תחרות פורים • לחמניות במלית טונה – חוי , אשדוד

    חוי 1 Comment on תחרות פורים • לחמניות במלית טונה – חוי , אשדוד
    11:35
    31.05.24
    אתר קול חי 1 Comment on הרב השיב בנחרצות כנגד ארגון 'כושרות': "לא לסמוך עליהם בכלום"

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    בא לכם לאכול, לשבוע וליהנות מכל ביס?

    הלחמניות האלה, הן מתכון מנצח למי שרוצה משהו משביע, טעים ולא פחות חשוב – זמין; הלחמניות עשויות מבצק 'מזונות' מה שאפ' לא דורש להתיישב וליטול ידיים..
    ההכנה פשוטה וקלה, ולעבוד עם הבצק – זו חוויה מושלמת; הבצק פשוט, לא דורש מומחיות כל שהיא, רך ונעים לעבודה.

    גם תהליך המילוי קליל, ולמי שלא אוהב מילוי הוא מצוין גם ככה, כמו שהוא..
    כמו שאמרנו – מתכון מנצח!

    חומרים לבצק:
    3 ק"ג קמח
    3 קוביות שמרים של 'שמרית'
    1/2 כוס שמן
    1/2 כוס סוכר
    1/4 מרגרינה
    1/2 3 כוסות מים
    1/2 3 כוסות מיץ תפוזים
    1 ביצה
    2 כפיות מלח
    החומרים למילוי:
    1 קופסא נתחי טונה (גדול)
    3 בצל מטוגן
    4 כפות רסק עגבניות
    מלח
    פלפל שחור
    (אופציה למילוי שונה: גבינה צהובה ובצל מטוגן)

    אופן ההכנה:
    שימי את כל חומרי הבצק בקערת המיקסר ולושי לבצק אחיד (כ-6 דק')

    במידת הצורך – הוסיפי מעט מיץ תפוזים להתגבשות יפה של הבצק.
    הניחי את הבצק בקערה ותני לו לתפוח כשעה.
    המלצה שלי (מבית אמא): הפעילי את סדין החימום, ותני לבצק לנוח שם.. הוא יתפח יופי.
    הבצק אמור להכפיל את נפחו.

    חלקי את הבצק לכ-60 כדורים.
    רדדי כל כדור לעיגול
    הניחי כפית מהמילוי וסגרי לכדור מחדש – לחמניה עגולה.

    התפיחי עוד רבע שעה

    הברישי את הלחמניות בביצה ופזרי מעט שומשום
    אפי על חום של 180 עד להזהבה.

    בתאבון 

    IMG_2604

    IMG_2545

    IMG_2560

    IMG_2561

    IMG_2562

    IMG_2564

    IMG_2575

    IMG_2587

    שמרית 3



    1 תגובות

    מיין תגובות
    1. 1

      המתכון הזה הוא משהו משהו היה מאד טעים