הרב הראשי בהוראת שעה: "אפשר לערוך חופות בימי העומר"

    בנצי לייזרוביץ 1 Comment on הרב הראשי בהוראת שעה: "אפשר לערוך חופות בימי העומר"

    באגרת לגבאי בתי הכנסת מבהיר הרב הראשי לישראל הגאון הרב דוד לאו, כי אין לסגור את בתי הכנסת ולבטל את המניינים, כל עוד מתקיימים במקום הנחיות משרד הבריאות

    Ashkenazi Chief Rabbi David Lau attends a special meeting of the Rabbinate Council at the Western Wall Tunnels in Jerusalem Old City on May 24, 2017. Photo by Shlomi Cohen/Flash90 *** Local Caption *** ????? ?????? ?????? ??? ??? ?? ???? ????? ????? ????? ????? ?? צילום: פלאש 90

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    הרב הראשי לישראל ונשיא בית הדין הגדול, הגאון הרב דוד לאו פרסם היום (חמישי) פסק הלכה בו הוא מתיר לזוגות להתחתן בימי העומר, מכיוון שהמאבק בנגיף הקורונה שיבש את חייהם של אנשים רבים, ולכן רבים החליטו לדחות את מועד החתונה. הרב כותב כי עדיף להקדים את מועד החתונה לפני חג הפסח, אך מי שלא יוכל יוכל להתחתן גם בימי העומר. בסוף מכתבו מדגיש הרב כי מדובר בהוראת שעה בלבד.

    בנוסף בפסק לגבאי בתי הכנסת כותב הרב כי אין לבטל מניינים בבתי הכנסת, אלה יש חובה לשמור על כל כללי משרד הבריאות בעניין התקהלות בציבור עד ל-10 איש והריחוק בין המתפללים. הרב מבהיר כי בית הכנסת שלא מקפיד על ההוראות הנ"ל יש לצאת ממנו ולא להתפלל שם.

    באיגרת המיוחדת כותב הרב הראשי: "המאבק נגד נגיף הקורונה השפיע רבות על מהלך החיים הרגיל והתקין של כולם. הדבר פגע מאד בזוגות שאמורים להינשא בימים אלו.

    הוריתי שלא נכון הדבר לדחות את טקס עריכת החופה ויש לקיים את זה גם במספר מצומצם של נוכחים. את מסיבת הנישואין ניתן לערוך בשלב מאוחר יותר, כשהדבר יתאפשר. עדיין אני מציע לזוגות להקדים את החופה ולקיימה טרם החג, ולעבור את התקופה ואת חג הפסח כזוג נשוי כדת משה וישראל. לצערי, יש כאלה שהחליטו כן לדחות את טקס עריכת החופה.

    מתוך הנחה שתוך תקופה, בסייעתא דשמיא, נחזור לשיגרה, פנו אלי זוגות ובעלי אולמות ובפיהם בקשה שבשנה זו ננהג לקולא. היות שישנם מנהגים שונים באילו ימים מותר להתחתן בימי ספירת העומר, להתיר למי שנוהג כמנהג בני אשכנז להתחתן בימים שמותר להתחתן בהם לבני עדות המזרח, וכן להיפך.

    תקצר היריעה מלהביא את כל הדעות והשיטות שנאמרו סביב נושא זה. אציין שני פוסקים שכהנו כרבנים ראשיים לישראל שהתירו את הדבר בתנאים מסויימים. הראשון, הרב הראשי הגרי"א הרצוג זצ"ל בספרו היכל יצחק (או"ח סי' נג) התיר להינשא ביום י"ד באייר – פסח שני, וזאת בשל העובדה שמדובר במי שלא קיים מצוות פריה ורביה והיה זה זמן קצר אחרי השואה.

    כמו כן הראשון לציון הגר"ע יוסף זצ"ל בספרו יביע אומר (ח"ה סי' לח) הכריע וז"ל: "אם יש צורך ושעת הדחק רשאי לערוך נישואין בחופה וקידושין בתוך ימי הספירה, אם עדיין החתן לא קיים פריה ורביה".

    הבקשה שהגיע אלי אינה להתיר להינשא במשך כל ימי הספירה אלא אך ורק לאותם ימים שיש שנהגו בהם היתר גם לפי מנהג של בני עדה אחרת. ואדגיש, המדובר הוא למי שדחו את חופתם. מי שכבר ערך חופה יקיים את אירוע השמחה במועדים הקבועים.

    כהוראת שעה לשנה זו בלבד אני מאשר את הבקשה, רק לגבי ימי ספירת העומר הבעל"ט.

    אברך את הזוגות האמורים להינשא שיהא ביתם מלא ברכת ה'".

     



    1 תגובות

    מיין תגובות
    1. 1

      כבוד הרב הראשי לישראל סליחה היום הודיעו אתמול כבר מנינים עד עשרה אנשים בשטיבלך קצת בעיה למה 5 מינינים ביחד לחוד רעש קשה הכל רוצים להתפלל בנחת וקשה שומעים קרוב הכל מאחור מקום די גדול