לביבות זוקיני ויוגורט מושקעות ומלאות טעם

    עפר גדנקן No Comments on לביבות זוקיני ויוגורט מושקעות ומלאות טעם

    בין הסופגניות המתוקות ולביבות הגבינה המתקתקות, אפשר לאזן את הארוחה המשפחתית של חנוכה עם מתכון מיוחד של לביבות זוקיני ויוגורט. לביבות אלו מתאימות לארוחה משפחתית ולאירוח, או סתם כך לנשנוש טעים שתמיד גורם לרצות עוד. עכשיו, לקראת חנוכה, מגישה דנונה מבית שטראוס את המתכון המיוחד שיעשיר את הימים הללו בטעם מושלם.

    0:01
    26.04.24
    הרב אייל אונגר No Comments on ניצול החיים – ההכנה הטובה למתן תורה

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    לתערובת הלביבות:

    2 קישואי זוקיני מגורר או בטטה בינונית מגורדת

    בצל סגול חתוך לקוביות קטנטנות

    עגבניה קשה חתוכה לקוביות קטנטנות

    שן שום כתושה

    3 בצלים ירוקים חתוכים עם חלק לבן וירוק

    3 כפות עשבי תיבול

    חצי כוס קמח תופח / קוואקר

    50 גרם פטה או בולגרית

    1 ביצה

     

    לרוטב הלביבות:

    130 גר' דנונה בסגנון יווני

    כף גדושה מיונז

    חצי כפית מלח

    חצי כפית פלפל שחור

    מיץ מחצי לימון

    4 כפות עירית קצוצה דקיק

    לערבב את חומרי הרוטב היטב

     

     איך מכינים?

    שלב 1 – נגרד זוקיני ונסחוט אותו היטב

    שלב 2 – נוסיף לזוקיני בצל ועגבניה קצוצים לקוביות קטנות, שן שום כתושה, בצל ירוק, עשבי תיבול, חצי כוס קמח ופטה. נערבב ונוסיף כפית שטוחה מלח ורבע כפית פלפל שחור וביצה.

    שלב 3 – נחליט אם לטגן את הלביבות או לאפות אותן.

    אפייה: 180 מעלות. תבנית תנור עם דף אפייה – כל פעם נשמן ידיים בשמן זית, ניצור עיגול ונפחוס אותו מעט על התבנית. כך נעשה לכל הלביבות.

    נכניס לתנור לכ-20 דקות, ולאחר מכן נהפוך צד ל-10 דקות נוספות.

    טיגון: נחמם שמן עמוק, נגליץ' בכף תערובת לתוך השמן החם ונטגן שני צדדים עד להזהבה.

    נגיש עם רוטב יוגורט מושלם ונהנה מלביבות מיוחדות עם כל המשפחה.



    0 תגובות