כל הטיפים לממולאים לפורים | במטבח של מירי

אתר קול חי No Comments on כל הטיפים לממולאים לפורים | במטבח של מירי

במטבח של מירי – והפעם: קרפלך במלית עוף, אזני המן במלית עוף, מוסקה חצילים וכרוב ממולא

23:00
27.04.24
אתר קול חי No Comments on פרק ביצועים אחרון: אלו הקלידנים הטובים שיעלו לשלב הבא • צפו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

האזינו>>>

כרוב ממולא

מצרכים

500 גר' הודו אדום טחון

500 גר' פרגית עוף טחון

2 כוסות אורז מבושל

400 גר'  רסק עגבניות 

3 בצלים קצוצים ומטוגנים עד להשחמה

11/2 כפיות מלח

1 כפית פלפל שחור גרוס טרי

1/2 כוס  סוכר

1/2 כוס שמן

למילוי

2 כרובים קפואים ליומים מופשרים לילה בטמפרטורת החדר

לרוטב

1/3 כוס שמון

1 ק"ג רסק עגבניות

11/2 כפיות מלח

2 כפיות פפריקה מתוקה

2 כפיות פפריקה מעושנת

2 כפיות תבלין שקשוקה

1 כפית גדושה פלפל שחור גרוס טרי

10 כפיות סוכר

אופן ההכנה

את מצרכי המלית מערבבים היטב טועמים ומתקנים תיבול

הפרדת העלים

חותכים ומוציאים את גזע הכרוב ומפרידים לעלים מסירים את החלק הקשה בשידרת העלה

ממלאים את העלים:מניחים בחלק העליון כף גדושה מלית סוגרים משני הצדדים ומגלגלים מניחים בתבנית עם התפר כלפי התבנית

מכינים כך את הכל. בשלב הזנ אפשר להקפיא

הכנת הרוטב

מביאים לרתיחה את הרסק השמן והמים 

מתבלים ומתקנים תיבול

מסדרים את הכרוב בסיר ומעל הכל מניחים כרוב קצוץ .. מביאים לרתיחה מנמיחים את האש ומכסים ומבשלים כ 3 שעות

מגישים עם פירה תפוחי אדמה


מוסקה חצילים

מצרכים

3 חצילים פרוסים לאורך  

למלית

500 גר' שווארמה הודו טחונה

500 גר' פרגית טחונה

5 בצלים קצוצים מטוגנים עד להשחמה

3-4 כפות רסק עגבניות

1 כוס אורז מבושל

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית פפריקה מעושנת

3-4 כפות סוכר

לרוטב עגבניות

500 גר' רסק עגבניות

500 מ"ל ציר עוף

1/3 כוס שמן

1 וחצי כפיות מלח

4-5 כפות סוכר

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

2 כפיות פפריקה מתוקה

2 כפיות גריל עוף

3 עגבניות חלוטות  ללא הקליפה

להקרמה

2 כוסות קמח

1 כוס שמן

2 כוסות ציר עוף

1 וחצי כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

2 שיני שום כתושות

אופן ההכנה

את החציל יש להמליח ולהניח כ 15 ד' להגרת נוזלים

הברישי את החציל בשמן משני צידיו והניחי על תבנית מרופדת בנייר אפיה

אפי עד להשחמה

הכנת הרוטב

יש לשים את כל הרכיבים במעבד מזון ולעבד למחית חלקה 

לשים בסיר ולבשל לרתיחה 

להנמיך את האש ולבשל כחצי שעה

לטעום ולתקן תיבול

הכנת רביכת הקרמה

מחממים שמן עם הקמח ומטגנים עד להשחמה

מוסיפים את הציר ומתבלים

מביאים לרתיחה 

טועמים ומתקנים תיבול

הרכבת המנה

מכדררים קציצה בשקל של כ 60 גר' ומניחים בבסיס החציל

מגלגלים ומניחים בתבנית

מכינים כך את כל החצילים 

שופכים את הרוטב מעל ומכסים בנייר כסף

ומעל שופכים את רביכת  ההקרמה

אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כשעה 


אזני המן במלית עוף

מצרכים

לבצק

4 כוסות קמח

1 כוס מים רותחים

1 כוס שמן

1 כפית מלח

למלית

500 גר' חזה עוף טחון

2 בצלים מטוגנים עד להשחמה

מלח

פלפל

לציפוי

ביצה מקושקשת

שומשומים בצבעים

אופן ההכנה

הכנת המלית

מערבבים את הרכיבים ומעבירים לשק זילוף

מכינים את הבצק

במקסר מעבדים את הרכיבים לבצק רך ונוח לעבודה

מחלקים את הבצק ל 2 מרדדים לעלה דק

קורצים דסקיות בגודל הרצוי 

מזלפים את המלית במרכז וסוגרים לאוזן המן

מברישים בביצה ומפזרים שומשומים

אפיה בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד להשחמה


קרפלך במלית עוף

מצרכים לבצק

2 כוסות מים

100 גר' מרגרינה

1 כפית מלח

4 כוסות קמח

4 חלמונים

מלית

150 גר' חזה עוף טחון

150 גר' פרגית טחונה

2 בצלים קצוצים מטוגנים עד להשחמה

 1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה

הכנת הבצק

בסיר יש לשים את המים המרגרינה והמלח ולהביא לרתיחה

להעביר את הבצק לקערת המיקסר ולהוסיף את החלמונים אחד אחד עד לקבלת בצק רך ואחיד

הכנת המלית

ערבבי את המצרכים  טעמי ותקני תיבול

הרכבת המנה 

רדדי את הבצק לעלה דק וקרצי עגולים בקוטר 7 ס"

את המלית העבירי לשקית זילוף וזלפי מלית במרכז העיגול סיגרי וחצי עיגול 

חממי בסיר מים עם מלח ובשלי את הקרפלך בכל פעם 8-10 קרפלך עד שהם צפים

הוציאי והניחי במסננת שטפי והעבירי לכלי יבש

הכיני כך את כולם 

שמני את הקרפלך למניעת הדבקות

לשימוש במרק טגני את הקרפלך קלות

הגשה נוספת

טגני רצועות בצל עד להשחמה

תבלי במעט מלח ופלפל הוסיפי את הקרפלך המטוגנים והקפיצי קלות



0 תגובות