האקדמיה לקונדיטוריה • עוגת שמרים פרג מתכון מצולם
שף קונדיטור מיקי שמו | מתוך מגזין בופה 11 Comment on האקדמיה לקונדיטוריה • עוגת שמרים פרג מתכון מצולםהתכניות האחרונות
- מאי 2024
- אפריל 2024
- מרץ 2024
- פברואר 2024
- ינואר 2024
- דצמבר 2023
- נובמבר 2023
- אוקטובר 2023
- ספטמבר 2023
- אוגוסט 2023
- יולי 2023
- יוני 2023
- מאי 2023
- אפריל 2023
- מרץ 2023
- פברואר 2023
- ינואר 2023
- דצמבר 2022
- נובמבר 2022
- אוקטובר 2022
- ספטמבר 2022
- אוגוסט 2022
- יולי 2022
- יוני 2022
- מאי 2022
- אפריל 2022
- מרץ 2022
- פברואר 2022
- ינואר 2022
- דצמבר 2021
- נובמבר 2021
- אוקטובר 2021
- ספטמבר 2021
- אוגוסט 2021
- יולי 2021
- יוני 2021
- מאי 2021
- אפריל 2021
- מרץ 2021
- פברואר 2021
- ינואר 2021
- דצמבר 2020
- נובמבר 2020
- אוקטובר 2020
- ספטמבר 2020
- אוגוסט 2020
- יולי 2020
- יוני 2020
- מאי 2020
- אפריל 2020
- מרץ 2020
- פברואר 2020
- ינואר 2020
- דצמבר 2019
- נובמבר 2019
- אוקטובר 2019
- ספטמבר 2019
- אוגוסט 2019
- יולי 2019
- יוני 2019
- מאי 2019
- אפריל 2019
- מרץ 2019
- פברואר 2019
- ינואר 2019
- דצמבר 2018
- נובמבר 2018
- אוקטובר 2018
- ספטמבר 2018
- אוגוסט 2018
- יולי 2018
- יוני 2018
- מאי 2018
- אפריל 2018
- מרץ 2018
- פברואר 2018
- ינואר 2018
- דצמבר 2017
- נובמבר 2017
- אוקטובר 2017
- ספטמבר 2017
- אוגוסט 2017
- יולי 2017
- יוני 2017
- מאי 2017
- אפריל 2017
- מרץ 2017
- פברואר 2017
- ינואר 2017
- דצמבר 2016
- נובמבר 2016
- אוקטובר 2016
- ספטמבר 2016
- אוגוסט 2016
- יולי 2016
- יוני 2016
- מאי 2016
- אפריל 2016
- מרץ 2016
- פברואר 2016
- ינואר 2016
- דצמבר 2015
- נובמבר 2015
- אוקטובר 2015
- ספטמבר 2015
- אוגוסט 2015
- יולי 2015
- יוני 2015
- מאי 2015
- אפריל 2015
- מרץ 2015
- פברואר 2015
- ינואר 2015
- דצמבר 2014
- נובמבר 2014
- אוקטובר 2014
- ספטמבר 2014
- אוגוסט 2014
- יולי 2014
- יוני 2014
- מאי 2014
- אפריל 2014
- מרץ 2014
- פברואר 2014
- ינואר 2014
- דצמבר 2013
- נובמבר 2013
- אוקטובר 2013
- ספטמבר 2013
- אוגוסט 2013
- יולי 2013
- יוני 2013
- מאי 2013
- אפריל 2013
- מרץ 2013
- פברואר 2013
- ינואר 2013
- דצמבר 2012
- נובמבר 2012
- אוקטובר 2012
- ספטמבר 2012
- אוגוסט 2012
- יולי 2012
- יוני 2012
- מאי 2012
- אפריל 2012
- מרץ 2012
- פברואר 2012
- ינואר 2012
- דצמבר 2011
- נובמבר 2011
- אוקטובר 2011
- ספטמבר 2011
- ינואר 2011
ארכיון תוכניות
פוסטים אחרונים
- ממתי מותר להסתפר השנה: פולמוס הלכתי מרתק ב'זמן אוויר'
- בגלל ה'פרצ'קס': ההדלקה המרכזית תחת סימן שאלה משמעותי
- הבשורה של HOKA: חדשנות, מקצועיות, אופנה וצבע
- אלקטרה A אינוורטר – עכשיו באישור משמרת השבת
- "אירוע בסדר גודל תנ"כי": סיוון רהב מאיר על מות ראיסי
תגיות
אביגדור ליברמן
איראן
ארה"ב
אריה דרעי
בחירות 2015
בחירות תשע"ט
בית שמש
בני ברק
בני גנץ
בנימין נתניהו
הליכוד
המהדורה המרכזית
הקורונה
הרב אייל אונגר
זמן אוויר
חי ברדיו
חמאס
חרבות ברזל
חרדים
טרור
יאיר לפיד
יהדות התורה
יעקב ליצמן
ירושלים
ישראל
מהדורת הבוקר
מזג האוויר
מנחם טוקר
משה גפני
משטרה
משטרת ישראל
משרד הבריאות
נגיף הקורונה
נפתלי בנט
עזה
עניין משפחתי
פיגוע
פלח שוק
צה"ל
קורונה
ראש הממשלה
רחל פסטג
ש"ס
שירים
שירים חדשים
עוגת שמרים פרג אותנטית
מילוי נפלא המסתתר בתור בצק שמרים מעולה במיוחד. המיוחד באופן הרידוד של הבצק, שהוא לעולם לא נשאר עם קצוות יבשים הודות לקיפול המיוחד, אלא כל כולה של העוגה מתקבלת עסיסית ורכה רכה….
בצק שמרים ל-3 עוגות (בתבניות אינגלישקייק מס' 3 )
רשימת חומרים לבצק:
- 600 גר' קמח (4 כוסות)
- 3/4 כוס שמן קנולה
- 80 גר' סוכר (1/3 כוס)
- 2 ביצים מס' 1
- 5 גר' מלח (1 כפית)
- 80 מל' מים (1/3 כוס)
- 25 גר' שמרים טריים (1/2 שקית שמרית / 1/2 קוביה)+ 1/2 שקית "משפר אפייה שימרית"
- 1 כפית תמצית וניל
- גרידה מ-1/2 לימון
חומרים למלית פרג:
- 3 כוסות פרג טחון, טרי
- 1 כוס סוכר
- 1 כף דבש
- 1 ורבע כוסות מים
- חצי חב' חמאה או מחמאה
- גרירת לימון מ-1 פרי
- 1 ביצה
- 4 כפות אגוזים קצוצים
- 2 כפות צימוקים
אופן הכנת המלית:
- מרתיחים חלב, סוכר, חמאה, גרירת לימון ודבש.
- מסירים מן האש, מוסיפים את הפרג, אגוזים וצימוקים.
- נותנים למלית להתקרר למשך 5 דקות ומוסיפים את הביצה.
אופן ההכנה:
- בקערת המיקסר עם "וו הלישה" לשים את כל החומרים במשך- 10 דקות מלבד החמאה והמלח.
- לאחר מכן מוסיפים את החמאה כקוביות עד שהיא מתמזגת בתוך הבצק
- בסוף הלישה מוסיפים את המלח ולשים עוד כ- 2 דקות.
- עוטפים בניילון ללילה במקרר ולמחרת עובדים עם הבצק.
- מחלקים את הבצק ל-3 חלקים, ומרדדים כל אחד למלבן במידות-25X35 בעובי 1 ס"מ .
- מורחים את הפרג על כל הבצק.
- מגלגלים משני צדדים ל-2 גלילים מחוברים מותחים את הקצוות וסוגרים מכל קצה כלפי מעלה.
- מכניסים לתבנית אפיה מאורכת (אינגלישקייק מס' 3 ).
- מברישים בביצה ומתפיחים כשעה.
- אופים ב-170C כ-35 דקות.
- מפזרים אבקת סוכר.
רוצים לקרוא עוד? מגזין החדש של בופה, עכשיו בחנויות!
בהחלט נראה מגרה…..
היי העוגה נשמעת מאוד טעימה אבל כמה חלב צריך ????????????????
במתכון לבצק לא מצוין חמאה אך בהוראות כתוב ללוש הכל במיקסר ובסוף להוסיף חמאה שלא מצויינת.. אז מה נכון?
כן כתוב, לשים חצי חבילה של חמאה\ מחמאה
שלום,
לגבי בצק השמרים האם יש צורך בחמאה או לא??
המתכון מאוד לא מדויק..
נא תגובתכם.
ברשימת החומרים חלב לא מוזכר אז כמה חלב צריכים?????????????????????????????
מצאתי עוד דבר שלא בסדר ברשימת חומרים לבצק לא מוזכר דבר לגבי חמאה באופן ההכנה כתוב להוסיף חמאה כקוביות עד שהיא מתמזגת בתוך הבצק שלושת רבעי כוס שמן + ? חמאה? נראה לי שזה יותר מדי שומן ל-4 כוסות קמח
המתכון בסדר גמור הכותב היתבלבל ונתן מתכון פרווה:3/4 כוס שמן=175 גרם חמאה
80גרם מים=חלב
ברכה והצלחה..
שלום וברכה ,
רק לוודא שהבנתי נכון : או חמאה 175 גר או שמן קנולה 3/4 כוס ?
תודה
כן
למה לא עונים על השא