מקומם: המצות עליהם תשלמו יותר מפי ארבעה במחיר

    בתקופות קדומות, שימש קמח הכוסמין (סוג מסויים של חיטה) כקמח בסיס ממנו היו מייצרים לחם, עם השנים הלחם יוצר מקמח לבן שקל יותר לגדלו ולעבדו. חיטת הכוסמין ידועה כמזון בריאות, בהיותה מכילה אחוז גבוה יותר של חלבון מאשר חיטת הלחם, וכן כמות גדולה של סיבים תזונתיים, מינרלים וויטמינים.
    אבי יעקב 2 Comment on מקומם: המצות עליהם תשלמו יותר מפי ארבעה במחיר

    אנשים המעוניינים לרכוש מצות כוסמין ישלמו כ-180 ש"ח לחצי ק"ג • הלקוחות: מנצים את המצב והמצוקה • המאפיות: מחירו של קמח הכוסמין יקר • למרות הכל, "אנשים עדיין קונים"

    צילום: חדשות24
    בתקופות קדומות, שימש קמח הכוסמין (סוג מסויים של חיטה) כקמח בסיס ממנו היו מייצרים לחם, עם השנים הלחם יוצר מקמח לבן שקל יותר לגדלו ולעבדו. חיטת הכוסמין ידועה כמזון בריאות, בהיותה מכילה אחוז גבוה יותר של חלבון מאשר חיטת הלחם, וכן כמות גדולה של סיבים תזונתיים, מינרלים וויטמינים.
    13:14
    28.03.24
    מהדורת הבוקר No Comments on ה'מתכון' של האור החיים למנוחת הנפש | הרב צבי אריה אדלר

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    חג הפסח מתקרב ועמו הוצאות הענק אשר בכל שנה תופחות למימדים מבהילים, בין היתר בשל יוקר המחיה המאמיר ועלויות האחזקה הנוסקים מידי שנה.

    הוצאות המשפחה הממוצעת לחג הפסח, והפוטנציאל הרווחי הגלום בחג זה, יוצרים מידי שנה סוחרים ושרלטנים המנצלים את נדירותו של החג בכדי לגבות מחירים מופקעים עבור מוצרים בסיסיים, מוצרים אשר משפחות הזקוקות להם, ירכשו גם במחיר מופקע.

    אחד מהמוצרים הידועים במחירם הבלתי מידתי הוא מצות 'כוסמין' שמחירם בשוק הוא פי ארבעה ממחיר המצה הרגילה. כך למעשה חצי קילו מצות רגילות נמכרות בטווח של 50 עד 80 שקלים. מנגד, מצות מקמח 'כוסמין' נמכרות בטווח של 145 עד 180 שקלים לחצי קילו בלבד. מחיר מופקע לכל הדעות.

    לדברי גברת גליק, בעלת 'טבעל'ה' בעיר אשדוד, מחיר מצות הכוסמין נקבע לפי מחיר הקמח, "קמח כוסמין עולה פי ארבעה וחמישה מקמח לבן, מחיר המצות לא נקבע על ידי המשווקים אלא על ידי חישוב עלות הייצור", ובמצות אלו, כאמור, "הקמח עולה מאוד יקר".

    למרות המחיר הגבוה, טוענת גברת גליק כי לקוחות רבים רוכשים מצות אלו, "יש אנשים שצורכים כל השנה מצות כוסמין בגלל סיבות בריאותיות שונות". בחנותה, לשם ההשוואה, חצי קילו כוסמין עולה 145 שקלים, מחיר הנחשב לסביר יחסית לשוק, "אנחנו מייבאים אותם מחו"ל, לכן גם צריכים לספוג את הוצאות הייבוא הלא מעטות", מסכמת גברת גליק.

    בתקופות קדומות, שימש קמח הכוסמין (סוג מסויים של חיטה) כקמח בסיס ממנו היו מייצרים לחם, עם השנים הלחם יוצר מקמח לבן שקל יותר לגדלו ולעבדו. חיטת הכוסמין ידועה כמזון בריאות, בהיותה מכילה אחוז גבוה יותר של חלבון מאשר חיטת הלחם, וכן כמות גדולה של סיבים תזונתיים, מינרלים וויטמינים.

    לדברי שמואל, בעלים בחנות 'ענק הטבע', אין ביקוש למצות אלו, "כל דבר שהוא ייחודי, הוא יקר. מבחינה רווחית, זה חייב להיות מחיר כזה, אחוזי הרווח שמרויחה החנות, הם יותר נמוכים מהדברים הבסיסיים".

    לטענתו, מכירת המצות היא חלק מהשירות ללקוחות ואינה רווחית כלל. "אני מוכר 10 קילו, זה שירות ללקוחות", אומר שמואל. "אין לי מזה רווחים משמעותיים, ולכן בנושא הזה אין ניסיון להוריד את המחירים כי מדובר בנתח שוק קטן עד בלתי נראה".



    2 תגובות

    מיין תגובות
    1. 2

      ראיתי בריסקר מצות שמשלמים 320 ש"ח לקילו
      זה פסח
      שירויחו יהודים
      מה קרה

    2. 1

      מי שעובד במצות (אצל הרב לנדא) יודע מה הסיוט של לעשות מצות מכוסמין,
      1. מחליפים כל 9 דקו' שולחן (חצי מהזמן של 18 דקו'- זה ההוראה)
      2.לעבד כזה בצק שהוא עשוי מקמח שהוא כמו נסורת העבודה הרבה יותר קשה.
      3. שטיפת הקערות הרבה יותר זמן.
      4. הכשרת הרידלערים (ליבון) בזמן כה קצר
      5. לשטוף (לקרוע) את היד.
      בקיצור כולם עובדים הרבה יותר קשה,
      עכשיו תדברו על המחיר!