עוגיות שוקולד צ'יפס הכי מושלמות

    עפר גדנקן No Comments on עוגיות שוקולד צ'יפס הכי מושלמות

    מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס ביתיות, מתוקות ומלאות בהפתעות.
    מתכון, צילום וסטיילינג: בתיה שורק

    צילום: בתיה שורק
    10:35
    19.04.24
    הרב אפרים אפשטיין No Comments on חג הפסח: עניין של תודעה

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    החורף שמביא איתו שהות ארוכה בבית, מהווה הזדמנות נפלאה להתנסות בחוויות מתוקות במטבח שמביאות איתן ניחוח נפלא שיוצר זיכרונות טעימים ומתוקים לכל החיים. אחד המתכונים הכי פופולאריים ומלאי וורסיות הוא מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס ביתיות, מתוקות ומלאות בהפתעות. עלית מגישה מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס הכי טעימות שתכינו! כאלה שאפשר לשדרג עם מלא דברים – אצבעות שוקולד, עוגיות, ממרח שוקולד, עדשים צבעוניות או קוביות שוקולד טעימות. והבונוס – אפשר ואפילו מומלץ בחום להכין את העוגיות שוקולד צ'יפס האלו ביחד עם הילדים, הזדמנות מעולה לזמן איכות כיפי ומתוק ביחד.

    זמן הכנה: שעה וחצי  רמת קושי: קל  כמות: 20-25 עוגיות תלוי בגודל

     

    מצרכים

    לבצק:

    200 גרם חמאה רכה מאוד

    150 גרם (3/4 כוס) סוכר לבן

    200 גרם (1 כוס) סוכר דמררה

    2 ביצים

    2 שקיות סוכר וניל

    370 גרם (2 ו-1/2 כוסות+2 כפות) קמח

    1/2 כפית סודה לשתיה

    1 כפית מלח

    2 כפות קקאו

     

    תוספות (לא חייב את כולן):

    שוקולד פרה מריר, חלב או לבן

    אצבעות שוקולד עלית

    שוקולד פרה בלונדי

    מקופלת

    עדשים צבעוניות

    ממרחי עלית

    אגוזים

    אופן ההכנה:

    1. מניחים בקערה חמאה, סוכר וניל, סוכר דמררה וסוכר לבן ומערבבים בעזרת מטרפה עד שנוצר קרם אחיד. מוסיפים בהדרגה את הביצים עד לקבלת תערובת אחידה.
    2. מערבבים יחד בקערה נפרדת קמח, סודה לשתייה ומלח ומוסיפים לתערובת.
    3. מערבבים מעט בעזרת כף עץ עד שנוצרים גושי בצק ולא נותרה אבקה (שימו לב לא לערבב יותר מידי).
    4. מחלקים את הבצק לשני חלקים, חלק אחד מכסים ומכניסים למקרר. לחלק השני מוסיפים 2 כפות קקאו, מערבבים עד שהבצק נצבע כולו. מכסים ומכניסים למקרר. מקררים את הבצק כ-15 דקות.
    5. בינתיים מכינים את התוספות שבחרתם. אם מעוניינים בעוגיות עם מילוי בפנים מזלפים על משטח ישר מטבעות של ממרחי עלית ומכניסים למקפיא.
    6. יוצרים כדורים (מומלץ כ-50 גרם כל כדור) ומוסיפים תוספות שאוהבים.
    7. במידה ורוצים למלא את העוגייה יוצרים גומה עמוקה בכדור, מניחים את המטבעות שהקפאנו בשלב הקודם, סוגרים ומכדררים.
    8. פוחסים קלות את הכדורים ומכניסים למקרר ל-40 דקות או למקפיא ל-20 דקות (הכדורים צריכים להיות ממש קרים וקשים).
    9. מסדרים את הכדורים על גבי נייר אפיה עם מרווחים גדולים.
    10. אופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות טורבו 11 דקות בדיוק.


    0 תגובות