- רדיו קול חי - -

כשרות בפסח: כיצד להחמיר באיזון הנכון?

בחג הפסח שמתקרב ובא, הנטייה האוטומטית של כולנו היא להחמיר יותר מבכל השנה בכשרות. אך לפעמים החומרות קצת מרחיקות לכת. בתכנית "כלים שלובים" שוחח יונתן שורק עם מחבר הספר 'כשרות למעשה' הרב אליהו פנחסי ממבשרת ציון, שעשה סדר בעניין הכשרות בפסח.

שורק פתח את השיחה בשאלה: "חג הפסח מעורר איזה דיסוננס מסוים. מצד אחד בפסח כולם מחמירים יותר מבשאר השנה בענייני כשרות, אך מצד שני לפעמים נראה שאנשים איבדו את זה, ולא מבחינים בין מה שההלכה אומרת לבין חומרות שלא מבוססות. איפה הגבול?" שאל שורק.

הרב פנחסי הסביר: "כמו שפתחת בפסח לא אוכלים כל דבר, במליצה אני אומר תמיד שבקרבנות שאומרים לפני התפילה אומרים "הפסח אינו נאכל אלא בלילה, ואינו נאכל אלא למנוייו, ואינו נאכל אלא צלי וכו", בשורה התחתונה "הפסח אינו נאכל". אני אומר את זה בהומור, אבל מומלץ להיזהר בפסח לא לאכול בכל מקום" אמר הרב.

האזינו לשיחה המלאה: