חודש אדר – מזל דגים: שישה מתכוני דגים לשבת

    נתי קאליש No Comments on חודש אדר – מזל דגים: שישה מתכוני דגים לשבת

    כמידי יום חמישי בתכנית 'ניחוחות שבת' מגישה השפית מירי זורגר מגוון מתכונים משובחים למאכלי שבת | השבוע לכבוד תחילתו של חודש אדר א' – מזל דגים, הגישה זורגר שישה מתכונים משובחים ומפנקים למגוון מנות דג יוקרתיות לכבוד שבת קודש

    ניחוחות שבת
    17:13
    26.04.24
    אבי יעקב No Comments on הלקוחות המומים: גם 'יש חסד' בירושלים מוכר ללא כשרות לפסח

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    פילה בורי בקראסט שקדים

    מצרכים ל 4 מנות.

    דרגת הכנה-קלה.

    4 פלטים בורי

    לתיבול:

    מלח

    פלפל שחור גרוס טרי

    לבלילת הציפוי:

    1/2 כוס קמח תופח

    2 ביצים

    1 שן שום כתושה

    מלח פלפל שחור גרוס טרי

    1 כוס שקדים מולבנים פרוסים

    שמן לטיגון

    לתוספת שעועית:

    250 גר' שעועית ירוקה חלוטה 

    1 אצבע פסטו קפוא של פרפקטו

    1 כוס שקדים מולבנים פרוסים

    אופן ההכנה:

    תחילה מתבלים את הדג במלח פלפל ומכסים בנילון נצמד ומניחים למנוחה של חצי שעה

    הכנת הבלילה:

    מערבבים את כל המצרכים מלבד השקדים, מחממים שמן במחבת וטובלים היטב את הדג מכל הצדדים ומהצד ללא העור טובלים את הדג בשקדים ומעבירים למחבת לטיגון משני הצדדים עד להשחמה.

    הכנת התוספת:

    במחבת ממיסים את הפסטו הקפוא. לאחר שנמס מוסיפים את השעועית ומטגנים תוך כדי ערבוב, מוסיפים שקדים מולבנים ומערבבים. מסירים מהאש ומגישים.

     

    פילה אמנון במרינדה

    מצרכים:

    6 פילטים של אמנון ללא עצמות

    למרינדה:

    1 כוס שמן זית

    3 שיני שום כתושות

    1 זסט מחצי לימון

    מיץ מחצי לימון

    1/2 כפית צילי גרוס

    1/2 כוס יין לבן

    3 כפות פטרוזליה קצוצה

    אופן ההכנה:

    הכנת המרינדה, במחבת הניחי את השמן הוסיפי את שאר המצרכים והביאי לרתיחה עדינה, ערבבי היטב וצנני, טבלי את הפילטים במרינדה והניחי על תבנית מרופדת בניר אפיה, חממי תנור ל 200 מעלות  ואפי כ 20 ד או עד להשחמה.

     

    פילה לברק בציפוי שערות קדאיף-מתכון דו קבוצתי

    מצרכים:

    4 פילטים לברק ללא עור ועצמות חתוך לרצועות בעובי חצי אצבע

    לציפוי:

    2 ביצים

    2 כפות קמח

    2 שיני שום כתושות

    1 כפית מלח

    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    2 כפות פטרוזליה קצוצה

    500 גר' שערות קדאיף מופשרות

    שמן לטיגון עמוק

    להגשה-קרם אפונה:

    2 כוסות אפונה קפואה מופשרת

    1 בצל קצוץ

    2 שיני שום כתושות

    1/2 שמנת אלפרו

    מלח

    פלפל שחור 

    אופן ההכנה:

    מערבבים את מצרכי הציפוי מלבד השערות , מעבירים את רצועות הדג אל משרה הציפוי, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים אל המקרר למנוחה של שעה, מחממים שמן עמוק לטמפרטורה של בעבוע עדין סביב כף עץ, לוקחים רצועות מהדג ומלפפים מסביב את השערות, מעבירים אל השמן ומטגנים עד להשחמה.

    הכנת הקרם אפונה:

    במחבת מטגנים בצל עד להשחמה, מוסיפים שום ומטגנים כדקה, מוסיפים את האפונה ומטגנים תוך כדי ערבוב ותבלים, מוסיפים את השמנת ומביאים לרתיחה טועמים ומתקנים תיבול, לא מבשלים יותר מדי כדי להשאיר את הצבע של האפונה, מעבירים למעבד מזון טוחנים למחית חלקה, טועמים ומתקנים תיבול, מניחים כף ממחית האפונה ומעל 2 יח' דג מגישים.

     

    פילה דניס במרינדה

    מצרכים:

    6 פילטים של דניס ללא עצמות

    למרינדה:

    1/2כוס שמן זית

    3 שיני שום כתושות

    1 זסט מחצי לימון

    מיצ מחצי לימון

    1/2 כפית צילי גרוס

    1/2 כוס יין לבן

    3 כפות פטרוזליה קצוצה

    אופן ההכנה:

    הכנת המרינדה, במחבת הניחי את השמן הוסיפי את שאר המצרכים והביאי לרתיחה עדינה, ערבבי היטב וצנני, הניחי את הפילטים  על גבי תבנית מרופדת בניר אפיה, שפכי מעל את המרינדה, חממי תנור ל 200 מעלות  ואפי כ 20 ד או עד להשחמה.

     

    פילה סלמון ממולא באספרגוס ברוטב טריאקי

    מצרכים:

    4 מנות סלמון ברוחב 7 ס"מ

    למלית:

    36 גבעולי אספרגוס

    2 גזרים חתוכים לגוליאן

    3 כפות שמן לטיגון קל

    1/2 כוס רוטב טריאקי

    מלח גס

    פלפל שחור גרוס טרי

    אופן ההכנה:

    את הפילטים של הדג לפרוס דק לדפים ברוחב 7 סמ', את האספרגוס יש לחלוט כ 3 ד' במים רותחים מומלחים, לעצור בישול במי קרח, למלא את פרוסות הדג באספרגוס ומעט גזר גוליאן לגלגל ולסגור עם קיסם, להכין כך את כל הדגים, לחמם מעט שמן במחבת ולטגן את הדגים עד להשחמה קלה.

    לאחר שסיימנו לטגן את כל המנות יש להוציא את הקיסמים שסגרו את הדגים , להוסיף אל המחבת את הרוטב טיראקי להביא לרתיחה להוסיף את המנות של הדג ולגלגל אותם תוך כדי בישול עד לרתיחה נוספת, להגיש חתוך באמצע.

     

    דניס אפוי 

    מצרכים:

    6 דניס שלמים מנוקים

    למרינדה:

    1/3 כוס שמן

    1/3 כוס רוטב סויה

    5 שיני שום כתושות

    5-6 כפות פטרוזיליה

    1/2 כוס יין לבן

    מלח פלפל שחור גרוס טרי

    אופן ההכנה:

    את המרינדה מערבבים בקערה, לוקחים דג מניחים על ניר כסף שגודלו פי 2  מגודל הדג, מברישים את הדג במרינדה בנדיבות מבפנים ובחוץ ועוטפים את הדג היטב, עושים כך עם שאר הדגים , מנחים את הדגים בתנור שחומם מראש ל200 מעלות ואופים כ 40 ד', מגישים עם פתח בניר הכסף ליציאת האדים.

    לכבוד שבת קודש, שבת שלום!



    0 תגובות