ניחוחות השבת: מתכוני עוגות דבש שהוצגו בתכנית

    מירי זורגר 1 Comment on ניחוחות השבת: מתכוני עוגות דבש שהוצגו בתכנית

    המתכונים של השפית מירי זורגר כפי שהוגשו בתוכנית 'ניחוחות שבת' | יום חמישי ח"י אלול ה'תשפ"א | כל המתכוני עוגות הדבש שיעשו לכם את השבת והחג

    ניחוחות שבת
    10:35
    19.04.24
    הרב אפרים אפשטיין No Comments on חג הפסח: עניין של תודעה

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    להלן המתכונים שהוצגו היום בתכנית ניחוחות שבת:

    עוגיות דבש
    מצרכים:
    4 ביצים
    1 כפית סודה לשתיה
    קורט קינמון
    1 1/2 כוסות סוכר
    5 כפות גדושות דבש
    1 כוס שמן
    6 כוסות קמח

    אופן ההכנה
    לערבב את כל המצרכים הנ"ל לשים כשעתים במקרר
    לכדרר עוגיות בכודל חצי ביצה ולהניח ברווחים אפשר לשים במרכז שקד מולבן
    לאפות עד להשחמה כ 20 ד'
    לתת להתקרר ולשמור בצנצנת מכוסה עד שבוע

    עוגיות דבש סבתא
    מצרכים:
    1 ק"ג קמח
    1/2 ק"ג דבש
    2 ביצים
    4 חלמונים
    200 גר' סוכר
    200 גר' מרגרינה
    2 כפיות קפה נמס
    2 כפיות קקאו
    1 כפית גדושה סודה לשתיה
    1 שקית אבקת אפיה
    2 כפות שמן

    אופן ההכנה
    בקערת המערבל שימי את כל המצרכים מלבד המרגרינה הדבש השמן והקמח וערבלי קלות
    את הדבש והמרגרינה המיסי בסיר על אש נמוכה או במקרו גל
    שפכי את הדבש והמרגרינה המומסים תוך כדי ערבוב אל הבצק הוסיפי את הקמח וערבלי למסה אחידה
    את השמן הוסיפי בסוף
    הניחי במקרר לשעתים צרי כדורים בגודל של כדור פינג פונג
    הניחי בתבנית מרופדת בניר אפיה ברווחים גדולים
    אפיה בתנור שחומם מראש ל 175 מעלות כ 15 ד' או עד להשחמה קלה
    העוגיות מעולות בהקפאה

    עוגת דבש ושטרויזל
    מצרכים
    1/2 כוס דבש
    6 ביצים
    1/2 כוס שמן
    1/2 כפית קינמון
    4 כפות נס קפה
    1 כוס מים רותחים
    2 כוסות קמח תופח
    1 כפית סודה לשתיה
    1 כוס סוכר חום

    לשטרויזל
    100 גר' קמח
    50 גר' סוכר חום
    1/2 כפית קינמון
    100 גר' מרגרינה קרה

    אופן ההכנה
    בקערה מניחים את הדבש החלמונים הקפה השמן והקינמון מערבבים ושופכים מעל את המים הרותחים לאט תוך כדי ערבוב
    מוסיפים את הקמח והסודה לשתיה ומערבבים
    מקציפים את החלבונים והסוכר לקצף יציב
    מאחדים מסות בתנועות קיפול ומעבירים לתבנית עגולה בקוטר 26

    הכנת השטרויזל
    במעבד מזון מעבדים את המצרכים למסת פירורים ומפזרים מעל
    מכניסים לתנור שחומם מראש ל 160 מעלות ואופים כשעה או עד שקיסם יוצא יבש

    עוגת דבש סבתא
    מצרכים
    13 ביצים
    10 כפות שמן
    1 כוס דבש
    3 1/2 כוסות קמח
    2 כוסות סוכר
    2 כפיות שטוחות סודה לשתיה
    1 כפית אבקת אפיה
    2 כפות קקאו
    2 כפיות קפה נמס

    אופן ההכנה
    מקציפים חלבונים וסוכר את שאר המצרכים מלבד הקמח מניחים בקערה ומערבבים היטב
    לאחד מסות בקפול 3 פעמים ובכל פעם לשפוך שליש מכמות הקמח
    לערבב עד לקבלת מסה אחידה
    לחמם תנור ל 160 מעלות ולאפות כשעה . או עד שקיסם יוצא יבש

    פשטידת תפוח עץ
    מצרכים
    2 כוסות קמח אוסם
    6 ביצים
    1 1/2 כוסות סוכר
    מעט קינמון
    חצי כוס שמן
    7 תפוחי גרנד קלופים ופרוסים או מוקפצים

    אופן ההכנה
    מערבבים את מצרכי הבלילה שופכים על התפוחים הפרוסים
    אפיה בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות עד להשחמה

    בצק אחד 3 מליות
    מצרכים
    2 כוסות קמח
    1/2 כוס מים רותחים
    1/2 כוס שמן
    1 כפית מלח
    מלית מס 1
    גבינות
    250 גר' גבינת טוב טעם של טרה
    100 גר' גבינה צהובה מגוררת של טרה
    100 גר' מוצרלה מגוררת של טרה
    2 בצלים קצוצים מטוגנים עד להשחמה
    1 כפית מלח
    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
    50 גר' חמאה רכה
    מלית מס 2
    פטריות
    200 גר' גבינת טוב טעם
    100 גר' גבינה צהובה מגוררת
    2 בצלים מטוגנים עד להשחמה
    1 סלסילת פטריות קצוצות מטוגנות עד להשחמה
    3 כפות עירית קצוצה
    1 ביצה
    1/2 כוס פירורי לחם
    מלית מס 3
    ירקות
    1 גבינת טוב טעם
    200 גר' גבינה צהובה מגוררת
    1 קוטג
    2 בצלים קצוצים מטוגנים עד להשחמה
    4 פלפלים בצבעים קציצים ומטוגנים עד להשחמה
    2 כוסות ברוקולי קפוא קצוץ
    15 זיתי קלמטה קצוצים
    1 כפית מלח
    1/2 כפית פלל שחור גרוס טרי
    2 ביצים
    1/2 כוס פירורי לחם

    אופן ההכנה
    מכינים בצק רך ונוח לעבודה
    כדאי להכין כמות כפולה ולהכין מליות שונות
    את המליות יש לערבב לטעום ולתקן תיבול
    לחתוך ולמלא
    להבריש בביצה ופירורים
    לאפות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד להשחמה

    לבריאות!



    1 תגובות

    מיין תגובות