תכנית חלבית מתוקה: אופים לחג עם מירי זורגר • צפו

    נתי קאליש No Comments on תכנית חלבית מתוקה: אופים לחג עם מירי זורגר • צפו

    לרגל חג השבועות – חג מאכלי החלב, הגישה השפית מירי זורגר בתכנית "במטבח של מירי" שלשה מתכונים מושלמים שיעשו לכם חג שמח ומתוק במיוחד | מאפינס קפה עם ליבת שוקולד, לחמניות בריוש מנוקדות בקליקים ורולדה רד וולווט במלית מוס גביה ופצפוצים | צפו

    22:01
    28.03.24
    המהדורה המרכזית No Comments on השרה מירי רגב: "לא מאמינה שהחרדים יפרשו מהממשלה"

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    לחמניות בריוש מנוקדות בקליקים

    מצרכים:

    20 גר' שמרים טריים

    25 גר' חלב

    60 גר' סוכר

    300 גר' ביצים

    500 גר' קמח לבן

    15 גר' מלח

    300 גר' חמאה

    כ 2 חב כדורי קליק מצופים בשוקולד חלב

    להברשה:

    1 ביצה מעורבבת עם 2 כפות חלב

    חופן סוכר גבישי

    אופן ההכנה:

    מעבדים את מצרכי הבצק מלבד החמאה לבצק אחיד, את החמאה מוסיפים  את החמאה בהדרגה ומעבדים עד שהבצק נפרד מהדפנות מוסיפים את חב הקליק ומערבבים ידנית, מתפיחים עד להכפלת  הנפח  לשים שוב כ 2 ד' ומכסים בניילון נצמד, מעבירים למקרר ללילה.

    הרכבת הבריוש:

    מחלקים את הבצק ליח' של 35 גר', מכדררים , מניחים בתבנית שקעים מברישים בביצה ומפזרים סוכר גבישי מעל, אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ 15 ד'.


    מאפינס קפה עם ליבת שוקולד

    מצרכים:

    למאפיין:

    100 גר שוקולד מריר

    120 גר' חמאה

    1 ביצה

    1 כוס סוכר\

    1 כוס חלב

    2 סוכר וניל

    1 3/4 כוסות קמח

    1 שקית אבקת אפיה

    1/2 כפית סודה לשתייה

    1 כף קקאו

    1 כף קפה נמס

    לליבת השוקולד:

    200 גר' טבלאות שוקולד קליק

    200 מל שמנת מתוקה

    50 גר חמאה

    2 כפות קפה נמס

    3 כפות ליקר קפה

    אופן ההכנה:

    ממיסים שוקולד וחמאה מצנני קלות, מוסיפים אל קערת השוקולד את המצרכים היבשים וטורפים, את היבשים מניחים בקערה נפרדת ומערבבים, וצרים גומה במרכז היבשים ומעבירים את מסת השוקולד אל היבשים, מערבבים רק עד שהמסה חלקה, לא מערבבים יותר מדי.

    הכנת הליבה:

    מחממים שמנת וחמאה לרתיחה, שופכים על השוקולד ומחכים כ3 ד, עם מעבד מזון מעבדים למסה חלקה, מוסיפים ליקר וקפה ומצננים.

    הרכבת המנה:

    בתבנית מרופדת בעטרות נייר מזלפים את מסת המאפיין עד ל 3/4 מהגובה, את מסת הלבה שמים משקית זילוף ומזלפים למרכז המאפיין, מכסים עם עוד מסת המאפיין, מכינים כך את כולם, אפיה בתנור שחומם מראש ל 180 מעלו כ 15 ד', מקשטים ומגישים, המאפיין מעולים בהקפאה.


    רולדה רד וולווט במלית מוס גביה ופצפוצים

    מצרכים:

    6 ביצים מופרדות

    3/4 כוס סוכר

    5 כפות קמח

    1/2 כוס שמן

    1/2 כוס מיץ

    1 שקית  סוכר  וניל

    1 שקית אבקת אפיה

    כמה טיפות צבע אדום

    למלית:

    1 שמנת מתוקה להקצפה

    1 גבינה 9 אחוז

    1 שקית אינסטנט וניל

    1/2 כוס אבקת סוכר

    לקרנציות:

    1 חב קליק קורנפלס מצופה שוקולד 

    לקישוט:

    טבלת קליק שוקולד 

    1 חב' קליק כדורים מצופים שוקולד 

    אופן ההכנה:

    הכיני את הרולדה:

    הקציפי חלבון עם הסוכר עד לקצף יציב, את החלמונים טרפי עם השמן והמיץ, את הקמח ואבק האפיה ערבבי  בנפרד, אחדי מסות לסירוגין חלמונים וקמח ולבסוף הוסיפי צבע מאכל אדום, שיטחי על תבנית נמוכה מרופדת בנייר אפיה, אפי בתנור שחומם מראש ל 160 מעלות עד להשחמה, גלגלי וצנני.

    הכנת המלית:

    הניחי בקערת המיקסר את כל הרכיבים למעט הקרנצים והקציפי למוס אוורירי ויציב, הוסיפי ידנית את הקליקים וערבבי.

    הרכבת הרולדה:

    פתחי את הרולדה ומרחי את הקרם וגלגלי, קשטי מעל והגישי קר.

    קישוט:

    להמיס טבלת קליק שוקולד ולצפות, לפזר כדורי קליק מלמעלה.

     



    0 תגובות