המתכונים המנצחים לסעודת ט"ו בשבט \\ במטבח של מירי

    חיה ספיר No Comments on המתכונים המנצחים לסעודת ט"ו בשבט \\ במטבח של מירי

    במטבח של מירי – והפעם חגיגת ט"ו בשבט: אזני המן במלית עוף, פאי דובדבנים, סלט בטטות ופיצוחים, סלט בורגול ופיצוחים ממולא במניפת אבוקדו, אסדו דובדבנים, פאי פיצוחים, אורז בצבעים עם קראסט פיצוחים וחמוציות

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    האזינו לתוכנית

    אזני המן במלית עוף

    מצרכים

    לבצק

    4 כוסות קמח

    1 כוס מים רותחים

    1 כוס שמן

    1 כפית מלח

    למלית

    500 גר' חזה עוף טחון

    2 בצלים מטוגנים עד להשחמה

    מלח

    פלפל

    לציפוי

    ביצה מקושקשת

    שומשומים בצבעים

    אופן ההכנה

    הכנת המלית

    מערבבים את הרכיבים ומעבירים לשק זילוף

    מכינים את הבצק

    במקסר מעבדים את הרכיבים לבצק רך ונוח לעבודה

    מחלקים את הבצק ל 2 מרדדים לעלה דק

    קורצים דסקיות בגודל הרצוי

    מזלפים את המלית במרכז וסוגרים לאוזן המן

    מברישים בביצה ומפזרים שומשומים

    אפיה בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד להשחמה

     

     

     

    אורז בצבעים עם קראסט פיצוחים וחמוציות

    מצרכים

    1/3 כוס אורז  יסמין

    1/3 כוס אורז בר

    1/3 כוס אורז אדום

    2 כוסות  ציר ירקות או מים

    1 בצל קצוץ דק

    3 כפות פטרוזיליה

    לקראסט

    1/2 כוס שקדים מקלות

    1/2 כוס צימוק לבן

    1/2 כוס חמוציות

    אופן ההכנה

    מטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה קלה

    מוסיפים את סוגי האורז ומטגנים כ 5 ד'

    מוסיפים את הנוזלים והפטרוזיליה והתבלינים ומערבבים

    מבשלים לרתיחה מכסים ומבשלים כ 30 ד'

    או עד שהאורז מוכן

    את הקראסט מטגנים במחבת עם מעט שמן

    מוסיפים את התערובת אל האורז מערבבים ומגישים

     

     

     

    פאי פיצוחים

    מצרכים

    לבצק

    300 גר' קמח

    200 גר' חמאה

    100 גר' אבקת סוכר

    1 ביצה

    למלית

    100 גר' דבש

    100 גר' סוכר

    100 גר' מרגרינה

    3 כוסות פיצוחים ואגוזים

    אופן ההכנה

    מכינים בצק מהמצרכים הנל ומניחים למנוחה לחצי שעה במקרר

    הכנת המלית

    בסיר שמים סוכר דבש ומרגרינה ומביאים לרתיחה

    מוסיפים את הפירות והאגוזים ומערבבים לכיסוי מושלם

    הרכבת המנה

    מרדדים את הבצק  ומרפדים תבנית בקוטר 22

    אופים אפיה עוורת עד להשחמה

    מעבירים את מסת הפיצוחים  אל התבנית המרופדת ואופים עוד 10 ד' נוספות

    מגישים חמים

     

     

     

     

    אסדו דובדבנים

    מצרכים

    1 נתח אסדו  במשקל כ 2ק"ג

    6 בצלים פרוסים

    5-6 שיני שום

    1 כפית מלח

    פלפל שחור גרוס טרי

    1 כף פפריקה מתוקה

    1 כף פפריקה מעושנת

    3 כפות סילאן

    3 כפות סוכר חום

    300 גר' דובדבנים קפואים או מצנצנת עם הנוזלים

    אופן ההכנה

    מטגנים את הנתח מתובל במלח פלפל לסגירה

    מטגנים את הבצלים והשום מוסיפים את הסילאן והסוכר והתבלינים ומערבבים היטב

    מוסיפים את הדובדבנים  ומערבבים

    מניחים את הנתח המטוגן ומערבבים מביאים לרתיחה טועמים ומתקנים תיבול

    מבשלים כשלוש שעות או עד לריכוך

    המנה מעולה בהקפאה

    מגישים עם  פירה תפוחי אדמה ובצל קרנץ

     

     

    סלט בורגול ופיצוחים ממולא במניפת אבוקדו

    מצרכים

    4 אבוקדו בשלים

    1 פלפל בהיר חתוך לקוביות

    1 פלפל צהוב חתוך לקוביות

    1 מלפפון חמוץ חתוך לקוביות

    4-5 גבעולי בצל ירוק קצוץ

    200 גר' דלעת חתוכה לקוביות קטנות ומוקפצות

    2 בטטות חתוכות לקוביות מוקפצות

    1 בצל שאלוט קצוץ דק

    3כוסות פטרוזיליה קצוצה

    2 כוסות  בורגול מושרה במים  כשעה

    מיץ  מחצי לימון

    1/3 כוס שמן זית

    מלח פלפל שחור  גרוס טרי

    להגשה

     

    תערובת פיצוחים

     

    3 כפות שמן

    גרעיני חמנייה

    גרעיני דלעת

    שומשומים בצבעים

    צנוברים

    חמוציות

    צימוקים בהירים

    שקדים קלופים

    לקישוט

    מקרו אפונה

    טבעות צילי

     

    אופן ההכנה

    בקערה שמים את כל המרכיבים מלבד התבלינים

    את התבלינים הלימון והשמן שמים מלמעלה ומערבבים

    מניחים לשעה לספיגת טעמים

    להגשה מערבבים את הפיצוחים ומטגנים קלות במחבת עד להשחמה קלה

    לפני ההגשה מפזרים את תערובת הפיצוחים ומגישים

    לעטיפת האבוקדו

    קולפים את האבוקדו כשהוא שלם ועם מקלף קולפים פרוסות דקות

    מניחים על נילון נצמד ממלאים בסלט

    מסדרים מעל עלי מקרו וטבעות צילי

     

     

     

    סלט בטטות ופיצוחים

    מצרכים

    3 בטטות בינוניות קלופות וחתוכות בסלייסר לקוביות קטנות

    לאפית הבטות

    1/3 כוס שמן

    1 כפית מלח

    1/2 כפית פלפל שחור

    לסלט

    4 כפות פטרוזליה קצוצה

    לתערובת הפיצוחים

    1 בצל קצוץ מטוגן להשחמה קלה

    1/2 כוס גרעיני חמניה קלופים

    1/2 כוס גרעיני דלעת קלופים

    1/2 כוס שקדים מולבנים חצויים

    1 כוס חמוציות

    1/2 כוס פיסטוק קלוף

    1 כפית מלח

    12 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    1 כפית פפריקה מתוקה

    אופן ההכנה

    אפית הבטטות

    את הבטטות יש להניח ע"ג תבנית מרופדת בנייר אפיה לתבל ולשמן לערבב ולשטח על התבנית

    לאפות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד להשחמה וריכוך לקרר

    הכנת הפיצוחים

    אחרי שהבצל הושחם קלות יש להוסיף אל המחבת את כל הפיצוחים כולל החמוציות והצימוקים

    לתבל ולטגן תוך כדי ערבוב כ 5 ד'  או עד להשחמה

    ההגשה

    ערבבי את הבטטות עם הפטרוזליה ובעדינות

    הוסיפי את הפיצוחים

     

     

     

    פאי דובדבנים-מתכון ל 2 קבוצות

    מצרכים לבצק:

    300 גר' קמח

    100 גר' א.סוכר

    200 גר' חמאה

    ביצה אחת

    למלית קרם פיסטוק:

    120 גר' סוכר

    120 גר' א.שקדים

    120 גר' חמאה

    שלוש ביצים

    30 גר' קורנפלור

    30 גר' ליקר דובדבנים

    2 כפות פיסטוקים טחונים

    לקישוט:

    דובדבנים קפואים או משומרים

    אופן הכנת הבצק :

    שימי את כל המצרכים ממאבד המזון חוץ מהביצה ואבדי למסת פרורים.

    הוסיפי את הביצה וערבבי לבצק,עטפי בנילון נצמד והניחי במקרר לחצי שעה.

    הכנת המלית:

    במאבד מזון שימי את כל המצרכים מלבד הביצים,אבדי למחית חלקה והוסיפי את הביצים אחת,אחת ואבדי שוב לקבלת מחית אחידה

    הרכבת המנה:

    רדדי את הבצק,רפדי תבנית בגודל הרצוי או תבניות אישיות ושימי להקפאה לשעה אחת.

    הוציאי,זלפי מהקרם שקדים קשטי בדובדבנים,אפי בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות ואפי עד  להשחמה

    הרכבה

    מעל הטארט דובדבנים הניחי את הקרם וניל כשהו מצופה גלסאז לבן

    קשטי בדיסקיות  אדום וירוק



    0 תגובות