טבעות בצק שמרים במילוי פטריות, גבינות וזיתים

    אסתי חדד Comments Off on טבעות בצק שמרים במילוי פטריות, גבינות וזיתים
    12:46
    19.04.24
    אבי יעקב No Comments on הלכה למעשה: מרן הגאב"ד הגר"מ גרוס בדרשת שבת הגדול | צפו

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    מאת: מלכה חיון

    מתכון זה משלב את החלבונים ואת הפחמימה שתמיד נמצאת על יד.
    בנוסף לטבעות הבצק אני מגישה פלטות שעליהם מבחר גבינות קשות, צלוחיות עם מטבלים שונים וכמובן גם צלחת של ירקות חתוכים לרצועות או כסלט מתובל.

    המצרכים:
    לרוטב:

    50 גר חמאה
    2 כפות קמח
    1 כוס חלב
    חצי מיכל שמנת מתוקה

    למלית:
    שמן לטיגון
    3 בצלים קצוצים
    סלסילת פטריות שמפניון טריות
    150 גרם זיתים מגולענים
    פלפל שחור
    קוביות גבינה צפתית
    גבינה צהובה מגוררת

    לבצק:
    4.5 כוסות קמח
    30 גרם שמרים
    4 כפות סוכר
    כף מחוקה של מלח
    חצי כוס שמן
    כ-2 כוסות מים פושרים
    שומשום
    שבבי שקדים

    לעיטור:
    סלסילת פטריות
    מלח ופלפל שחור

    אופן ההכנה:
    רוטב:

    ממיסים בסיר קטן את החמאה, מוסיפים את הקמח ובוחשים עד ספיגה מלאה.
    בוחשים פנימה את החלב והשמנת.
    מצננים היטב ומוסיפים את המלח והפלפל השחור.

    מלית:
    מטגנים את הבצל במחבת עד שיזהיב, מוסיפים את הפטריות והזיתים.
    מערבבים היטב את המלית עם הרוטב.
    מוסיפים את קוביות הגבינה הצפתית ומערבבים קלות.

    הבצק:
    שמים בקערה את הקמח, השמרים, הסוכר והמלח, ומתחילים ללוש עד לקבלת בצק חלק וגמיש.
    מכסים במגבת ומתפיחים פעם ראשונה.
    בידיים משומנות לשים בפעם השנייה ושוב מניחים להתפחה.

    טבעות הבצק:
    מחממים את התנור לחום של 220 מעלות.
    מחלקים את הבצק התפוח ל-4 חלקים ומרדדים כל כדור בצק לעלה בגודל של 20 על 30 ס"מ.
    שמים לאורך הבצק את המלית, מלמעלה מפזרים כמות נדיבה של גבינה צהובה, מגלגלים לגליל
    ומחברים את שני הקצוות לטבעת.
    מברישים בביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום ושבבי שקדים.
    אופים עד שישחים. מניחים בצלחת הגשה ובאמצע ממלאים בפטריות המטוגנות.

    בתיאבון!



    0 תגובות