מתכון: גאלט גבינות ובטטה

עפר גדנקן No Comments on מתכון: גאלט גבינות ובטטה
1:14
19.05.22
אבי יעקב No Comments on תיעוד: שמחת ל"ג בעומר ברחבי מירון | כל מוקדי השמחה

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

גם בפייסבוק

היום ברדיו

[daily-schedule schedule=1]

פוסטים אחרונים

תגיות

מצרכים

  • 1 חבילה בצק פריך
  • 1 בטטה בינונית חתוכה לקוביות קטנות
  • 150 גרם גבינת שמנת (עדיף מתובלת עם שום שמיר)
  • 50 גרם גבינת נעם מגורדת
  • עשבי תיבול (בזיליקום, רוזמרין, תימין)
  • שמן זית / חמאה מומסת

אופן הכנה

מוציאים את הבצק מהמקרר 10-15 דקות לפני השימוש.

  • פורסים את הבצק על משטח העבודה / התבנית.
  • מורחים את הגבינה במרכז בצורת אליפסה,
  • מפזרים מעל את הגבינה המגורדת
  • מניחים את הבטטות על הגבינה
  • מברישים את הבטטות במעט חמאה מומסת או שמן זית,
  • מפזרים מעל את עשבי התיבול, מלח ופלפל שחור.
  • מקפלים את שולי הבצק סביב הבטטות ומהדקים.
  • מברישים את שולי הבצק בשמן (אפשר גם בביצה)
  • ומכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-30 דקות או עד הזהבה.
  • מגישים חם ונהנים.

בתיאבון



0 תגובות