מתכוננים לסעודת פורים? המתכון שיעשה לכם את החג!

חיה ספיר No Comments on מתכוננים לסעודת פורים? המתכון שיעשה לכם את החג!

מתכון מיוחד לכבוד סעודת חג הפורים: רוסטביף מנתח אנטריקוט צלוי בתנור בטעמים של חרדל, עגבניות ובזיליקום וניחוח עשיר של רוזמרין | ניסי גולדרייך

17:38
26.04.24
אבי יעקב No Comments on בחזור הביתה: השר בן גביר נפצע בהתהפכות רכבו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

רוסטביף עם ירקות שורש ברוטב בצלים ביין

אנטריקוט הוא נתח מפונק, אם לא מטפלים בו נכון הוא נהיה יבש ולא אכיל. למתכון הזה מומלץ להשתמש במד חום לבישול, הוא לא מוצר יקר ויחד איתו במטבח נצליח בקלות להגיע לתוצאות מושלמות. "רוסטביף" הוא שיטת צלית בקר של נתח גדול ושלם בתנור. אפשר גם לפרוס לפסטרמה דקה לסנדוויץ' מפנק. הנתחים שמתאימים לו בעיקר הם האנטריקוט, פילה וסינטה

מרכיבים:

2 קילו נתח אנטריקוט

2 כפות חרדל דיז'ון

2 כפות ממרח עגבניות מיובשות

2 כפות ממרח פסטו בזיליקום

3 כפות דבש

כף תבלין פילדלפיה או קייג'ון

מלח גס

פלפל שחור גרוס

ראש שום פרוס ל2 חצאים

גזרים צבעוניים

גבעול רוזמרין/ טימין

שמן זית בחומציות נמוכה

לרוטב בצלים ביין:

10 בצלי שאלוט או 3 בצלים פרוסים לרבעים

שמן

כוס וחצי יין קברנה

מלח

פלפל

3 כפות דבש

2 כפות קמח

הכנה:

1 צורבים את הבקר מכל הכיוונים עם שמן זית

2 מעבירים לתבנית פיירקס ומעסים מכל הכיוונים בחרדל, עגבניות, פסטו ודבש ומתבלים ומוסיפים את שאר הירקות ומתבלים בשמן זית, מלח ופלפל

3 מחממים תנור ל250 מעלות

4 מכניסים לתנור בחלק התחתון של התנור ואופים רבע שעה

5 מורידים ל180 מעלות ואופים עוד שעה שהבשר יגיע ל56 מעלות במידה ואוהבים יותר עשוי אז מוסיפים עוד רבע שעה

6 מוציאים מהתנור ומכסים בנייר אלומיניום ומקררים את הבשר חצי שעה בחוץ ואז פורסים למנות ומגישים
מומלץ לפרוס אחרי לילה בקירור ולחמם לא ישירות על הפלטה

לרוטב:

1 בסיר סוטאז' קטן מטגנים את הבצלים עד שהם מזהיבים

2 מוסיפים את הדבש ומתבלים ומערבבים

3 מוסיפים את היין ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה

4 מדללים את הקמח במים עד שנהיה נוזלי ולא בצקי ומוסיפים לרוטב ומערבבים עד שהרוטב מסמיך טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך ומגישים חם לצד הבקר

פורים שמח!



0 תגובות