הטיפים שיהפכו לכם את המנגל לעסיסי
חיים כץ No Comments on הטיפים שיהפכו לכם את המנגל לעסיסיאיך מכינים אותו שיהיה עסיסי וטעים • איזה פרגית או עוף בוחרים? • כמה חשוב שיהיה טרי? • טיפים למנגל מושלם פלוב הפתעה טיפים למנגל דגים • על האש
התכניות האחרונות
- מאי 2024
- אפריל 2024
- מרץ 2024
- פברואר 2024
- ינואר 2024
- דצמבר 2023
- נובמבר 2023
- אוקטובר 2023
- ספטמבר 2023
- אוגוסט 2023
- יולי 2023
- יוני 2023
- מאי 2023
- אפריל 2023
- מרץ 2023
- פברואר 2023
- ינואר 2023
- דצמבר 2022
- נובמבר 2022
- אוקטובר 2022
- ספטמבר 2022
- אוגוסט 2022
- יולי 2022
- יוני 2022
- מאי 2022
- אפריל 2022
- מרץ 2022
- פברואר 2022
- ינואר 2022
- דצמבר 2021
- נובמבר 2021
- אוקטובר 2021
- ספטמבר 2021
- אוגוסט 2021
- יולי 2021
- יוני 2021
- מאי 2021
- אפריל 2021
- מרץ 2021
- פברואר 2021
- ינואר 2021
- דצמבר 2020
- נובמבר 2020
- אוקטובר 2020
- ספטמבר 2020
- אוגוסט 2020
- יולי 2020
- יוני 2020
- מאי 2020
- אפריל 2020
- מרץ 2020
- פברואר 2020
- ינואר 2020
- דצמבר 2019
- נובמבר 2019
- אוקטובר 2019
- ספטמבר 2019
- אוגוסט 2019
- יולי 2019
- יוני 2019
- מאי 2019
- אפריל 2019
- מרץ 2019
- פברואר 2019
- ינואר 2019
- דצמבר 2018
- נובמבר 2018
- אוקטובר 2018
- ספטמבר 2018
- אוגוסט 2018
- יולי 2018
- יוני 2018
- מאי 2018
- אפריל 2018
- מרץ 2018
- פברואר 2018
- ינואר 2018
- דצמבר 2017
- נובמבר 2017
- אוקטובר 2017
- ספטמבר 2017
- אוגוסט 2017
- יולי 2017
- יוני 2017
- מאי 2017
- אפריל 2017
- מרץ 2017
- פברואר 2017
- ינואר 2017
- דצמבר 2016
- נובמבר 2016
- אוקטובר 2016
- ספטמבר 2016
- אוגוסט 2016
- יולי 2016
- יוני 2016
- מאי 2016
- אפריל 2016
- מרץ 2016
- פברואר 2016
- ינואר 2016
- דצמבר 2015
- נובמבר 2015
- אוקטובר 2015
- ספטמבר 2015
- אוגוסט 2015
- יולי 2015
- יוני 2015
- מאי 2015
- אפריל 2015
- מרץ 2015
- פברואר 2015
- ינואר 2015
- דצמבר 2014
- נובמבר 2014
- אוקטובר 2014
- ספטמבר 2014
- אוגוסט 2014
- יולי 2014
- יוני 2014
- מאי 2014
- אפריל 2014
- מרץ 2014
- פברואר 2014
- ינואר 2014
- דצמבר 2013
- נובמבר 2013
- אוקטובר 2013
- ספטמבר 2013
- אוגוסט 2013
- יולי 2013
- יוני 2013
- מאי 2013
- אפריל 2013
- מרץ 2013
- פברואר 2013
- ינואר 2013
- דצמבר 2012
- נובמבר 2012
- אוקטובר 2012
- ספטמבר 2012
- אוגוסט 2012
- יולי 2012
- יוני 2012
- מאי 2012
- אפריל 2012
- מרץ 2012
- פברואר 2012
- ינואר 2012
- דצמבר 2011
- נובמבר 2011
- אוקטובר 2011
- ספטמבר 2011
- ינואר 2011
ארכיון תוכניות
פוסטים אחרונים
- מהפך בסל המשתלם: רמי לוי חוזר למקום הראשון
- אחרי ההכנות להילולא: צו סגירה למתחם קבר רבי עקיבא
- קיץ של אופנה ומותגים ברשת המשביר לצרכן
- ממתי מותר להסתפר השנה: פולמוס הלכתי מרתק ב'זמן אוויר'
- פרצ'קס או פארנצ'עס? ההדלקה המרכזית תחת סימן שאלה משמעותי
תגיות
בין הזמנים, כמה כיף להנות ממנגל מושלם, עם חברים, בני משפחה, השף אלי מנחם ממסעדת רודריגז הירושלמית המתמחה בבשרים, מעניק לנו את הטיפים למנגל מושלם.
1) מומלץ לקנות בשר טרי ולא קפוא.
2) כדאי ומומלץ להשרות את העופות והפרגיות לילה קודם בתערובת שבחרתם, שמן זית תבלינים ועוד.
3) אם אתם רוצים להמליח מעט את הבשר רצוי להמליח עם סיום הצליה דקה ממש לפני שמורידים את הבשר מהאש.
4) כדאי לצלות גם שיפודי ירקות, זה טעים ובריא.
5) הכינו מבעוד מועד בקערות נפרדות את כל סוגי הבשרים שהחלטתם לצלות, נתח טרי של בשר מתבלים במלח ופלפל שחור וצולים.
6) מומלץ לצלות נתחים שלמים של בשר, וכנ"ל עוף בשלימותו.
7) בשר אדום לא משרים, לא ביין או במרינדה את העופות ופרגיות מומלץ להשרות.
והנה מתכון נפלא למרינדת עוף להשרות לילה קודם.
גרידת לימון, עלי אורגנו טריים, שמן זית, מלח ופלפל , מערבבים ומשרים את העוף בשמן כל הלילה.
והנה בונוס טיפים למנגל דגים מושלם: (שפית חני כהן לריקוטה)
1. רוב הדגים מתאימים לצליה, מושט, דניס, בס, ואפילו דג פורל.
2. מה שחשוב הוא דג טרי מאד שהוא בעל אחוזי שומן עסיסיים.
3. אם רוצים למלא את הדג לפני הצלייה מכינים את המילוי, ממלאים בחצי הכמות את הדג ואת החצי השני מניחים על הצד העליון בזמן שהצד התחתון נצלה.
4. אפשר לצלות את הדג כשהוא עטוף בנייר אלומיניום עם שמן זית לימון ותבלינים. מה ששומר על שלימות הדג ומעניק לו את הטעמים מרוכזים.
5. אם צולים ישירות על הרשת משמנים את הדגים קלות, ומתבלים במלח ופלפל לבן. מניחים שורה של עלי רוזמרין טריים ועליהם מניחים את הדג.
6. זמן הצלייה המומלץ הוא בין שבע לעשר דקות.
מלא את פרטיך
האימייל לא יוצג באתר.