קור,מגפיים ומרק רותח • בלדה לחורף
אתי קצבורג 1 Comment on קור,מגפיים ומרק רותח • בלדה לחורףבכל בית כמעט זה אחד הסממנים היותר מובהקים של החורף • אדים מהבילים שמנתרים מסיר מרק ונדבקים על החלונות וילדים שובבים שמציירים באצבע על החלון החורפי • סיפור חם של מרק עדשים
התכניות האחרונות
- מאי 2024
- אפריל 2024
- מרץ 2024
- פברואר 2024
- ינואר 2024
- דצמבר 2023
- נובמבר 2023
- אוקטובר 2023
- ספטמבר 2023
- אוגוסט 2023
- יולי 2023
- יוני 2023
- מאי 2023
- אפריל 2023
- מרץ 2023
- פברואר 2023
- ינואר 2023
- דצמבר 2022
- נובמבר 2022
- אוקטובר 2022
- ספטמבר 2022
- אוגוסט 2022
- יולי 2022
- יוני 2022
- מאי 2022
- אפריל 2022
- מרץ 2022
- פברואר 2022
- ינואר 2022
- דצמבר 2021
- נובמבר 2021
- אוקטובר 2021
- ספטמבר 2021
- אוגוסט 2021
- יולי 2021
- יוני 2021
- מאי 2021
- אפריל 2021
- מרץ 2021
- פברואר 2021
- ינואר 2021
- דצמבר 2020
- נובמבר 2020
- אוקטובר 2020
- ספטמבר 2020
- אוגוסט 2020
- יולי 2020
- יוני 2020
- מאי 2020
- אפריל 2020
- מרץ 2020
- פברואר 2020
- ינואר 2020
- דצמבר 2019
- נובמבר 2019
- אוקטובר 2019
- ספטמבר 2019
- אוגוסט 2019
- יולי 2019
- יוני 2019
- מאי 2019
- אפריל 2019
- מרץ 2019
- פברואר 2019
- ינואר 2019
- דצמבר 2018
- נובמבר 2018
- אוקטובר 2018
- ספטמבר 2018
- אוגוסט 2018
- יולי 2018
- יוני 2018
- מאי 2018
- אפריל 2018
- מרץ 2018
- פברואר 2018
- ינואר 2018
- דצמבר 2017
- נובמבר 2017
- אוקטובר 2017
- ספטמבר 2017
- אוגוסט 2017
- יולי 2017
- יוני 2017
- מאי 2017
- אפריל 2017
- מרץ 2017
- פברואר 2017
- ינואר 2017
- דצמבר 2016
- נובמבר 2016
- אוקטובר 2016
- ספטמבר 2016
- אוגוסט 2016
- יולי 2016
- יוני 2016
- מאי 2016
- אפריל 2016
- מרץ 2016
- פברואר 2016
- ינואר 2016
- דצמבר 2015
- נובמבר 2015
- אוקטובר 2015
- ספטמבר 2015
- אוגוסט 2015
- יולי 2015
- יוני 2015
- מאי 2015
- אפריל 2015
- מרץ 2015
- פברואר 2015
- ינואר 2015
- דצמבר 2014
- נובמבר 2014
- אוקטובר 2014
- ספטמבר 2014
- אוגוסט 2014
- יולי 2014
- יוני 2014
- מאי 2014
- אפריל 2014
- מרץ 2014
- פברואר 2014
- ינואר 2014
- דצמבר 2013
- נובמבר 2013
- אוקטובר 2013
- ספטמבר 2013
- אוגוסט 2013
- יולי 2013
- יוני 2013
- מאי 2013
- אפריל 2013
- מרץ 2013
- פברואר 2013
- ינואר 2013
- דצמבר 2012
- נובמבר 2012
- אוקטובר 2012
- ספטמבר 2012
- אוגוסט 2012
- יולי 2012
- יוני 2012
- מאי 2012
- אפריל 2012
- מרץ 2012
- פברואר 2012
- ינואר 2012
- דצמבר 2011
- נובמבר 2011
- אוקטובר 2011
- ספטמבר 2011
- ינואר 2011
ארכיון תוכניות
פוסטים אחרונים
- בגלל ה'פרצ'קס': ההדלקה המרכזית תחת סימן שאלה משמעותי
- הבשורה של HOKA: חדשנות, מקצועיות, אופנה וצבע
- אלקטרה A אינוורטר – עכשיו באישור משמרת השבת
- "אירוע בסדר גודל תנ"כי": סיוון רהב מאיר על מות ראיסי
- יחסי הורים וילדים: תמיד יש הזדמנות שנייה
תגיות
נו, תעשה טובה ותביא לי מתכון למרק חורפי, מדור האוכל יורד לדפוס", התחננתי בפניו של עידן ממסעדת רוזה הירושלמית שהצטרפה לשמחתנו לשורת מסעדות מהדרין. והוא היה עסוק, ושוב נדנדתי לו לקראת ערב, והנה המתכון הגיע, ודקה לאחר מכן הטלפון צלצל. "ביקשת מתכון, וחיפשתי תמונה, לא מצאתי, הייתי בבית עם הילדים , צלצלתי למסעדה, ותנחשי מה? השף הכין מרק עדשים אדומות. צילם ושלח. והנה, הספקנו את מדור האוכל בזמן, אני קיבלתי סיפור באמונה ואתם מתכון למרק עדשים אדומות שיחמם לכם את הלב.
חומרים להכנה:
• 2 כוסות עדשים אדומות
• 2 גזר
• 1 תפוח אדמה
• מלח
• פלפל
• כמון
• 2 שיני שום
אופן ההכנה:
קוצצים את הגזר והתפו"א לקוביות קטנות ומאדים מוסיפים את העדשים ומאדים לעוד חמש דקות תוך כדי ממליחים מעט מפלפלים, ומוסיפים כמון.
מוסיפים 2 ליטר מים, מבשלים עד שהעדשים מתרככים לגמרי, מוסיפים 2 שיני שום ומבשלים עוד עשר דקות, משפרים טעמים ע"י המלח פלפל והכמון.
מצלחתים ומגישים
בתיאבון!
יאם