תחטפו שוק • טלה בפרות יבשים
אתי קצבורג 1 Comment on תחטפו שוק • טלה בפרות יבשיםילדים מסביב שולחן, ארוחה חגיגית מושלמת • מתכון עם ארומה של בית ושל חג • טו בשבט שמח
התכניות האחרונות
- מאי 2024
- אפריל 2024
- מרץ 2024
- פברואר 2024
- ינואר 2024
- דצמבר 2023
- נובמבר 2023
- אוקטובר 2023
- ספטמבר 2023
- אוגוסט 2023
- יולי 2023
- יוני 2023
- מאי 2023
- אפריל 2023
- מרץ 2023
- פברואר 2023
- ינואר 2023
- דצמבר 2022
- נובמבר 2022
- אוקטובר 2022
- ספטמבר 2022
- אוגוסט 2022
- יולי 2022
- יוני 2022
- מאי 2022
- אפריל 2022
- מרץ 2022
- פברואר 2022
- ינואר 2022
- דצמבר 2021
- נובמבר 2021
- אוקטובר 2021
- ספטמבר 2021
- אוגוסט 2021
- יולי 2021
- יוני 2021
- מאי 2021
- אפריל 2021
- מרץ 2021
- פברואר 2021
- ינואר 2021
- דצמבר 2020
- נובמבר 2020
- אוקטובר 2020
- ספטמבר 2020
- אוגוסט 2020
- יולי 2020
- יוני 2020
- מאי 2020
- אפריל 2020
- מרץ 2020
- פברואר 2020
- ינואר 2020
- דצמבר 2019
- נובמבר 2019
- אוקטובר 2019
- ספטמבר 2019
- אוגוסט 2019
- יולי 2019
- יוני 2019
- מאי 2019
- אפריל 2019
- מרץ 2019
- פברואר 2019
- ינואר 2019
- דצמבר 2018
- נובמבר 2018
- אוקטובר 2018
- ספטמבר 2018
- אוגוסט 2018
- יולי 2018
- יוני 2018
- מאי 2018
- אפריל 2018
- מרץ 2018
- פברואר 2018
- ינואר 2018
- דצמבר 2017
- נובמבר 2017
- אוקטובר 2017
- ספטמבר 2017
- אוגוסט 2017
- יולי 2017
- יוני 2017
- מאי 2017
- אפריל 2017
- מרץ 2017
- פברואר 2017
- ינואר 2017
- דצמבר 2016
- נובמבר 2016
- אוקטובר 2016
- ספטמבר 2016
- אוגוסט 2016
- יולי 2016
- יוני 2016
- מאי 2016
- אפריל 2016
- מרץ 2016
- פברואר 2016
- ינואר 2016
- דצמבר 2015
- נובמבר 2015
- אוקטובר 2015
- ספטמבר 2015
- אוגוסט 2015
- יולי 2015
- יוני 2015
- מאי 2015
- אפריל 2015
- מרץ 2015
- פברואר 2015
- ינואר 2015
- דצמבר 2014
- נובמבר 2014
- אוקטובר 2014
- ספטמבר 2014
- אוגוסט 2014
- יולי 2014
- יוני 2014
- מאי 2014
- אפריל 2014
- מרץ 2014
- פברואר 2014
- ינואר 2014
- דצמבר 2013
- נובמבר 2013
- אוקטובר 2013
- ספטמבר 2013
- אוגוסט 2013
- יולי 2013
- יוני 2013
- מאי 2013
- אפריל 2013
- מרץ 2013
- פברואר 2013
- ינואר 2013
- דצמבר 2012
- נובמבר 2012
- אוקטובר 2012
- ספטמבר 2012
- אוגוסט 2012
- יולי 2012
- יוני 2012
- מאי 2012
- אפריל 2012
- מרץ 2012
- פברואר 2012
- ינואר 2012
- דצמבר 2011
- נובמבר 2011
- אוקטובר 2011
- ספטמבר 2011
- ינואר 2011
ארכיון תוכניות
פוסטים אחרונים
- נתניהו בפיקוד הצפון: "יש לנו תכניות מפתיעות"
- מסר מפרשת בהר; דווקא כשאנחנו כה רחוקים מההר
- מיכל לאה בת נחמה: בת 4 מירושלים שליבה קרס
- הראיס של מירון: "התיירות במירון ירדה לאפס"
- נתניהו מכחיש שהוזהר מפני חמאס: "ההערכות היו הפוכות"
תגיות
חוגגים ט"ו בשבט עם שוק טלה ברוטב יין ופירות יבשים
השף אלי מנחם, מסעדת רודריגז, ירושלים
מצרכים לשישה סועדים:
• 1 כתף טלה
• 2 ענפים של רוזמרין
• מעט סילאן.
• כף חרדל דיז'ון
• שמן זית
• מלח גס
• פלפל שחור גרוס
• 10 שיני שום טרי
מצרכים לרוטב:
• 1 בצל לבן קצוץ דק
• 1 בקבוק יין מתוק לקידוש
• חופן צימוקים כהים
• חופן צימוקים בהירים
• 20 יחי' משמש מיובש חתוך לקוביות
• 10 יחי' שזיף מגולען חתוך לקוביות
• 10 יחי' תאנים מיובשות חתוך לקוביות
• 2 מקלות קינמון
• 3 כפות סילאן
אופן הכנת הטלה:
מערבבים את כל החומרים יחד עד לקבלת מרינדה לבשר. מורחים את הטלה, מכניסים ל18 דקות, לתנור שחומם מראש בחום הכי גבוה. מוציאים מהתנור ועוטפים את התבנית בנייר אפיה ונייר כסף ומכניסים לתנור בחום 170 מעלות למשך שעתיים עד שהבשר נימוח.
אופן הכנת הרוטב:
מזהיבים בסיר עם מעט שמן את הבצל הקצוץ, מוסיפים את הפירות היבשים, מקלות הקינמון, הסילאן והיין. מרתיחים למשך 5 דק׳ על אש גבוהה עד שאדי האלכוהול מהיין יצאו. מנמיכים לאש נמוכה למשך 25 דקות עד שהרוטב סמיך.
אופן ההגשה:
במגש גדול מניחים את שוק הטלה ויוצקים מעליו את הרוטב ומקשטים באגוזי מלך
מגרה