מתכונים לפסח – כבדים בריבת בצל על פירה שורשים

    יוסי ברויער No Comments on מתכונים לפסח – כבדים בריבת בצל על פירה שורשים
    9:42
    03.05.24
    הרב אייל אונגר No Comments on למה חשוב לי לדעת מה חושבים עליי

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    מצרכים לריבה

    4 בצלצלי שאלוט פרוסים
    חצי כוס סוכר חום
    1 כוס יין אדום
    שמן לטיגון
    מלח פלפל שחור גרוס טרי
    1/2 ק"ג כבדים צלויים

    לפירה שורשים

    1/2 ק"ג תפוחי אדמה מזן דזירה אפויים בקליפה
    1/2 ק"ג ארטישוק ירושלמי קלוף ומבושל לריכוך
    1 שורש סלרי קלוף ומבושל עד שהוא נהיה רך
    1/3 כוס שמן זית
    מלח פלפל שחור גרוס טרי

    אופן ההכנה

    1. מכינים ריבת בצל: ממליחים את הבצל ומשהים כחצי שעה
    2. סוחטים את הבצל
    3. מטגנים את הבצל עם השמן מוסיפים את שאר המצרכים ומבשלים כשעה על אש נמוכה
    4. טועמים ומתקנים תיבול
    5. הכנת הפירה: מקלפים את תפוחי האדמה ומניחים בקערה את כל הירקות
    6. טוחנים למחית מוסיפים שמן זית ומתבלים
    7. טועמים ומתקנים תיבול
    8. הרכבת המנה: מורחים צלחת בנדיבות עם הפירה מסדרים 3-4 כבדים ושמים מעל כף גדושה של ריבה
    9. מקשטים בפטרוזיליה קצוצה ומגישים


    0 תגובות