ארוחת דגים לחנוכה \ במטבח של מירי

חיה ספיר No Comments on ארוחת דגים לחנוכה \ במטבח של מירי

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

ספרינג רול חגיגי

מצרכים

8 עלי אורז

ושמשומים בצבעים לפיזור

למלית

2 גזרים  לגוליאן

1 קולרבי  חתוך לגוליאן

1 סלק חתוך לגוליאן

1 כוס כרוס סגול חתוך דק

לסלמון

2 פרוסות פילה סלמון ללא עור ועצמות

1 כף רוטב סויה

1 שן שום כתושה

1 כף רוטב טריאקי

3 כפות שמן

מעט מלח

מעט פלפל שחור גרוס טרי

להגשה

רוטב סויה ושמשומים

אופן ההכנה

מערבבים את מצרכי הסלמון ומשרים את מנת הסלמון בסויה והתבלינים מחממים תנור ל 250 מעלות וצורבים את הסלמון ל 5 ד' בלבד

הרכבת המנה

טובלים לכמה שניות את דפי האורז ומניחים על משטח עבודה

מפזרים ושמשומים

מסדרים את הירקות והסלמון במרכז הדף

מזלפים מעט רוטב צילי

מגלגלים  משני הצדדים ואז מלמעלה ללמטה כמו רולדה  וסוגרים

מכינים כך את כל הרולים

מגישים עם רוטב סויה


סשימי סלמון בקראסט שומשומים

מצרכים

4 מנות סלמון פילה טרי ללא עור ועצמות

למרינדה

3 כפות רוטב סויה

3 שיני שום כתושות

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

1 צילי קצוץ

מיץ מלימון שלם

2 כפות סילאן

לציפוי

2 כוסות שומשומים בצבעים

אופן ההכנה

מכינים מרינדה מהמצרכים הנל טועמים ומתקנים תיבול

טובלים את פרוסות הסלמון במרינדה ומשרים לשעתים

טובלים את הפרוסות בתערובת השומשומים מכל הצדדים

מחממים מחבת עם מעט שמן

צורבים את מנות הדג מכל הצדדים כ 2 ד' מכל צד

מוצאים לצלחת

על קרש חיתוך פורסים את הדג ומגישים עם סלטון מעלי בייבי וצנוניות פרוסות


סלמון גרבלקס-סלמון כבוש

מצרכים

1 נתח פילה סלמון במשקל 1200 ללא עצמות

400 גר' סוכר

800 גר' מלח ים אטלנטי

זסט מ 2 לימונים+מיץ

זסט מ 2 תפוזים+מיץ

2 כפיות פלפל שחור גרוס טרי

3-4 סלקים קלופים חתוכים לגוליאן

2 צרורות של שמיר קצוץ

להגשה

איולי פסטו

אופן ההכנה

מנקים ומישרים את הפילה

מערבבים את כל המצרכים

מניחים בתבנית עמוקה את הסלמון ועוטפים לחלוטין עם תערובת המלח והסלק ועוטפים בניילון נצמד

מניחים משקולת על גבי הדג כדי להטמיע טעמים ומניחים במקרר ל 48 שיות

מסירים את הכיסוי של הסלק והמלח ושוטפים היטב

מנגבים ומיבשים היטב

מניחים במקרר 24 שעות נוספות

פורסים דק ומגישים


איולי פסטו

מצרכים

1 צרור פטרוזליה

5-6 שיני שום

3/4 כוס שמן

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

לאיולי

2 ביצים חלוטות

2 1/2 כוסות שמן קנולה

1 כף מיץ לימון

אופן ההכנה

במעבד מזון שמים את הפטרוזיליה ללא הגבעולים העבים השום השמן והתבלינים ומעבדים למסה חלקה

הכנת האיולי

במעבד מזון שמים את הביצים החלוטות המיץ לימון והתבלינים ומתחילים לעבד עד לרבלת עיסה בהירה

מוסיפים את השמן בזילוף עדין עד להווצרות מיונז

מוסיפים 3-4 כפות מרוטב הפסטו או לפי הטעם

טועמים מתקנים תיבול

נשמר כ 3 ימים במקרר


פילה בורי  בקראסט שקדים

מצרכים ל 4 מנות

דרגת הכנה-קלה

4 פלטים בורי

לתיבול

מלח

פלפל שחור גרוס טרי

לבלילת הציפוי

1/2 כוס קמח תופח

2 ביצים

1 שן שום כתושה

מלח פלפל שחור גרוס טרי

1 כוס שקדים מולבנים פרוסים

שמן לטיגון

לתוספת שעועית

250 גר' שעועית ירוקה חלוטה

1 אצבע פסטו קפוא של פרפקטו

1 כוס שקדים מולבנים פרוסים

אופן ההכנה

תחילה מתבלים את הדג במלח פלפל ומכסים בנילון נצמד ומניחים למנוחה של חצי שעה

הכנת הבלילה

מערבבים את כל המצרכים מלבד השקדים

מחממים שמן במחבת וטובלים היטב את הדג מכל הצדדים ומהצד ללא העור טובלים את הדג בשקדים ומעבירים למחבת לטיגון משני הצדדים עד להשחמה

הכנת התוספת

במחבת ממיסים את הפסטו הקפוא  . לאחר שנמס מוסיפים את השעועית ומטגנים תוך כדי ערבוב

מוסיפים שקדים מולבנים ומערבבים.

מסירים מהאש ומגישים


פילה לברק בציפוי שערות קדאיף

מצרכים

4 פילטים לברק ללא עור ועצמות חתוך לרצועות בעובי חצי אצבע

לציפוי

2 ביצים

2 כפות קמח

2 שיני שום כתושות

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

2 כפות פטרוזליה קצוצה

500 גר' שערות קדאיף מופשרות

שמן לטיגון עמוק

להגשה -סלטון

2 כוסות אפונה קפואה מופשרת

1 בצל קצוץ

2 שיני שום כתושות

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה

מערבבים את מצרכי הציפוי מלבד השערות

מעבירים את רצועות הדג אל משרה הציפוי

עוטפים בניילון נצמד ומעבירים אל המקרר למנוחה של שעה

מחממים שמן עמוק לטמפרטורה של ביעבוע עדין סביב כף עץ

לוקחים רצועות מהדג ומלפפים מסביב את השערות

מעבירים אל השמן ומטגנים עד להשחמה

הכנת הסלטון  אפונה

במחבת מטגנים בצל עד להשחמה

מוסיפים שום ומטגנים כדקה

מוסיפים את האפונה ומטגנים תוך כדי ערבוב ותבלים

טועמים ומתקנים תיבול

לא מבשלים יותר מדי כדי להשאיר את הצבע של האפונה

טועמים ומתקנים תיבול

מוסיפים את שאר הירקות ומעל מניחים 2 יח מהדג ומגישים

מקשטים באיולי פסטו


פילה אמנון במרינדה

מצרכים

6 פילטים של אמנון ללא עצמות

למרינדה

1 כוס שמן זית

3 שיני שום כתושות

1 זסט מחצי לימון

מיצ מחצי לימון

1/2 כפית צילי גרוס

1/2 כוס יין לבן

3 כפות פטרוזליה קצוצה

אופן ההכנה

הכנת המרינדה

במחבת הניחי את השמן הוסיפי את שאר המצרכים והביאי לרתיחה עדינה

ערבבי היטב וצנני

טבלי את הפילטים במרינדה והניחי על תבנית מרופדת בניר אפיה

חממי תנור ל 200 מעלות  ואפי כ 20 ד או עד להשחמה


שעועית ירוקה בחמאת שום

מצרכים

1 שקית שעועית קפואה חלוטה 10 ד' במים רותחים

לתיבול

50 גר' חמאה

1/2 כוס שמן

3 שיני שום כתושות

3 כפות פטרוזליה קצוצה

מלח פלפל שחור גרוס טרי

להגשה

4 כפות שומשום לבן

2 כפות שומשום שחור

אופן ההכנה

במחבת ממיסים חמאה ושמן

מוסיפים את שאר המצרכים ומטגנים 5 ד'

שופכים על השעועית החלוטה ומערבבים היטב

טועמים ומתקנים תיבול

להגשה מפזרים את השומשומים ומגישים


קוביות תפוחי אדמה ובטטות אפוי בתנור

מצרכים

2 בצלים קצוצים דק

3 תפוחי אדמה חתוכים לקרה

3 בטטות קלופות חתוכות לקרה

1 כפית מלח

מעט פלפל שחור גרוס טרי

1/2 כוס שמן

אופן ההכנה

שמים את הבצל וקוביות הירקות בתבנית

מעל מפזרים תבלינים מערבבים היטב

מכסים בנייר  כסף אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כשעה

או עד שמתרכך

מסירים את הכיסוי ונותנים אפיה נוספת עד שהירקות משחימות


קוביות בטטה ואגוזי קשיו

מצרכים

3 בטטות חתוכות לקוביות

3-4 בצלים ירוקים קצוצים

2 שיני שום כתושות

3 כפות רוטב סויה

חופן קשיו

אופן ההכנה

את הבטטות יש לטגן עד להשחמה קלה

להוסיף  שום כתוש ולערבב להוסיף את הבצל ולהמשיך לטגן

להוסיף רוב סויה וקשיו ולהביא לרתיחה

לתבל במלח פלפל ולהגיש


קרולר-בצק רבוך מטוגן

מצרכים

מצרכים

240 מ"ל מים

150 גר' מרגרינה ללא שומן מוקשה

15 גר סוכר

150 גר' קמח לבן

מעט מלח

2-3 ביצים

2 חלבונים טרופים-רק אם צריך

שמן לטיגון עמוק

לציפוי

120 גר' אבקת סוכר

25 גר' דבש

35 מ"ל חלב סויה

אופן ההכנה

בסיר שמים את המים המרגרינה הסוכר והמלח

מביאים לרתיחה עד שהמרגרינה נמסה

מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שהבצק נפרד מהדפנות

מעבירים לקערת המיקסר ופותחים עם וו גיטרה כ 2 ד

מוסיפים את הביצים אחת אחת ומעבדים לקרם חלק

חותכים ריבועי ניר מנייר אפיה

מעבירים את הבצק לשק זילוף עם צנטר משונן

מזלפים חישוקים על הנייר מכניסים את הקרולרים אל השמן החם

מעבירים 3-4 יח לפי גודל הסיר אך לא יותר מדי

מטגנים משני הצדדים עד להשחמה

מערבבים את מצרכי הציפוי וטובלים את הקרולרים בציפוי ומגישים


קבבוני אמנון

מצרכים

500 גר' פילה אמנון טחון ללא עור ועצמות

2 בצלים קצוצים

3 שיני שום כתושות

4 כפות פטרוזיליה קצוצה

מלח

פלפל שחור גרוס טרי

לסלטון

1 חב עלי מקרו בזיליקום

25 עגבניות שרי חצויות

6 צנוניות פרוסות דק  עם הקליפה

4 בצל ירוק קצוץ לאלכסונים כולל החלק הירוק

מלח גס

פלפל שחור גרוס טרי

מעט שמן זית

שומשום שחור- לקישוט המנה

טחינה ירוקה

1 כוס טחינה גולמית

1 כוס מים

2 שיני שום כתושות

3 כפות פטרוזיליה קצוצה

מיץ מחצי לימון

מלח פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה

את מצרכי הקבבונים מערבבים במקסר עם וו הקיי כ 5 ד'

מניחים למנוחה כשעה

במכשיר של קציצות פלאפל יוצרים קציצות קטנות

מחממים מעט שמן במחבת פסים ומטגנים את הקבבונים משני הצדדים

הכנת הסלט

מערבבים בקערה את כל המצרכים ומניחים בצד

הכנת הטחינה

במעבד מזון מעבדים לקרם חלק את כל המצרכים

טועמים ומתקנים תיבול

הרכבת המנה

בצלחת עגולה או מאורכת מסדרים תלוליות של הסלט מזלפים מעט טחינה ומסדרים מעל כל תלולית 3 קבבונים

מפזרים שומשום שחור ומגישים


האזינו:



0 תגובות