נשאר עוף או בשר מהחג? זה מה שתעשו איתו

נתי קאליש No Comments on נשאר עוף או בשר מהחג? זה מה שתעשו איתו

כשמציצים במקפיא לאחר שהעלינו את הכלים וסידרנו את הבית לשגרה, לפעמים מוצאים איזה חתיכת פרגית שתכננתם לעשות ממנה משהו בחג, אבל בדיוק באותו יום הסבתא הזמינה… או איזה נתח בשר טוב שקניתם למנגל, אבל בדיוק שבאתם להדליק, נודע לכם שהגיסים יוצאים לטיול והצטרפתם, הנה עכשיו יש לכם מה לעשות איתם | בתיאבון

20:52
27.06.22
אסתי פלד No Comments on אייכלר: "ה'חיידרים' של בעלזא יקבלו אותו תקצוב בלי לשנות את התכנים"

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

גם בפייסבוק

היום ברדיו

[daily-schedule schedule=1]

פוסטים אחרונים

תגיות

במידה ונשאר לכם במקפיא עוף או בשר שתכננתם להכין בחג, ולא יצא…בין הזמנים עדיין כאן, הילדים בבית, ויש לכם הזדמנות להתפנק סתם כך על איזה מנה בשרית טובה. השפית מירי זורגר מגישה עבורכם מגוון מתכונים למנות בשריות משובחות, שישאירו לכם טעם של חג.

פאי רועים פרגיות 

מצרכים:

שכבת הפירה תפוחי אדמה

4 תפוחי אדמה מבושלים בקליפה

3 כפות מיונז

3 כפות עירית קצוצה

3 כפות פטרוזליה קצוצה

2 ביצים

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

לשכבת הפרגית:

3 פרגיות קצוצות

4 בצלים קצוצים

מלח

פלפל שחור גרוס טרי

מעל שכבת הפירה המזולפת:

3 בצלים קצוצים מטוגנים עד להשחמה

אופן ההכנה:

הכיני את שכבת הפירה

מעכי את תפוחי האדמה לפירה חלק ערבבי עם שאר המצרכים טעמי ותקני תיבול, שכבת הפרגיות טגני את הבצלים עד להשחמה קלה הוסיפי את הפרגיות הקצוצות וטגני כ 10 ד' או עד שמשנות את צבען, תבלי טעמי ותקני תיבול.

הרכבת המנה:

בתוך תבנית הניחי את מלית  הפרגיות, מעל זלפי פירה , פזרי מעל בצל מטוגן, אפי בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 20 ד', קררי חלצי והגישי עם רוטב , אפשר להכין ברינגים אישיים או ברינג גדול בקוטר 20 ס"מ, חשוב לרפד את הרינג בנייר אפיה, לרינג גדול האפיה תהיה ממושכת יותר תוספת של כ 10 ד.


 

אצבעות פרגית בשקדים

מצרכים:

6  פרגיות חתוכות ל 4

לציפוי:

3 ביצים

3 כפות קמח תפוחי אדמה

2 כפות פטרוזיליה

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

שקדים  מולבנים פרוסים

אופן ההכנה:

ערבבי את מצרכי הציפוי מלבד השקדים והשרי ללילה במקרר, חממי תנור ל 180 מעלות, הוציאי את נתחי הפרגית וטבלי בשקדים והניחי על תבנית מרופדת בנייר אפיה, אפי כ 15 ד' או עד להשחמה.


 

אנטריקוט בירקות שורש

מצרכים:

6 סטייקים אנטריקוט

1 שורש סלרי חתוך לקוביות

1 שורש פטרוזיליה חתןך לקוביות

3מ כפות פטרוזליה קצוצה

3 גזרים חתןכים לקוביות

2 כולרבי חתוכים לקוביות

מלח פלפל שחור גרוס טרי

500 מ"ל ציר עוף

1 כוס יין אדום

3-4 עלי דפנה

אופן ההכנה:

טגני את ירקות השורש בשמן עד להשחמה קלה, את הסטייקים תבלי במלח פלפל וטגני בשמן חם משני הצדדים, הוסיפי את הציר אל ירקות השורש\ הוסיפי  יין ואת יח הסטייק הביאי לרתיחה, בשלי כשעתיים או עד לצימצום הנוזלים, טעמי ותקני תיבול.


צלי אנטריקוט במרינדת שום

מצרכים:

1 נתח אנטריקוט במשקל של כ 3 ק"ג

למרינדה:

2 ראשי שום טריים טחונים

3 כפות פפריקה אדומה

1 כפית פלפל שחור גרוס טרי

3 בצלים קצוצים

2 כוסות ציר בקר או  עוף

1 כוס יין לבן

מעט מלח

מעט שמן לטיגון

אופן ההכנה:

את מצרכי המרינדה יש לערבב היטב בקערה המתאימה לגודל הנתח, את הנתח יש להעביר אל המרינדה ולצפות אותו במרינדה מכל הכוונים, לכסות בניילון נצמד ולהשהות לילה בקירור, לחמם שמן בסיר מתאים ולטגן את הנתח מכל הכוונים, להנמיך את האש ולבשל 3 שעות, באים אין נוזלים יש להוסיף ציר בקר לפי הצורך, לצנן ללילה ולפרוס, להגיש עם רוטב מהצלי.


פטה עוף עטוף בחציל

מצרכים:

1 חציל פרוס לאורך 

מלח ושמן לטיגון

למלית:

שכבה א'

1\2 ק"ג חזה עוף טחון

1 כוס בצל מטוגן

2 שיני שום כתושות

מלח, פלפל

4 כפות פטרוזיליה קצוצה

שכבה ב'

3 עלי סלק ללא הגבעול הלבן

שכבה ג'

1\2 ק"ג בקר טחון 

כוס בצל מטוגן

3-4 שיני שום

מלח, פלפל שחור גרוס טרי

2 כוסות גזר קוביות חלוט במים רותחים

אופן ההכנה:

טגני את החצילים משני הצדדים עד להשחמה

הכנת השכבה הראשונה:

ערבבי את המצרכים והניחי בצד

הכנת השכבה השנייה:

קצצי את עלי הסלק 

הכנת השכבה השלישית:

ערבבי את המצרכים והניחי בצד

הרכבת המנה:

רפדי תבנית אינגליש קייק עם פרוסות החציל לרוחה, הניחי שכבה ראשונה וישרי, הניחי שכבה שניה, פזרי שווה בשווה ומעל הניחי את השכבה השלישית. כסי בנייר כסף ועפי כשעה, צנני ואז פרסי והגישי קר.


כבד קצוץ

מצרכים:

1 ק'ג כבד צלוי

10 ביצים קשות קלופות

8 בצלים פרוסים

שמן לטיגון

מלח 

1 כפית פפריקה מתוקה

מעט פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה"

מטגנים את הבצלים עד להשחמה מוסיפים את הכבדים הביצים והתבלינים ומטגנים 5 ד' נוספות, מסירים מהאש ומצננים, במטחנת בשר טוחנים את כל המסה, מגישים קר.



0 תגובות