נשלמות ההכנות למחנה 'אחי ורעי' לילדי הקירוב

    עפר גדנקן No Comments on נשלמות ההכנות למחנה 'אחי ורעי' לילדי הקירוב
    12:40
    18.04.24
    אתר קול חי No Comments on ש"ס: הרבי הורה לא לתקוף באיראן • יענקלה ואיתי

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    מדובר בתקופת זמן קריטית של חופשת הקיץ בסיום שנות לימודיהם בבתי הספר, כאשר רבים מהתלמידים מתמודדים עם קשיים ואתגרים בחוץ ומול פיתויים שלא להמשיך בשנה הבאה בישיבה קדושה. במיוחד אמורים הדברים בשנה זו, שנת הקורונה, שהתלמידים שהו חלק ניכר משנת הלימודים בביתם מחוץ לחממה המוגנת של בית הספר ונחשפו לרחוב הקלוקל. מחנה קיץ זה מעניק להם מחדיר בהם הווי ישיבתי בשילוב נופש ברמה הגבוהה ביותר ומצייד אותם בכלים טובים כדי להגיע לישיבה בנפש חפצה.

    המחנה, מוקדש השנה לע"נ הנגיד הרב אברהם נחמן ב"ר זאב וולפסון זצ"ל, שתמך ביד רחבה במחנה הקיץ וליווה אותו כבר מתחילת דרכו החל לפני 18 שנים. הרב וולפסון ראה בקירוב הנערים והתמיכה בהם לקראת המעבר לישיבות דבר עצום ונרתם לסייע לו בכל מאודו.

    הנמצאים למעלה ממאה נערים מבתי ספר שונים מרחבי הארץ, והוא נמשך חמישה ימים כשבמחצית הראשונה של היום מועברים לנערים שיעורי תורה והרצאות מפי ר"מים ואישי חינוך ובמחצית השנייה של היום נערכות פעילויות שונות ויציאה לטיולים.

    במחנה שנערך בניהולו ובניסיונו של הרב שרגא אלפר סגן מנהל בית הספר "חפץ חיים" בראשון לציון משתתפים צוות של פעילי 'קרן ההסעות' שמביאים את הנערים מרחבי הארץ, וכן פעילים מסורים מטובי בני הישיבות בארץ. המדריכים במחנה הם בחורים ירא"ש ובעלי יכולת השפעה וקירוב, שנבחרים בקפידה מעולם הישיבות, על מנת להוות דוגמה אישית עבור הנערים.

    במהלך המחנה יוצרים הבחורים קשר אישי עם הנערים העולים לישיבות ומהווים עבורם כעין "אח גדול" גם במהלך השנה הראשונה של הנערים בישיבות. הקשר נמשך כשהבחורים באים לעיתים לבקר את הבחורים בישיבות הקטנות כדי לראות האם יש קשיים וכיצד ניתן לפתור אותם. במהלך המחנה חווים התלמידים חוויות רוחניות רבות וכן שבת מרוממת הכוללת דברי תורה מטובי המרצים ושירי שבת עד השעות הקטנות של הלילה.

    הרב שרגא אלפר: "עבור הבחורים הצעירים המעבר מבית הספר לישיבה קדושה הוא מעבר קיצוני מלימודים של עד השעה 4:00 אחה"צ ללימודים אינטנסיבים בישיבה עד השעה 9:00 בערב. למרביתם מדובר בקושי ובעיקר בחשש שמא לא יעמדו באתגר הלימוד במשך השעות הארוכות. שנת הקורונה מציבה בפינו אתגר גדול לאחר שנוכחו שאצל נערים רבים יש ירידה במוטיבציה ללכת לישיבות בשל החשיפה הממושכת לרחוב החילוני. במחנה 'אחי ורעי' מפיגים את החששות הללו, ונותנים לנערים כלים להתמודד עם המעבר לישיבה וכן רשימה של אנשי קשר שאיתם הם יוכלו ליצור קשר טלפוני כאשר מתעורר קושי בלימודים או בתנאי הישיבה".

    "יש אמהות שמתקשרו כמה חודשים לפני שהמחנה נפתח לשאול האם יש מחנה. מדובר באמהות שהבנים הגדולים שלהם עברו את המחנה והן מדווחות בהתרגשות על העזרה שהבנים הפיקו מחמשת הימים שבהם נתנו להם את הכלים להצליח בישיבות".

    "אנחנו נמצאים בקשר עם המחנכים של התלמידים כדי לקבל את מלוא האינפורמציה על התלמידים לדעת מה הקשיים שלהם, לאיזה מסגרות הם הולכים, ואיך ניתן לעזור להם להקלט בישיבות בצורה הכי טובה שאפשר".

    פעילי קרן ההסעות אחראים על הרישום למחנה. הפעילים הפרוסים בכל רחבי הארץ מאתרים בבתי הספר של החינוך העצמאי את הנערים שממשיכים לישיבות וזקוקים לסיוע אישי ולהדרכה פרטנית ורושמים אותם למחנה.

    צוות המחנה עמל בימים אלו על השלמת ההערכות הגדולה כאשר כל האישורים לפעילויות השונות כבר הונפקו, כפי הנהלים המחמירים של הרשויות השונות. צוות לוגיסטי גדול נערך כבר במשך קרוב לחודשיים להכין את המחנה על הצד הטוב ביותר, בשאיפה שהנערים יקבלו את הכלים להמשיך ללמוד בישיבות ולצמוח לתלמידי חכמים

     



    0 תגובות