הבשר ומעל את מיקס פירות היער ומכסים בציר או מים
מתבלים ומביאים לרתיחה
טועמים ומתקנים תיבול
מבשלים שעתים או עד שהבשר נימוח

האזינו לתוכנית המלאה:



1 תגובות

מיין תגובות