מירי זורגר בספיישל לוטוס פורימי מתוק במיוחד | צפו

חיה ספיר 2 Comment on מירי זורגר בספיישל לוטוס פורימי מתוק במיוחד | צפו

במסגרת התוכנית החדשה "במטבח של מירי" השפית והקונדיטורית מירי זורגר פינקה במיוחד לקראת פורים במתכוני לוטוס מתוקים | צפו בתוכנית ספיישל פורים מתוקה במיוחד

21:23
27.06.22
אסתי פלד No Comments on ניר ברקת: "עלינו ללכת לבחירות ולקבל מנדט מהבוחר"

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

גם בפייסבוק

היום ברדיו

[daily-schedule schedule=1]

פוסטים אחרונים

תגיות

סוכריות לוטוס קראנץ' על מקל

מצרכים:

80 גר' ממרח לוטוס קראנץ'

200 גר' שוקולד מריר

80 גר' חמאת קקאו

לציפוי

ממרח לוטוס קראנץ'

אופן הכנה:

ממיסים את השוקולד וחמאת הקקאו לקרם חלק ומוסיפים את ממרח הלוטוס קראנץ'

מערבבים

מעבירים לתבנית חצי כדור ומקררים מעט ואז שמים מקל סוכריה

מקפיאים . ומחלצים

ממיסים ממרח לוטוס וטובלים את הסוכריות ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה

מקררים מקשטים ואורזים


עוגיות תחרה לוטוס במלית ממרח לוטוס

מצרכים:

150 גר' פירורי עוגיות לוטוס

170 גר' סוכר

200 גר' חמאה (או חלופה צמחית)

55 גר' גלוקוזה

60 מ"ל קצפת צמחית

250 גר' שקדים פרוסים מולבנים

60 גר' קמח

לציפוי

100 גר' שוקולד מריר מומס

שלוש כפות שמן

למילוי

ממרח לוטוס

אופן ההכנה:

מערבבים את פרורי עוגיות הלוטוס, השקדים והקמח

בסיר נפרד מביאים לרתיחה סוכר, חמאה, גלוקוזה ושמנת ומערבבים היטב

כשהמסה בסיר רתחה מוסיפים את פירורי עוגיות הלוטוס עם השקדים ומערבבים לרתיחה נוספת

מסירים מהאש

מעל תבנית מרופדת במשטח סיליקון מזלפים כפיות קטנות ברווחים גדולים

אופים בתנור שחומם מראש ל 175 מעלות כ 7 דקות או עד להשחמה

מצננים ומפרידים ממשטח הסיליקון

לוקחים את העוגייה שאפינו – מזלפים במרכז ממרח לוטוס ומכסים בעוגייה נוספת

טובלים חצי בשוקולד מריר מומס מניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה ומקררים במקרר


מוס "שכבות עונג של לוטוס"

מצרכים לשכבת בסיס כ- 12 כוסות:

100 גר' עוגיות לוטוס טחונות

50 גרם חמאה מומסת (או תחליף צמחי)

מצרכים למוס לוטוס שכבה שנייה:

150 גרם מרח לוטוס מומס

250 מ"ל קצפת צמחית

שליש כוס ליקר קפה

1 שקית אינסטנט וניל

מצרכים לקוביות קראנץ' לוטוס שכבה עליונה:

200 גרם ממרח לוטוס קראנץ'

200 גרם שוקולד מריר מומס

100 גרם עוגיות לוטוס טחונות

אופן ההכנה:

שכבת בסיס: מערבבים את מצרכי הבסיס ומרפדים את כל כוסות הקינוח בכמות של כף בערך בכל אחת.

שכבת המוס: מקציפים את כל רכיבי המוס לקצף רך ויציב. טועמים ומתקנים תיבול. מזלפים לתוך הכוסות מעל השכבה הראשונה.

שכבה עליונה: מערבבים את מצרכי השכבה העליונה ומשטחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה (תבנית בגודל כ-15X15). מקררים וחותכים לקוביות. מוסיפים את הקוביות לכוסות מעל שכבת המוס.

אופציה – את הקוביות הקראנץ ניתן לצבוע באבקת איבוק זהובה.



2 תגובות

מיין תגובות
  1. 2

    כל הנושא של הלוטוס מקסים וניתן להכין בקלות.האזברים ברורים.תודה.