כרעיים עוף בעשבי תיבול ולימון \\ ניסי גולדרייך

חיה ספיר No Comments on כרעיים עוף בעשבי תיבול ולימון \\ ניסי גולדרייך

זה לא עוד מתכון לעוף, זה מתכון מיוחד לעוף בתנור בריח ארומטי של עשבי תיבול ובחמיצות הדרית של לימון עם חריפות קטנה של צ'ילי ומתיקות עדינה של סילאן בהגשה חגיגית שמשנה את ההגדרה של עוף בתנור. ניסי גולדריין עם מתכון מיוחד לכבוד שבת קודש

17:38
26.04.24
אבי יעקב No Comments on בחזור הביתה: השר בן גביר נפצע בהתהפכות רכבו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

מרכיבים:

4 כרעיים של עוף

3 גבעולי טימין מומלץ טרי

1 גבעול רוזמרין מומלץ טרי

4 פלפל בייבי חצוי

1 לימון קטן פרוס דק

1 לימון סחוט

קצת צ'ילי גרוס

קצת סילאן

שמן זית איכותי

2 כפות חומץ בלסמי

3 כפות שמן שומשום יפני

מלח גס

פלפל שחור גרוס

כוס מים רותחים

הכנה:

1 בתבנית מרופדת נייר אפיה מניחים את העוף ומשמנים אותו בשמן זית בנדיבות יחד עם הבלסמי ומעסים היטב ומתבלים במלח גס ופלפל גרוס

2 מוסיפים את הפלפלים וסוחטים לימון ומזלפים סילאן ואת השמן שומשום

3 מניחים את פרוסות הלימון יפה על העוף ואת הטימין והרוזמרין (אפשר לפזר יבש אם אין טרי)

4 מתבלים שוב במלח גס ופלפל גרוס ושמן זית ומוסיפים את המים הרותחים ומכסים בנייר אפייה ונייר אלומיניום מהודק

5 מכניסים לתנור בחום 200 מעלות טורבו ואופים שעה ומורידים את הכיסוי ומכניסים שוב לתנור לגריל חצי שעה

מגישים חם!

לכבוד שבת קודש!



0 תגובות