'זהירות, סכנת חיסול': לחמניות שום מפנקות
את המאפה הזה קחו בחשבון להכין בכפולות כי רק מהריח שלהם כולם ינהרו למטבח • ביסים מפנקים לסוף הקיץ
לחמניות שום מפנקות • חגיגת מאפים וריח משכר
התכניות האחרונות
- מאי 2024
- אפריל 2024
- מרץ 2024
- פברואר 2024
- ינואר 2024
- דצמבר 2023
- נובמבר 2023
- אוקטובר 2023
- ספטמבר 2023
- אוגוסט 2023
- יולי 2023
- יוני 2023
- מאי 2023
- אפריל 2023
- מרץ 2023
- פברואר 2023
- ינואר 2023
- דצמבר 2022
- נובמבר 2022
- אוקטובר 2022
- ספטמבר 2022
- אוגוסט 2022
- יולי 2022
- יוני 2022
- מאי 2022
- אפריל 2022
- מרץ 2022
- פברואר 2022
- ינואר 2022
- דצמבר 2021
- נובמבר 2021
- אוקטובר 2021
- ספטמבר 2021
- אוגוסט 2021
- יולי 2021
- יוני 2021
- מאי 2021
- אפריל 2021
- מרץ 2021
- פברואר 2021
- ינואר 2021
- דצמבר 2020
- נובמבר 2020
- אוקטובר 2020
- ספטמבר 2020
- אוגוסט 2020
- יולי 2020
- יוני 2020
- מאי 2020
- אפריל 2020
- מרץ 2020
- פברואר 2020
- ינואר 2020
- דצמבר 2019
- נובמבר 2019
- אוקטובר 2019
- ספטמבר 2019
- אוגוסט 2019
- יולי 2019
- יוני 2019
- מאי 2019
- אפריל 2019
- מרץ 2019
- פברואר 2019
- ינואר 2019
- דצמבר 2018
- נובמבר 2018
- אוקטובר 2018
- ספטמבר 2018
- אוגוסט 2018
- יולי 2018
- יוני 2018
- מאי 2018
- אפריל 2018
- מרץ 2018
- פברואר 2018
- ינואר 2018
- דצמבר 2017
- נובמבר 2017
- אוקטובר 2017
- ספטמבר 2017
- אוגוסט 2017
- יולי 2017
- יוני 2017
- מאי 2017
- אפריל 2017
- מרץ 2017
- פברואר 2017
- ינואר 2017
- דצמבר 2016
- נובמבר 2016
- אוקטובר 2016
- ספטמבר 2016
- אוגוסט 2016
- יולי 2016
- יוני 2016
- מאי 2016
- אפריל 2016
- מרץ 2016
- פברואר 2016
- ינואר 2016
- דצמבר 2015
- נובמבר 2015
- אוקטובר 2015
- ספטמבר 2015
- אוגוסט 2015
- יולי 2015
- יוני 2015
- מאי 2015
- אפריל 2015
- מרץ 2015
- פברואר 2015
- ינואר 2015
- דצמבר 2014
- נובמבר 2014
- אוקטובר 2014
- ספטמבר 2014
- אוגוסט 2014
- יולי 2014
- יוני 2014
- מאי 2014
- אפריל 2014
- מרץ 2014
- פברואר 2014
- ינואר 2014
- דצמבר 2013
- נובמבר 2013
- אוקטובר 2013
- ספטמבר 2013
- אוגוסט 2013
- יולי 2013
- יוני 2013
- מאי 2013
- אפריל 2013
- מרץ 2013
- פברואר 2013
- ינואר 2013
- דצמבר 2012
- נובמבר 2012
- אוקטובר 2012
- ספטמבר 2012
- אוגוסט 2012
- יולי 2012
- יוני 2012
- מאי 2012
- אפריל 2012
- מרץ 2012
- פברואר 2012
- ינואר 2012
- דצמבר 2011
- נובמבר 2011
- אוקטובר 2011
- ספטמבר 2011
- ינואר 2011
ארכיון תוכניות
פוסטים אחרונים
- הראיס של מירון: "התיירות במירון ירדה לאפס"
- נתניהו מכחיש שהוזהר מפני חמאס: "ההערכות היו הפוכות"
- המזוזה הגדולה ביותר בעולם? סופר הסת"ם מתאר את התהליך
- יאשרו את הפארנצ'עס? דובר ראש העיר: "מאמין שיפתר"
- "צום מוזיקלי": תמר אנטון ויפוש ברכהן התארחו ב'אשת חיל'
תגיות
לחמניות שום רכות
500 גר' קמח
- כף שמרים יבשים
- 4 כפות סוכר
- 3-4 שיני שום כתושות
- 1/4 כוס שמן זית
- 3/4 כוס מים
- כוס חלב
- כפית + 1/3 מלח
לציפוי:
- ביצה להברשה
- 100 גר' חמאה מומסת
- 4 שיני שום כתושות
- 2 כפות בזיליקום טרי קצוץ דק דק
ההכנה:
בקערה עם וו לישה, מערבבים: קמח, שמרים וסוכר, מוסיפים שום, שמן זית, מים וחלב, מערבבים ואח"כ מוסיפים את המלח.
לשים 10 דק' את הבצק, עד לקבלת בצק אלסטי ורך.
מפזרים על הבצק מעט קמח, מעצבים לכדור ומעבירים לקערה לתפיחה עד להכפלת הנפח (כשעה)
מחלקים את הבצק לכדורים קטנים בגודל ביס, מסדרים בתבנית עגולה אחת ליד השנייה עם רווחים (הם מאוד תופחים), לכסות ולהתפיח למשך חצי שעה.
להבריש מעל ביצה, ולהכניס לתנור מחומם מראש (חום בינוני – 180 מעלות) כ- 20 דק' עד לקבלת מראה שחום ויפה.
להמיס חמאה ולערבב עם השום והבזיליקום, למרוח בנדיבות על הלחם ברגע שיוצא מהתנור.
המתכון באדיבות גיטי שור
לתוכנית המלאה ולעוד מתכונים שווים לחצו כאן
איך אפשר להמיר לפרווה