סיכום 2019; היצוא הישראלי רושם שיאים חדשים

    צבי טסלר No Comments on סיכום 2019; היצוא הישראלי רושם שיאים חדשים

    היצוא הישראלי רושם שיאים חדשים, כך עולה מסיכום שנת 2019 במשרד הכלכלה ובמכון הייצוא. עלייה של כ-5% ביצוא הסחורות והשירותים בשנה האחרונה בסכום שהסתכם בכ-114 מיליארד דולר. | התחזית ל-2020: המשך הגידול ביצוא לכ-120 מיליארד דולר, גידול דולרי של כ-6%

    העברת סחורות | אילוסטרציה צילום: יעקב נחומי, פלאש 90
    20:06
    18.04.24
    מוטי הלפרין No Comments on הסיעות מתלבטות אם לאשר; נתניהו מציג מתווה מפתיע

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    ע"פ אומדנים ראשוניים לסיכום שנת 2019 ביצוא עולה: חרף המגמה העולמית ובזכות ההיי-טק, היצוא הישראלי רושם שיאים חדשים. עלייה של כ-5% ביצוא הסחורות והשירותים בשנת 2019; הסתכם בכ-114 מיליארד דולר.
    התחזית ל-2020: המשך הגידול ביצוא לכ-120 מיליארד דולר, גידול דולרי של כ-6%.

    • יצוא השירותים ממשיך לשבור שיאים – בעיקר בזכות המשך הגידול המואץ ביצוא שירותי מחשוב, תוכנה, מו"פ והזנק.
    • יצוא הסחורות (ללא יהלומים) שומר על יציבות בהשוואה להיקפו ב-2018. היצוא התעשייתי נותר השנה ללא שינוי והושפע מהעליות ביצוא הכימיקלים וכלי הטיס מחד ומהמשך הירידות ביצוא התרופות מאידך.
    • ירידה בהיקף היצוא החקלאי וירידה חדה בהיקף יצוא היהלומים שרשם שפל של כ-20 שנה.
    • ירידה קלה ביצוא לאסיה לאחר גידול חד שנרשם אשתקד; יציבות ביצוא לארה"ב, עלייה ביצוא לאיחוד האירופי.
    • תחזית צמיחת היצוא ב-2020: גידול דולרי של כ-5% בסחורות ושל 7% בשירותים. סך היצוא צפוי לצמוח בכ-6% להיקף של כ-120 מיליארד דולר.

    היצוא הישראלי ממשיך לצמוח בקצב גידול מואץ, בעיקר בהשוואה למגמה העולמית – כך עולה מאומדנים מיוחדים שמפרסם היום מכון היצוא לסיכום המגמות ביצוא לשנת 2019. מהניתוח המיוחד עולה כי לאחר שבשנת 2018 גדל היצוא מישראל בשיעור דולרי של כ-7.5%, המשיך היצוא לגדול גם בשנת 2019 והציג גידול דולרי של כ-5% להיקף כולל של כ-114 מיליארד דולר.

    שיעור הגידול ביצוא מישראל גבוה באופן משמעותי משיעור הגידול בסחר העולמי, אשר על פי התחזיות האחרונות של קרן המטבע הבינלאומית יסתכם בכ-1.1% בלבד . מגמה זו תואמת לניתוח שערכו לאחרונה במכון הייצוא על פיו היצוא הישראלי גדל בקצב גבוה מממוצע גידול היצוא של רוב מדינות ה-OECD.

    את הגידול המרשים בהיקפי היצוא, בשנה זו בפרט ובשנים האחרונות בכלל, ניתן לזקוף בעיקר לזכות צמיחתו המואצת של יצוא השירותים – אשר גדל במהלך שנת 2019 בשיעור דולרי של כ-11% להיקף של שיא כ-55 מיליארד דולר. עלייה זו נובעת בעיקר מהמשך הצמיחה המואצת של שירותי ההיי-טק – ובעיקר החלק הנזקף להכנסות ממכירת שירותי מחשוב, תוכנה מו"פ וחברות הזנק – המהווים בשנים האחרונות, מנוע הצמיחה העיקרי של היצוא. בשש השנים האחרונות, בין 2013-2019, גדל יצוא השירותים בשיעור מצרפי של כ-60% ובתוך כך יצוא שירותי ההיי-טק הכפיל את היקפו במהלך תקופה זו: מכ-16.5 מיליארד דולר ב-2013 להיקף של כ-33 מיליארדי דולרים ב-2019 – זינוק של כ-100%.

    היצוא בסקטור הסחורות (ללא יהלומים) עלה השנה בשיעור של כ-3% בהשוואה להיקפו בשנת 2018. היצוא התעשייתי עלה בשיעור דומה, היצוא החקלאי ירד בשיעור קל של כ-1.5% ויצוא היהלומים נפל בשיעור חד של כ-28%. כתוצאה מכך סך יצוא הסחורות השנה ירד בשיעור של כ-1%. ראוי לציין כי בסיכום כולל יצוא הסחורות מישראל לא הציג גידול בשנים האחרונות.

    יצוא הסחורות (ללא יהלומים) לאזורי הסחר התאפיין השנה במגמה מעורבת. ככלל ניתן לזהות בשנת 2019 תיקון מסוים לעומת המגמות שאפיינו את היצוא ליעדים בשנת 2018. כך למשל היצוא לאיחוד האירופי, שירד בסיכום שנת 2018 בשיעור של כ-3%, גדל בסיכום 2019 בשיעור של כ-3% (להיקף של כ-16 מיליארד דולר). כך גם היצוא לאסיה, אשר רשם במהלך שנת 2018 עלייה חדה של כ-20%, בעיקר בהשפעת יצוא הרכיבים האלקטרונים – ירד במהלך 2019 בשיעור של כ-3% (הסתכם בכ-10 מיליארד דולר). היצוא לארה"ב שירד אשתקד בשיעור של כ-4%, שמר השנה על יציבות ברמה של כ-11 מיליארד דולר.

    על פי תחזית מכון היצוא, גם בשנת 2020 תמשך המגמה החיובית בגידול היצוא מישראל אשר ימשיך לצמוח בקצב הגבוה מקצב צמיחת הסחר העולמי. הגידול ביצוא שירותי מחשוב, תוכנה, מו"פ והזנק, יוסיף להוות קטר הצמיחה העיקרי של היצוא ולתמוך בהמשך מגמת הצמיחה. לכך יש להוסיף את ההשפעה החיובית של תחילת יצוא הגז ולהפיכתה של ישראל לראשונה בהיסטוריה ליצואנית אנרגיה. מנגד עלולה להעיב המשך התחזקותו של השקל מול המטבעות הזרים. בהתאם לאמור אנו צופים גידול דולרי של כ-5% ביצוא הסחורות ושל כ-7% ביצוא השירותים. סך היצוא הישראלי צפוי לצמוח בשנת 2020 בשיעור דולרי של כ-6% אשר יביא אותו להיקף כולל של כ-120 מיליארד דולר.

    שר הכלכלה והתעשייה אלי כהן: "נתוני היצוא של העשור האחרון הם עדות נוספת למצבה הכלכלי הטוב ביותר של מדינת ישראל. אחרי שב-2018 היצוא הישראלי חצה את רף ה-110 מיליארד דולר, בשנת 2019 ישבר שיא נוסף ביצוא שצפוי להגיע ל-114 מיליארד דולר, לצד גידול של קרוב ל-70% בעשור החולף. ליצוא הישראלי חשיבות גדולה לכלכלת ישראל, הוא קטר הצמיחה של המשק הישראלי ומקור מרכזי לתעסוקה יציבה ושגשוג כלכלי וחברתי".

    עוד הוסיף כהן: "היצואנים הם חוד החנית של התעשייה הישראלית ומהגורמים המובילים בצמיחת המשק. הזירה הבינלאומית מציבה אתגרים מורכבים וקשים בפני היצואנים הישראליים, ואני שמח שתכניות הסיוע של משרד הכלכלה והתעשייה יחד עם הסכמי הסחר עליהם חתמנו מצליחות לסייע ליצואנים אלו בהתמודדותם בשווקים הבינלאומיים".

    גדי אריאלי, מנכ"ל מכון היצוא: "אנו מברכים על הנתונים המעידים על חוסנו של היצוא ועל תרומתו החשובה והמכרעת לצמיחת המשק, ושמחים שגם השנה המשיך היצוא לגדול בשיעור התואם לתחזיות המכון. שיעור הגידול ביצוא מישראל גבוה באופן משמעותי משיעור הגידול בסחר העולמי, מגמה זו תואמת לניתוח שערכנו לאחרונה על פיו היצוא הישראלי גדל בקצב גבוה מממוצע גידול היצוא של רוב מדינות ה-OECD. מכון היצוא ימשיך לסייע ליצואנים הישראלים בשווקים הבינלאומיים באמצעות השתתפות בתערוכות בינלאומיות מובילות, אירוח משלחות בכירים ותמיכה וייעוץ שוטפים".



    0 תגובות