בשורה: עוגת שיש – גם לסכרתיים
אסתי חדד Comments Off on בשורה: עוגת שיש – גם לסכרתייםהתכניות האחרונות
- מאי 2024
- אפריל 2024
- מרץ 2024
- פברואר 2024
- ינואר 2024
- דצמבר 2023
- נובמבר 2023
- אוקטובר 2023
- ספטמבר 2023
- אוגוסט 2023
- יולי 2023
- יוני 2023
- מאי 2023
- אפריל 2023
- מרץ 2023
- פברואר 2023
- ינואר 2023
- דצמבר 2022
- נובמבר 2022
- אוקטובר 2022
- ספטמבר 2022
- אוגוסט 2022
- יולי 2022
- יוני 2022
- מאי 2022
- אפריל 2022
- מרץ 2022
- פברואר 2022
- ינואר 2022
- דצמבר 2021
- נובמבר 2021
- אוקטובר 2021
- ספטמבר 2021
- אוגוסט 2021
- יולי 2021
- יוני 2021
- מאי 2021
- אפריל 2021
- מרץ 2021
- פברואר 2021
- ינואר 2021
- דצמבר 2020
- נובמבר 2020
- אוקטובר 2020
- ספטמבר 2020
- אוגוסט 2020
- יולי 2020
- יוני 2020
- מאי 2020
- אפריל 2020
- מרץ 2020
- פברואר 2020
- ינואר 2020
- דצמבר 2019
- נובמבר 2019
- אוקטובר 2019
- ספטמבר 2019
- אוגוסט 2019
- יולי 2019
- יוני 2019
- מאי 2019
- אפריל 2019
- מרץ 2019
- פברואר 2019
- ינואר 2019
- דצמבר 2018
- נובמבר 2018
- אוקטובר 2018
- ספטמבר 2018
- אוגוסט 2018
- יולי 2018
- יוני 2018
- מאי 2018
- אפריל 2018
- מרץ 2018
- פברואר 2018
- ינואר 2018
- דצמבר 2017
- נובמבר 2017
- אוקטובר 2017
- ספטמבר 2017
- אוגוסט 2017
- יולי 2017
- יוני 2017
- מאי 2017
- אפריל 2017
- מרץ 2017
- פברואר 2017
- ינואר 2017
- דצמבר 2016
- נובמבר 2016
- אוקטובר 2016
- ספטמבר 2016
- אוגוסט 2016
- יולי 2016
- יוני 2016
- מאי 2016
- אפריל 2016
- מרץ 2016
- פברואר 2016
- ינואר 2016
- דצמבר 2015
- נובמבר 2015
- אוקטובר 2015
- ספטמבר 2015
- אוגוסט 2015
- יולי 2015
- יוני 2015
- מאי 2015
- אפריל 2015
- מרץ 2015
- פברואר 2015
- ינואר 2015
- דצמבר 2014
- נובמבר 2014
- אוקטובר 2014
- ספטמבר 2014
- אוגוסט 2014
- יולי 2014
- יוני 2014
- מאי 2014
- אפריל 2014
- מרץ 2014
- פברואר 2014
- ינואר 2014
- דצמבר 2013
- נובמבר 2013
- אוקטובר 2013
- ספטמבר 2013
- אוגוסט 2013
- יולי 2013
- יוני 2013
- מאי 2013
- אפריל 2013
- מרץ 2013
- פברואר 2013
- ינואר 2013
- דצמבר 2012
- נובמבר 2012
- אוקטובר 2012
- ספטמבר 2012
- אוגוסט 2012
- יולי 2012
- יוני 2012
- מאי 2012
- אפריל 2012
- מרץ 2012
- פברואר 2012
- ינואר 2012
- דצמבר 2011
- נובמבר 2011
- אוקטובר 2011
- ספטמבר 2011
- ינואר 2011
ארכיון תוכניות
פוסטים אחרונים
- אמו של חטוף מאשימה: גנץ ומפגיני קפלן מונעים חזרת בנה
- ראש מועצת מרום הגליל: "אנחנו לקראת קריסה"
- מילביצקי: "לבטל את קבינט המלחמה או לצרף את סער"
- חכם עדיף מנביא: זקן ראשי הישיבות בארה"ב במכתב חריג
- כמה, איך ומתי אפשר להסתכן למען הפרנסה
תגיות
רותי קרוואני, מחברת הספר "לבשל בקלות עם רות", התארחה בתכנית ניחוחות שבת ונתנה מתכונים ביתיים קלאסיים ומדויקים שתמיד מצליחים.
זמן עבודה: 60 דק' רמת קושי: קל כשרות: פרווה כמות: 60 כדורים
תבנית 26 או שתי תבניות אינגליש קייק משומנות
מצרכים:
7 ביצים בטמפ' החדר
1.5 כוס סוכר (¼1 כוס כמו סוכר – לסכרתיים)
1/2 כוס שמן
1/2 כוס מיץ תפוזים או חלב
1 כפית קוניאק
1.5 כוסות קמח לבן מנופה
1/2 כוס קורנפלור
שקית אבקת אפייה
לתערובת השוקולד:
100 גר' שוקולד מריר
1/4 כוס סוכר (1/4 כוס כמו סוכר)
1 כף נס קפה
3 כפות יין מתוק
1 כף קוניאק
4 כפות מים
2 כפות שמן
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל- 160 מעלות כחצי שעה לפני האפייה.
2. מפרידים את הביצים לחלמונים ולחלבונים.
3. מערבבים בקערת ערבוב בינונית את החלמונים עם כוס הסוכר, השמן, מיץ התפוזים והקוניאק וטורפים
בעזרת מטרפה עד לקבלת בלילה אחידה.
4. מערבבים בקערת ערבוב בינונית את הקמח עם הקורנפלור ואבקת האפייה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
5. מעבירים את החלבונים לקערת המיקסר ומקציפים במהירות גבוהה, תוך הוספה הדרגתית של חצי כוס הסוכר הנותרת,
עד לקבלת קצף יציב. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים בהדרגה את בלילת החלמונים עד שכולה נטמעת בקצף.
6. מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח לקערת המיקסר. עד לקבלת בלילה אחידה. מכבים מיד את המיקסר, על מנת לא לאבד
מנפח הבלילה. בעזרת הלקקן מערבבים את הבלילה בעדינות, עד לאיחוד החומרים.
7. מוזגים חצי מכמות הבלילה לתבנית המשומנת ואת החצי הנותר משאירים בקערת המיקסר.
8. שוברים את השוקולד ומניחים בבן מארי וממיסים. מוסיפים לסיר עם השוקולד המומס את שאר החומרים ומערבבים בעדינות
עד לקבלת בלילה אחידה.
9. מוזגים את בלילת השוקולד לקערת המיקסר בה נותרה מחצית מכמות בלילת העוגה ומערבבים בעזרת לקקן עד לקבלת בלילה אחידה.
יוצקים את הבלילה החומה לתבנית מעל הבלילה הלבנה בתנועת זיג זג. בעזרת ידית של כף מציירים קווים מתפתלים בתוך הבלילה,
כך שהשחור והלבן ישתלבו זה בזה (3 – 4 תנועות, לא יותר).
10. מכניסים לשליש התחתון של התנור. אופים כ- 35 דקות או עד שהעוגה מוכנה. מוציאים מהתנור ומצננים על רשת.
מלא את פרטיך
האימייל לא יוצג באתר.