צ'יפס פולנטה וגרנה פדנו משגע

רובי מיכאל No Comments on צ'יפס פולנטה וגרנה פדנו משגע

הנשנוש האולטימטיבי בכל זמן נתון – הצ'יפס
הפעם רובי מיכאל שדרג אותו בכמה רמות עם פולנטה, גרנה פדנו וחמאת עיזים מושלמת
הפריכות הממכרת של הצ'יפס אבל עם טעמים מיוחדים כמו שיש רק במשק. מבטיחים שלא תרצו לחלוק אותו עם אף אחד

צילום: רובי מיכאל
23:00
27.04.24
אתר קול חי No Comments on פרק ביצועים אחרון: אלו הקלידנים הטובים שיעלו לשלב הבא • צפו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

מרכיבים

לצ'יפס

  • גליל חמאת עיזים (100 גרם)
  • גרנה פדנו מגורדת (100 גרם)
  • 250 גרם קמח תירס לפולנטה (אינסטנט)
  • ½ ליטר חלב
  • ½ ליטר מים חמים
  • ½ כף מלח
  • ½ כף פלפל שחור

 

לציפוי

  • כוס קמח תירס

 

אופן ההכנה

1. שופכים לסיר את קמח התירס, החלב ומים חמים ומדליקים על אש גבוהה עד לרתיחה. מערבבים בעזרת לקקן בדגש על תחתית הסיר.
2. מרגע הרתיחה מורידים לאש נמוכה וממשיכים לערבב עד לאיחוד הנוזלים והתירס. מיד מוסיפים את החמאה, את הגרנה פדנו, המלח והפלפל.
3. מערבבים ומבשלים יחד במשך 5 דק׳ עד למיזוג המרכיבים.
4. כשמקבלים פולנטה חלקה, טועמים שהכל רך וטעים ומכבים את האש (אם יש גושים מעט קשים ממשיכים לבשל על אש נמוכה עוד 2/3 דק׳).
5. מעבירים את הפולנטה למגש מרופד נייר אפייה, משטחים היטב לגובה 1.5 ס״מ, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 3 שעות.
6. מדליקים תנור על 180 מעלות.
7. מוציאים מהמקרר, חותכים לרצועות, מעין צ'יפס, בעובי וגובה 1.5 ס״מ ואורך 6 ס״מ (העיקר שיהיו זהים ככל האפשר בגודל).
8. מצפים את הצ׳יפס בקמח תירס ומניחים במגש מרופד נייר אפייה.
9. מכניסים לתנור למשך 30 דק׳. מוציאים, מתבלים במלח, צ׳ילי, אורגנו וגרנו פדנו.

מגישים לצד איולי שאוהבים



0 תגובות