- רדיו קול חי - -

סלמון שלם בתנור בעשבי תיבול \\ ניסי גולדרייך

מרכיבים:

1 סלמון במשקל כ 2 קילו (חוצים את הדג לשני חלקים לתבנית תנור רגילה)

5 שיני שום פרוסים דק

צרור פטרוזיליה קצוצה

צרור עלי בזיליקום קצוץ

גבעול טימין רק העלים

גבעול רוזמרין

לימון פרוס דק

לימון סחוט

מלח גס

פלפל שחור גרוס

קצת סילאן

שמן זית איכותי

לקישוט:

ראש שום מחולק לשיניים

עלי חסה לליק

עלי חסה סלנובה

פטריות

עגבניות שרי

הכנה:

1 מרפדים תבנית תנור בנייר אפיה ומניחים עליו את הדג וחורצים על החלק העליון בעזרת סכין 4 פסים לא עמוקים מדי

2 תוחבים בחריצים שעשינו פרוסות שיני שום ובבטן הדג מזלפים שמן זית וסוחטים מעט לימון ומתבלים במלח ופלפל ושמים בנדיבות פטרוזיליה, בזיליקום קצת טימין ופרוסות שום

3 מזלפים על הדג שמן זית ולימון סחוט. מניחים בקצה בטן הדג פרוסות לימון ומפזרים בנדיבות על הדג פטרוזיליה קצוצה ובזיליקום ועלי טימין ומתבלים במלח ופלפל גרוס ומזלפים סילאן ומניחים על גב הדג את הרוזמרין

4 מחממים תנור ל200 מעלות בטורבו ואופים 30 דקות ומוציאים ומקררים מעט

5 מטגנים את שיני השום במחבת על אש נמוכה עם מעט שמן זית עד להזהבה יפה ולריכוך של השום ומסדרים על מגש הגשה את העלי חסה והנבטים ומניחים במרכז את הדג (מחברים את שני החלקים ומטשטשים את החיבור בעזרת הירקות) ומוסיפים את שיני השום ומקשטים בעגבניות ופטריות וכל מה שאוהבים