- רדיו קול חי - -

כרעיים עוף בעשבי תיבול ולימון \\ ניסי גולדרייך

מרכיבים:

4 כרעיים של עוף

3 גבעולי טימין מומלץ טרי

1 גבעול רוזמרין מומלץ טרי

4 פלפל בייבי חצוי

1 לימון קטן פרוס דק

1 לימון סחוט

קצת צ'ילי גרוס

קצת סילאן

שמן זית איכותי

2 כפות חומץ בלסמי

3 כפות שמן שומשום יפני

מלח גס

פלפל שחור גרוס

כוס מים רותחים

הכנה:

1 בתבנית מרופדת נייר אפיה מניחים את העוף ומשמנים אותו בשמן זית בנדיבות יחד עם הבלסמי ומעסים היטב ומתבלים במלח גס ופלפל גרוס

2 מוסיפים את הפלפלים וסוחטים לימון ומזלפים סילאן ואת השמן שומשום

3 מניחים את פרוסות הלימון יפה על העוף ואת הטימין והרוזמרין (אפשר לפזר יבש אם אין טרי)

4 מתבלים שוב במלח גס ופלפל גרוס ושמן זית ומוסיפים את המים הרותחים ומכסים בנייר אפייה ונייר אלומיניום מהודק

5 מכניסים לתנור בחום 200 מעלות טורבו ואופים שעה ומורידים את הכיסוי ומכניסים שוב לתנור לגריל חצי שעה

מגישים חם!

לכבוד שבת קודש!