ניחוחות השבת: המתכונים שהוצגו בתכנית

    מירי זורגר No Comments on ניחוחות השבת: המתכונים שהוצגו בתכנית

    המתכונים של השפית מירי זורגר כפי שהוגשו בתוכנית 'ניחוחות שבת' | יום חמישי ח' מרחשוון ה'תשפ"ב | כל המתכונים שיעשו לכם את השבת

    ניחוחות שבת

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    להלן המתכונים שהוצגו היום בתכנית ניחוחות שבת:

    פרעצל-כוסמין לבן:
    מצרכים
    1 ק"ג קמח
    70 גר' סוכר
    24 גר' מלח
    20 גר' שמרים יבשים
    250 מ"ל בירה לבנה או מים
    300 מ"ל מים.

    לתמיסת הבישול
    1 כוס סילאן
    4 ליטר מים
    4 כפות סודה לשתיה
    לפיזור לפני האפיה
    מלח גס

    אופן ההכנה
    הכנת תמיסת הציפוי
    מבשלים את הרכיבים לרתיחה.

    הכנת הבצק
    את המצרכים יש להניח בקערת המיקסר
    את המלח יש להניח ראשון ולכסותו עם הקמח ולאחר מכן יש להוסיף את שאר הרכיבים
    לשים בין 8-10 ד' במהירות נמוכה של המקסר עד לקבלת בצק רך שאינו נדבק לדפנות.
    מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח
    מעבירים את הבצק למשטח עבודה וטופחים עליו בכדי להוציא ממנו את נפח האוויר
    מחלקים את הבצק ליח של 50 גר'או 100 גר' . מגלגלים את פיסות הבצק לגלילים ארוכים

    יוצרים את צורת הפרעצל
    מניחים את הפרעצל בתבנית מרופדת בנייר אפיה מכסים בניילון נצמד ומתפיחים בשנית כחצי שעה
    לאחר ההתפחה טובלים את הפרעצל בתמיסת הציפוי ל חצי דקה .מוציאים את הפרעצל עם כף מחוררת אל תבנית מרופדת בנייר אפיה
    מפזרים מלח גס
    אופים בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות עד להשחמה כ20 ד' עד חצי שעה

    פוביטיציה-עוגת שמרים מדרום סלובניה על גבול קרואטיה:
    מצרכים לבצק
    300 גר' קמח
    40 גר סוכר
    7 גר' מלח
    5 גר שמרים יבשים
    או 15 גר' שמרים טריים
    30 גר' חמאה רכה
    1 ביצה
    150 מ"ל חלב

    למלית
    60 גר' חמאה מומסת
    5 כפות חלב
    280 גר' אגוזי לוז קלויים או מחית לוז טהורה
    מעט תמצית וניל
    100 גר' סוכר
    2 כפות אבקת קקאו
    1 חלמון

    עבור ההרכבה
    20 גר' חמאה מומסת
    1 חלבון

    אופן ההכנה
    הכנת הבצק
    בקערת המיקסר מניחים את רכיבי הבצק ולשים כ 10 ד' עד לקבלת בצק רך ואחיד
    מעבירים לקערה ומכסים בניילון נצמד ומתפיחים להכפלת הנפח

    הכנת המלית
    טוחנים בטרמומיקס את האגוזים הסוכר והקקאו לקבלת פירורים דקים מוסיפים את החמאה החלב והחלמון וטוחנים למרקם משחתי שומרים בצד
    מרדדים את הבצק על גבי משטח משומן למלבן בגודל 30 על 50 ומברישים במעט חמאה מומסת
    בידיים משומנות מתחילים בעדינות למתוח את הבצק להכפלת הגודל ונזהרים שלא לקרוע את הבצק
    העלה צריך להיות בגודל 100על60 והוא צריך להיות די שקוף
    מורחים את המלית בשכבה דקה
    אם המלית סמיכה מדי מדללים בחלב
    מגלגלים את הבצק לקבלת נחש ארוך ועבה בתבנית אינגליש משומנת מניחים את הנחש בצורת פרסה ואז ממשיכים להניח בקומה נוספת ומהדקים קלות
    מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה נוספות כשעה
    מחממים תנור ל 180 מעלות מברישים את העוגה בחלבון טרוף ואופים כ 15 ד'
    ממנמיכים את התנור ל 150 מעלות ואופים עוד כ 40-45 ד'
    מצננים את העוגה כשעה ואז מחלצים
    מניחים על רשת ומצננים

    פוקצות-קמח כוסמין 80%:
    מצרכים
    1 ק"ג קמח לחם או קמח רגיל
    20 גר' שמרים
    3/4 כוס שמן זית
    1 כפית מלח
    2 כפות סוכר
    500-600 מ"ל מים פושרים

    לציפוי
    חצאי עגבניות שרי
    מלח גס
    שמן זית

    אופן ההכנה
    את המצרכים יש להניח בקערת המיקסר
    את המלח יש להניח ראשון ולכסותו עם הקמח ולאחר מכן יש להוסיף את שאר הרכיבים
    לשים בין 8-10 ד' במהירות נמוכה של המקסר עד לקבלת בצק רך שאינו נדבק לדפנות.
    מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח
    מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות וטופחים עליו בכדי להוציא ממנו את נפח האוויר
    מחלקים את הבצק ליח של 100 גר . מכדררים לכדורים חלקים
    מניחים את כדורי הבצק בתבנית משומנת קלות בשמן זית . מכסים בניילון נצמד ומתפיחים בשנית כחצי שעה
    לאחר ההתפחה מברישים את כדורי הבצק בשמן וזית משטחים אותו עם האצבעות
    מניחים על גבי הבצק עגבניות חצויות ומפזרים מלח גס
    אופים בתנור שחומם מראש ל 220 מעלות עד להשחמה כ15 ד' או עד להזהבה

    שמרים חלבי במלית שוקולד:
    מצרכים
    500 גר' קמח לחם
    100 גר' סוכר
    7 גר' מלח
    20 גר' שמרים
    3 חלמונים
    100 מל חלב
    150 גר' חמאה

    מלית
    150 גר' חמאה
    150 גר' שוקולד מריר
    150 גר' שוקולד חלב
    30 גר' אינסטנט וניל
    1 חלבון

    אופן ההכנה
    הכיני בצק מהמיצרכים הנ"ל ומניחים בקרור ל כ 6 שעות
    המלית
    מערבבים את המצרכים לקרם חלק
    הרכבה
    מרדדים את הבצק למלבן מורחים את המלית ומגלגלים לגליל
    מלפפים אותו כמו חילזון ומניחים להתפחה כ 20 ד'
    אופים בתנור שחומם מראש ל 160 מעלות כ 40 ד' או עד להשחמה

    שמרים חלבי במלית שוקולד:
    מצרכים
    500 גר' קמח לחם
    100 גר' סוכר
    7 גר' מלח
    20 גר' שמרים
    3 חלמונים
    100 מל חלב
    150 גר' חמאה

    מלית
    150 גר' חמאה
    150 גר' שוקולד מריר
    150 גר' שוקולד חלב
    30 גר' אינסטנט וניל
    1 חלבון

    אופן ההכנה
    הכיני בצק מהמיצרכים הנ"ל ומניחים בקרור ל כ 6 שעות
    המלית
    מערבבים את המצרכים לקרם חלק
    הרכבה
    מרדדים את הבצק למלבן מורחים את המלית ומגלגלים לגליל
    מלפפים אותו כמו חילזון ומניחים להתפחה כ 20 ד'
    אופים בתנור שחומם מראש ל 160 מעלות כ 40 ד' או עד להשחמה

    קרואסון בצל מירי בריל:
    מצרכים
    30 גר' שמרים יבשים
    7 כוסות קמח
    1 כוס מיץ
    1/2 כוס סוכר
    1/4 כוס שמן
    1 ביצה
    2 כפיות מלח
    2 בצלים מאודים

    אופן ההכנה
    מכינים בצק שמרים
    מתפיחים
    מחלקים את הבצק ל 4 מרדדים ל4 מברישים בשמן ומפזרים את הבצל המטוגן
    חותכים למשולשים ומגלגלים לקרואסונים
    מסדרים בתבנית מרופדת בניר אפיה
    מתפיחים שנית מברישים בביצה ומפזרים שומשום
    אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 40 ד' או עד להשחמה

    לבריאות!



    0 תגובות