מתכון: אוזני המן מחופשים

    עפר גדנקן No Comments on מתכון: אוזני המן מחופשים

    סטארקיסט מגישה תוספת פורימית לסעודת פורים

    14:42
    28.03.24
    צבי טסלר No Comments on פיקוד העורף מחדד הנחיות: כך תיערכו להפסקת חשמל

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    פורים ואזני המן הם זוג בלתי נפרד. התחפושות גם הן חלק בלתי נפרד מחג הפורים. אז מה יותר מתאים משילוב של אזני המן מחופשים בסעודת הפורים?

    הדס ניצן מגישה מתכון ייחודי ומפתיע של אזני המן מלוחים במילוי טונה ומיונז:

    כתבה וצילמה: הדס ניצן

    החומרים:

    לבצק:

    220 גר מרגרינה בטמפרטורת החדר

    4 כפות מים – כ40 מ"ל

    1 כפית מיץ לימון

    320 גר קמח לבן בהיר מנופה

    קורט מלח

    למלית:

    2 קופסאות מסוננות של טונה בשמן סטארקיסט

    2 כפות מיונז

    צרור פטרוזיליה קצוצה

    צרור בצל ירוק קצוץ

    מלח לפי הטעם

    פלפל שחור גרוס עדין לפי הטעם

    ביצה אחת טרופה להברשת הבצק

    קצח ושומשום לקישוט

     

    אופן ההכנה:

    הבצק:

    • מערבבים במיקסר בוו גיטרה מרגרינה עם מים ומיץ לימון.
    • מוסיפים קמח ומלח, מערבבים לבצק אחיד ויוצרים צורת דסקית.
    • מכסים בניילון נצמד את הבצק ומקררים כשעה במקרר.

    בזמן התקררות הבצק מכינים את המלית:

    • מערבבים את כל חומרי המלית לתערובת אחידה.

    הרכבת "האזניים":

    • מחממים תנור ל-190 מעלות.
    • מקמחים משטח עבודה, מרדדים את הבצק לעובי של כחצי ס"מ וקורצים עיגולים בקוטר 8 ס”מ – ניתן ליצור עיגולים עם כוס רחבה.
    • מניחים כפית של מלית במרכז כל עיגול ומברישים בביצה סביב המלית, סוגרים למשולש עם פתח קטן למלית, מרטיבים את האצבעות ומהדקים את פינות המשולש.
    • מניחים בתבנית במרווחים של שלושה ס"מ, מורחים שוב ביצה על הבצק החיצוני וזורים שומשום וקצח.
    • אופים כ-15 דקות עד הזהבה.

    *ניתן להשתמש במלית למתכוני מאפה נוספים.

    סטארקיסט מאחלת לכל בית ישראל פורים שמח!



    0 תגובות