רכיבים לבצק:
- 2 וחצי כוסות קמח
- 2 כפיות אבקת אפיה
- כפית מלח
- 3 כפות שמן
- 1/2 חב' חמאה חתוכה לקוביות
- 1/2 כוס חלב קר
- 2 ביצים
- כוס מלאה עם גבינה צהובה מגורדת
רכיבים לציפוי:
- חב' חמאה 100 גרם
- כף שום כתוש
- כפית אורגנו יבש
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
- להכניס למג'מיקס או למיקסר את הקמח, האבקת אפיה והמלח ולערבל
- להוסיף את השמן, החמאה, ולהמשיך לערבל עוד
- לערבב את החלב והביצים בקערה נפרדת ולהוסיף לעיסה
- להוסיף את הגבינה הצהובה, ולערבל עד שמתקבל בצק רך
- לגלגל את הבצק לכדור, לעטוף עם ניילון ולהשהות במקרר כחצי שעה
- להניח את הבצק על משטח מקומח, ולעבד בידיים דקה שתיים
- לרדד למרובע בעובי 2 סמ', את המרובע לחלק ל-22 מרובעים קטנים
- לסדר על תבנית עם נייר אפיה.
ציפוי:
- להמיס את החמאה ולהוסיף את שאר החומרים, ולערבב
- לאחר מכן בכל מרובע בצק לעשות חריץ ולפתוח אותו קצת כך שיהיה מעין תעלה
- למלא כל תעלה בכפית אחת מהציפוי
- בנוסף למרוח בציפוי את כל מרובעי הבצק.
- לאפות בתנור חם על 200 מעלות, במשך כ 12-14 דקות עד שהלחמניות מקבלות גוון זהוב, להגיש במצב פושר, אם זה חג אפשר לחממם על הפלטה.