ניחוחות שבת • 'גל שני' של פשטידות מכל הסוגים

    דוד קליגר No Comments on ניחוחות שבת • 'גל שני' של פשטידות מכל הסוגים

    המתכונים של מירי זורגר כפי שהוגשו בתוכנית 'ניחוחות שבת' • והפעם 'גל שני' ומשובח של פשטידות מכל הסוגים

    ניחוחות שבת
    22:01
    28.03.24
    המהדורה המרכזית No Comments on השרה מירי רגב: "לא מאמינה שהחרדים יפרשו מהממשלה"

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    פשטידת טונה וירקות – מצרכים:
    1 חב' ספגטי מבושל לפי הוראות היצרן

    לירקות:
    2 בצלים קצוצים
    2 גמבה קוביות
    4 עגבניות קצוצות
    2 שיני שום כתוש
    פלפל שחור גרוס טרי
    3 כפות אבקת מרק עגבניות
    1/3 כוס שמן
    170 גר' טונה בשמן ללא נוזלים
    2 כוסות זיתים פרוסים
    2 ביצים

    אופן ההכנה:
    הכינו תחילה את הירקות
    במחבת עמוקה מאדים את הבצל עד להשחמה קלה מוסיפים את השום ומטגנים עוד כדקה
    מוסיפים את שאר הירקות הקצוצים ומטגנים 10 ד' נוספות
    מתבלים ומערבבים מוסיפים 2 כוסות מים ומבשלים כשעה עד שהירקות רכים
    מוסיפים את הטונה ומערבבים
    טועמים ומתקנים תיבול
    מצננים
    את הפסטה מערבבים עם הביצים ומוסיפים את תבשיל הטונה
    מוסיפים זיתים קצוצים ומעבירים ל-2 תבניות אינגליש קייק
    אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות כ-40 ד' או עד להשחמה
    אפשר לפזר מעל הפשטידות גבינה צהובה מגוררת

    •••••

    פשטידות פטריות אישיות – מצרכים:
    1 סלסלת פטריות קצוצה מטוגנים להשחמה
    3 בצלים קצוצים מטוגנים
    2 כפות אבקת מרק בטעם בצל
    6 ביצים
    1 כוס קמח
    מלח פלפל שחור גרוס טרי

    (לפשטידה חלבית: מיכל קוטג', 300 גר' גבינה צהובה מגוררת ומעט אגוז מוסקט)

    אופן ההכנה
    יש לערבב את כל המצרכים לטעום ולתקן תיבול
    לצקת לתבנית שקעים מסילקון
    אפיה בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות כ-40 ד' או עד להשחמה
    אפשר להגיש עם רוטב פטריות

    •••••

    פשטידת תפוחי עץ מתוקה (ללא גלוטן) – מצרכים:
    6 תפוחים גרנד קלופים וחתוכים לקוביות
    1/3 כוס שמן
    1/3 כוס סוכר חום

    למסת הקשירה:
    6 ביצים
    60 גר' סוכר
    120 גר' אינסטנט וניל
    1 שמנת צמחית אלפרו 5 % שומן

    אופן ההכנה:
    במחבת ווק מחממים שמן ומעבירים את התפוחים מקפיצים כ-10 ד' מפזרים מעל סוכר וממשכים לטגן עד לאידוי הנוזלים
    מצננים
    בקערה טורפים ביצים ומוסיפים את שאר המרכבים וטורפים למסה אחידה
    מוסיפים את התפוחים
    משמנים תבניות סיליקון שקעים בשמן ומעבירים את המסה
    אפשרי לשים שטרוייזל
    אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-40 ד' או עד להשחמה
    מגישים חם

    •••••

    פשטידת קישואים – מצרכים:
    2 בצלים קצוצים מטוגנים עד להשחמה
    2 שיני שום כתושות
    2 קישואים פרוסים מטוגנים עד להשחמה
    1 חציל חתוך לקוביות קטנות מטוגן להשחמה

    למסת ההקרמה:
    5 ביצים מקושקשות
    1 מיכל שמנת מתוקה
    250 גר' גבינה צהובה מגוררת
    250 גר' מוצרלה מגוררת
    מלח פלפל שחור גרוס טרי

    לציפוי:
    1 כוס שקדים פרוסים מולבנים
    1 כוס פירורי לחם

    אופן ההכנה:
    בקערת פיירקס שמים את הירקות המטוגנים
    מערבבים את מסת ההקרמה ושופכים מעל לכיסוי מושלם של הירקות
    מערבבים את השקדים והפירורים ושופכים מעל
    אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להשחמה כ-40 ד'

    •••••

    פשטידת תפוחי אדמה ובטטה בשכבות – מצרכים (לתבנית חד פעמית בינונית):
    5 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים דק
    5 בטטות בינוניות פרוסות דק
    3 בצלים מטוגנים עד להשחמה

    למסת הקשירה:
    500 מ"ל שמנת אלפרו
    4 כפות קמח
    8 ביצים
    כפית וחצי מלח
    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
    1/2 כוס פטרוזליה קצוצה
    1/2 כוס עירית קצוצה

    אופן ההכנה:
    בכלים נפרדים ממליחים את תפוחי האדמה והבטטה מעבירים לכל קערה חצי מכמות הבצל המטוגן ומערבבים
    מסדרים בתבנית שכבה של תפוחי אדמה שכבה של בטטות ואז שוב לסרוגין
    מכינים את מסת הקשירה
    טורפים שמנת מתוקה וביצים מוסיפים תבלינים ואת הפטרוזיליה והעירית וטורפים היטב
    שופכים על הפשטידה
    אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות מכוסה שעה
    מסירים את הכיסוי ואופים 20 ד' נוספות עד להשחמה
    כדאי להכין יום לפני כדי שיחתך מדויק

    •••••

    פשטידה ב 3 צבעים – מצרכים
    לשכבה הכתומה:
    3 בטטות קלופות ופרוסות דק
    2 בצלים קצוצים
    250 מ"ל שמנת אלפרו
    3 ביצים
    ½ כוס קמח
    ½ כפית מלח
    קורט פלפל שחור גרוס טרי
    פירה מתפוח אדמה אחד
    שן שום כתושה

    לשכבת הברוקולי:
    2 בצלים קצוצים
    3 כוסות ברוקולי קפוא קצוץ דק
    250 מ"ל שמנת מתוקה
    3 ביצים
    ½ כוס קמח
    ½ כפית מלח
    קורט פלפל שחור גרוס טרי
    פירה מתפוח אמה אחד
    שן שום כתושה

    לשכבת הפטריות:
    2 סלסילות פטריות קצוצות
    2 בצל קצוץ
    5 בצלים ירוקים קצוצים
    250 מ"ל שמנת מתוקה
    פירה מתפוח אדמה אחד
    1/2 כוס קמח
    3 ביצים
    1 כפית מלח
    מעט פלפל שחור טחון
    שן שום כתושה

    לציפוי:
    1 בצל קצוץ מטוגן להשחמה
    1 כוס פירורי לחם
    ½ כוס שומשום

    ההכנה:
    לשכבת הבטטות:
    טגני בצל עד להשחמה קלה הוסיפי את הקמח וערבי הוסיפי את השמנת והביאי לרתיחה עד להסמכה. העבירי לקערה בגודל המתאים תבלי הוסיפי את כל המצרכים ערבבי טעמי ותקני תיבול העבירי לשק זילוף זלפי לשליש מהגובה בתבנית שקעים

    הכנת שכבת הברוקולי:
    טגני בצל עד להשחמה קלה הוסיפי את הקמח וערבי הוסיפי את השמנת והביאי לרתיחה עד להסמכה. העבירי לקערה בגודל המתאים תבלי הוסיפי את כל המצרכים ערבבי טעמי ותקני תיבול העבירי לשק זילוף זלפי לשליש מהגובה בתבנית שקעים מעל שכבת הבטטות

    לשכבת הפטריות:
    טגני בצל עד להשחמה קלה הוסיפי את הקמח וערבי הוסיפי את השמנת והביאי לרתיחה עד להסמכה. העבירי לקערה בגודל המתאים תבלי הוסיפי את כל המצרכים ערבבי טעמי ותקני תיבול העבירי לשק זילוף זלפי לשליש מהגובה בתבנית שקעים מעל שכבת הברוקולי.

    לערבב את הפירורית עם הבצל המטוגן והשומשום,
    לאפות בלי כיסוי עד להשחמה כ-30 ד'

    האזינו לתוכנית המלאה:



    0 תגובות