"במטבח של מירי" נערכים לפסח | צפו

    חיה ספיר 1 Comment on "במטבח של מירי" נערכים לפסח | צפו

    כל עם ישראל מתחיל בהכנות לקראת חג הפסח, ניקיונות, קניות ותיכנון מתכוני החג | לפניכם מתכוני התוכנית המיוחדת "במטבח של מירי" גם לצפייה לקראת ימי החג המיוחדים | צפו

    12:46
    19.04.24
    אבי יעקב No Comments on הלכה למעשה: מרן הגאב"ד הגר"מ גרוס בדרשת שבת הגדול | צפו

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    אטריות וכרוב מאודה כשר לפסח

    מצרכים

    לאטריות מחביתיות

    6 ביצים

    2-3 כפות קמח תפוחי אדמה (השקית למחזור)

    1/2 כוס שמן (בקבוק למחזור)

    מלח

    פלפל

    מעט פטרוזיליה קצוצה (שקית למחזור)

    לכרוב

    1/2 כרוב ירוק קצוץ דק 

    מלח

    פלפל

    מעט סוכר

    אופן ההכנה

    הכנת החביתיות

    במעבד מזון טוחנים את הרכיבים

    מחממים שמן במחבת ושופכים אל המסה תוך כדי ערבוב

    מטגנים חביתיות דקות מכל המסה

    קוצצים לאטריות

    הכנת הכרוב

    במחבת מתאימה מטגנים את הכרוב עד לריכוך

    מתבלים טועמים ומתקנים תיבול

    מוסיפים את הכרוב את האטריות ומגישים


    סלסילות מעלי בלינצ'ס  במלית פרגיות-כשר לפסח

    מצרכים לבלינצ'ס– מתאים לאטריות לפסח

    6 ביצים

    6 כפות קמח תפוחי אדמה (אריזה למחזור)

    4 כפות פטרוזיליה קצוצה (אריזה למחזור)

    1 כפית מלח 

    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי (קופסא למחזור)

    1/2 כוס שמן

    למלית

    4 פרגיות טחונות גס (קלקר למחזור)

    2 בצלים קצוצים

    2 חב פטריות קצוצות

    5 כפות פטרוזיליה קצוצה (שקית למחזור)

    1 כפית מלח

    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    אופן ההכנה

    בבלנדר מוט טרפי את המצרכים למסה חלקה

    חממי שמן במחבת וטגני חביתיות דקות 

    הכנת המלית

    טגני בצל ופטריות עד להשחמה

    טגני את הפרגיות עד להשחמה הוסיפי את הבצל והפטריות  ערבבי תבלי טעמי ותקני תיבול

    קרצי עם קורץ דסקיות מהבלינצ'ס בקוטר של  כ 2 ס"מ יותר מהקוטר של תבנית השקעים

    אפשרי להשתמש בקוקטיים חד"פ אז צריך בלינצ'ס  בקוטר 3 ס"מ גדול מקוטר התבנית

     הניחי את החביתית  בשקע ואפי עד להשחמה

    חלצי חממי את תערובת המלית והניחי בסלסילה הגישי חם


    קרפצ'ו סלק אגוזים וגבינות

    מצרכים

    2 סלקים מבושלים בקליפה עד לריכוך

    200 גר' גבינת פטה 

    100 גר צנוברים מטוגנים (שקית למחזור)

    עלי מיקרו חרדל

    מיץ מלימון

    חומץ בלסמי מצומצם

    מלח גס

    4 כפות שמן זית

    אופן ההכנה

    קולפים את הסלק ופורסים דק במנדולינה

    מגרדים את הגבינה ומפזרים מעל

    מפזרים צנוברים מזלפים מעל חומץ בלסמי מיץ לימון ומלח גס ומעט שמן



    1 תגובות

    מיין תגובות