החומרים:
למלית:
- 250 גרם כנפיים טחונות
- חצי כוס פטרוזיליה
- חצי כוס כוסברה
- חצי כוס חציל קלוי
- 1 כף שום מטוגן כתוש
- 130 גרם בצל מטוגן
- 170 גרם תערובת פיצוחים (פיסטוק חלבי, שקד, בוטן מצופה, אגוזי קשיו)
- 2 פלפל חריף אדום יבש קצוץ גס
- 2 כפות שמן זית
- 1 כפית זנגביל
- 1 כף חוויאג' תמני
- מלח לפי הטעם
לציפוי:
- שמן זית מעורב עם מעט זעתר
- שום כתוש מטוגן
- 1 חלמון ביצה
- מעט שקדים
- זרעי פשתן
אופן ההכנה :
- מערבבים את כל חומרי המלית
- לאחר שהבצק מופשר חורצים ריבועים בבצק
- בכל ריבוע מכניסים מהמלית וסוגרים את הבצק בצורת שק
- מגלגלים רצועות מהבצק שישמשו לנו כחבלים שיקשרו כל שקיק בצק
- מורחים מהביצה על השקיקים ומפזרים את זרעי הפשתן על החבלים שקושרים את השקיקים.
- מעל הקפלים למעלה מניחים מעט מהשום ומשמן הזית ובאמצע ממקמים את השקד.
- אני היום הייתי נועזת במיוחד והמרתי את הכוסברה והפטרוזיליה בשמיר. יצא ריח משגע ..!!!!
- בתאבון.