- רדיו קול חי - -

קציצות בשר צמחוניות עם חומוס ותפו"א ברוטב עגבניות \\ ניסי גולדרייך

מרכיבים:

לרוטב

5 שיני שום פרוסות
5 עגבניות או פחית עגבניות מרוסקות
5 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים
כוס גרגירי חומוס מבושל
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
כף מלח גס
כפית פלפל שחור גרוס
כף פפריקה מעושנת
כפית קימל טחון
כפית כורכום
2 כפות סילאן או דבש
שמן זית איכותי
2 כוסות מים רותחים

שקית קציצות בשר צמחוניות

הכנה:
1. מחממים סיר סוטאז' רחב וצולים מעט את שיני השום על אש נמוכה ומוסיפים מעט שמן זית
2. מרסקים את העגבניות במוט בלנדר ומוסיפים לסיר ומעלים לאש גבוהה יותר ומתבלים במלח, תבלינים וסילאן ומזלפים עוד קצת שמן זית ומערבבים
3. מוסיפים את החומוס ופרוסות התפו"א ומערבבים. מוסיפים מים רותחים ומורידים לאש נמוכה ומבשלים כרבע שעה עם מכסה
4. מוסיפים את הקציצות, מערבבים מעט ומפזרים פטרוזיליה קצוצה ומכסים ומבשלים עוד כרבע שעה ומגישים חם לצד אורז או פתיתים

בתאבון!